(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

HAKİMİYET'E KONUŞTULAR!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki “Özel Üç Bant Bilardo Turnuvası’na katılan usta ıstakalar, Türk Bilardosunun dünya standartlarında yükselişini Türkiye Bilardo Federasyonu başkanı Ersan Ercan ve yönetiminin gayretli çalışmalarının büyük önemi olduğunu bildirdiler.
İlçede yeni açılan Üstün Bilardo Salonu’nda düzenlenen ilk özel turnuvada yarı finale kalan sporculardan Savaş Bulut (Düzce), Emrullah Başeğmez (Düzce), Serdar Berber (Zonguldak), Ali Kefeli (Zonguldak) ile Salon Sahibi Cüneyt Solukcu, görüşlerini Hakimiyet’e anlattılar.

BULUT: GÜZEL BİR TESİS
Bulut, uzun aradan sonra tekrar Ereğli’ye gelmekten memnun olduğunu belirterek, “Burada esas amaç, Cüneyt arkadaşımızın açtığı salona ziyarette bulunmaktı, turnuva da buna vesile oldu. Çok güzel bir tesis, Ereğli bilardosunun gelişimine çok katkıda bulunacağını düşünüyorum. İnşallah genç oyunculara da ulaşıp, burada güzel bir atmosfer oluşturulur” dedi.

ERCAN GİBİ DEĞERLİ BAŞKANIMIZ VAR
Hakimiyet muhabirinin, ülke genelinde bilardo sporunun gelişmesi ve uluslar arası başarıların yükselmesine yönelik sorusunu yanıtlayan Bulut, şunları söyledi:
“Bilardo Federasyonunun yapmış olduğu çok pozitif çalışmalar var. Spor federasyonları arasında en şanslı federasyonlardan biri olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü Sayın Ersan Ercan gibi çok değerli bir başkanımız var. Sporun gelişime adına gerçekten çok pozitif ve doğru adımlar atıyor. Sporumuzun, okul sporları arasına girmiş olması, gençlere ulaşabilecek olmamız da yeni bir hedefimiz. Çünkü son yıllarda genç oyuncuda ciddi kan kaybımız vardı. Bunu da okullara, gençlere ulaşarak, iyi bilardo eğitimi vererek aşacağımıza inanıyorum.

KORE İLE BERABER İLK İKİ SIRA…
En büyük şansımız iyi federasyon ve iyi oyunculara sahip olmamız, güzel organizasyonlarımızın çok düzenli olması ve federasyonumuzun yurt dışına çok sayıda sporcumuzun gitmesine olanak sağlamasıdır. Son dünya şampiyonalarına katılan sporcularımız hep final oynuyorlar. Mevcut sporcularımızın potansiyeli çok yüksek ama ben, özellikle genç sporculara ulaşıp, bu bilgi birikimini onlara aktarılmasını arzuluyorum., Bunu yapabildiğimizde, zaten dünyada söz sahibi olan bilardomuzun bir tık daha yukarı çıkacağına Kore ile beraber ilk iki sırada yer alacağımıza inanıyorum.”

BAŞEĞMEZ: ÖNCE DENİZ, SONRA ÜSTÜN
Bilardo yaşamını uzun süre Ereğli’de sürdüren, Emrullah Başeğmez de, ilçede salon olmayışı nedeniyle bilardo da düşüş yaşandığını hatırlatarak, şunları kaydetti:
“İki yıl aradan sonra Ereğli’ye gelmekten benim için çok sevindirici oldu. Burada çok güzel dostluklar edinmiştim, onları tekrar görmek beni mutlu etti. Cüneyt Kardeşime de, ilçeye böyle bir salon kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum. Ereğli’de bundan 5 yıl öncesine kadar salon yoktu. Bu nedenle de bilardo sporcu sayısı epey düşmüştü. Önce Deniz Bilardo açıldı, şimdi de Üstün Bilardo Salonu hizmete girdi. İnşallah sporcu sayısı daha da artacaktır. Çünkü Zonguldak bölgesi çok güçlü bir bölge, Bora Yayalar, Ali Kefeli, Serdar Berber gibi iyi oyuncular var.
Ülke genelindeki şampiyonalara katılımın yüksekliği ise kesinlikle Federasyon Başkanımız sayın Ercan’ın gayretlerine bağlıyorum. Bu sporun mutfağından gelmesi çok önemliydi. İnşallah dünyada da söz sahibi bir ülke haline geleceğiz. Ben de önümüzdeki Türkiye Şampiyonası etaplarında daha iyi derecelen elde edip, ilk 8 sporcu arasında yer almayı ve Milli Takım’a seçilmeyi hedefliyorum.”

BERBER: SPORCU SAYISINDA ARTIŞ VAR
Zonguldaklı sporcu Serdar Berber ise Zonguldak’taki sporcu sayısında artış gözlemlediğini ifad ettiği konuşmasında, şunları kaydetti:
“Yeni açılan mekan bölgeye hayırlı olsun. Zira bölgede 4 masalı mekan gerekiyordu. Deniz Bilardo’nun ilçedeki bilardo sporuna önemli hizmeti oldu, olmaya da devam ediyor. Üstün Bilardo ile birlikte de spora hizmet kalitesi daha da artacaktır. Zonguldak’ta bilardo sporcusu sayısında bir artış gözüküyor. Özellikle Çaycuma’da 5 masalı bir salonla bu spora hizmet ediyor. Buradaki organizasyona önayak olmasından dolayı Emrullah arkadaşımıza, Savaş Bulut’a, Bora Yayalar’a, Ali Kefeli’ye ve tüm sporcu arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”

KEFELİ: BİRAZ DAHA DERS…
Sporculardan Ali Kefeli ise bölgede sporun daha da ilerleyebilmesi için bilardodaki sistem derslerine ağırlık verilmesine dikkat çekerek, şöyle dedi:
“Salonunuz hayırlı olsuna gelmiştik, kaliteli oyuncularla da maç yapma imkanı bulduk. Bu açıdan Ereğli halkına ve salon sahibine çok teşekkür ediyorum. Güzel bir turnuva, güzel bir organizasyon oldu. Zonguldak genelinde kabiliyetli sporculara sahibiz. Biraz daha antrenman ve dersle, özellikle de sistem dersleriyle çok daha iye yerlere gelecektir. Çünkü gerek Zonguldak, gerekse Ereğli bu spora ciddi şekilde asılıyor, seviyor. Sporcu arkadaşlarımızın sporu sevmesi ve kendilerini kanıtlamak istemeleri Türkiye Şampiyonalarına katılım sayısını da arttırıyor. Takım kurarak Lig Şampiyonalarına gidiyoruz. Bunlar bizim istediğimiz girişimler. İnşallah daha güzel şeyler olacak.”

SOLUKCU: 10 YIL SALONSUZ KALDIK!
Üstün Bilardo Salonu Sahibi Cüneyt Solukçu, salonu açarken zorlu bir süreçten geçtiğin ihatırlatarak, şunları söyledi:
Güzel bir çalışma oldu, biraz uğraştık, güzel bir şey yapalım diye. Bilardo camiası da manevi destek verdi. Turnuvayı da Emrullah kardeşim oyuncu arkadaşları ile yardımcı oldu, güzel bir turnuva yaptık. Ereğli’de, salon olmadığından 10 yıl bu sporu yapamadık. Ardından bir arkadaşımız salon açtı. Daha çok onun da vesilesiyle bir yerlere geldik. Türkiye Şampiyonasına katılımlar başlayınca, oyunu öğrenmeye çalışmak hızlanınca daha da yukarılara doğru çıkmaya başladık. İnşallah dah ada iyi olacağız. Ayrıca Hakimiyet Yayın Grubu’nun sporumuza desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.”

FİNALİ OYNANAMADI!
Bu arada, yarı finale kalan sporculardan Bulut Berber’i, Başeğmez ise Kefeli’yi yenerek finale kalan isimler oldu.
Ancak, bulut’un önceden programlı seyahati için uçağa yetişmek zorunda kalması nedeniyle final maçı oynanamadı. Sporcular, birlikte çektirdikleri hatıra fotoğrafı ile organizasyonu ölümsüzleştirdiler.

 FOTOĞRAFLAR YÜKLENİYOR... AZ SONRA...




Bu sayfayı yazdır

16.07.2018 14:34:35

Bu haber 1510 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
16.07.2018 15:20:41
Kefeli diyor ki;

Güzel bir organizasyondu. Emeği geçen her kese teşekkür ediyorum. Özellikle medya desteğinden dolayı Fikri abiye.




Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.046.946

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
817 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1445 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri