(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DÜN GİBİ HAFIZALARDA...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 44’üncü yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi binası önünde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Ereğli Kaymakam Vekili Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, törende yaptığı konuşmada, Türk Milleti’nin farklı millet olduğunu söyledi.

Kaymakam Eskioğlu, harekatta yaşamlarını yitirenlere Allah’tan Rahmet dileyerek, şunları kaydetti:

“Bizim kanımıza, damarımıza dokunacak bir şey olduğu zaman biz milletçe, ulusça başka bir şey oluyoruz. Milli birliğimiz söz konusu olduğu zaman hiçbir şeyden korkmadan, çekinmeden tek bir vücut, tek bir yürek oluyoruz. O günkü Türkiye’yi düşündüğümüzde imkanları, varlıkları, kabiliyetleri düşündüğümüzde öyle bir harekata girişmek inanılmaz büyük bir cesaret ister. O günkü devlet yöneticilerimizden, o günkü kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin komuta kadememizden Allah razı olsun. Bu uğurda şehit olan ve gazi olan askerlerimizden de Allah razı olsun. Oradaki soydaşlarımızın hala dimdik ayakta kalmasını sağlayabilecek bir ortam yarattılar. Bu millet Kore’de yaptı bunu.”

“TÜRKİYE SEYİRCİ KALAMAZDI”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Temel Şahin de, 44 yıl önce Kıbrıs adasının büyük bir drama sahne olduğunu anlatarak şöyle dedi:

“Adada 15 Temmuz 1974’de Yunan-Rum darbesi gerçekleştirilmişti. Bu darbenin asıl amacı adadaki Türk varlığının tamamen ortadan kaldırılarak Kıbrıs’ın tümüyle Yunanistan’a bağlanmasıydı. Böylece Türkiye batıdan güneye kuşatılıp Akdeniz’den tecrit edilmiş olacak ve dolayısıyla yaşam alanı daraltılacaktı. Türkiye Kıbrıs’ta yaşanan bu oldubittiye seyirci kalamazdı. Kıbrıs Türkünü korumak, can ve mal güvenliğini sağlamak Anavatanın namus borcudur. Türk Ordusu 20 Temmuz 1974’de başarılı bir harekat icra ederek Kıbrıs’taki duruma fiilen el koymuş ve Kıbrıs Türkü’nü olası bir katliamdan kurtarmış ve adanın Yunanistan’a bağlanmasını önlemiştir. Kıbrıs’ı ilhak etmek isteyen Yunanistan’ın enosis hayali Akdeniz’in karanlık sularına ebediyen gömülmüştür. Kıbrıs Türkünün, Kıbrıs’ın 1878 yılında İngilizlere terk edilmesiyle başlayan esaretini 20 Temmuz 1974’de Mehmetçik süngüsüyle sona erdirmiştir. Kıbrıs Türkü takdire şayandır ki yüzyıllardır gördüğü eziyet ve zorbalığa karşı kimliğini ve benliğini hiçbir zaman kaybetmemiş, boyun eğmemiştir.

Kıbrıs’a barış ve huzur getiren, Kıbrıs Türkünü yok olmaktan kurtaran ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne toprak kazandıran kahraman Kıbrıs Gazisi arkadaşlarım; sizleri 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatının 44’üncü zafer yılı münasebetiyle kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimiz, ahrete intikal etmiş gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, hayatta bulunan gazilerimize de sağlık, mutluluk, huzur ve esenlikler diliyorum.”

İlçe Müftüsü Recai Albayrak tarafından Kur’an-ı Kerim okunan, udalar edilen törende, katılanlara lokma ve ayran ikramında bulunuldu.

Törene Ereğli Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Deniz  Kurmay Albay Özgür Kildirli, Ereğli Belediye Başkan Vekili Ayhan Atay, Ereğli İlçe Jandarma Komutan Vekili Alaplı Jandarma Komutanı Üsteğmen Fuat Gençer, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, gaziler ve gazi aileleri katıldı.




Bu sayfayı yazdır

20.07.2018 21:26:37

Bu haber 1380 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 33 kişi online
Toplam ziyaret : 76.079.835

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
180 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
540 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1459 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri