(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KATLİAM GİBİ ..!

EREĞLİ

Zonguldak Ereğli’nde, 5 dönümlük arazideki meyve ağaçlarına zarar verildiği bildirildi.
Kepez Mahallesi Hacı Musa Sokak sakinlerinden Ezgi Kale, gazetecilere açıklamasında 3 ortaklı arazideki ayva, armut, elma, vişne ve fındık türü meyvelerin bulunduğu 15 ağaca kırılarak zarar verildiğini söyledi.
Akşam saatlerinde evinin balkonunda oturduğu sırada duyduğu sesler üzerine araziye gittiğini anlatan Kale, “Komşumun oğlu ile geldiğimizde ağaçların kesilmiş olduğunu gördük. Ellerinde balta olabilir, bize de saldırabilirler diye uzaklaştık ancak kimseyi görmedik. Balta sesleri geliyordu” dedi.
Annesi Sultan Kale de, tarlada ekili olan sebzelere dokunulmadığını, hedefte yalnızca ağaçların olduğunu anlatarak şunları kaydetti:

AĞAÇLARIN KİMSEY EZARARI YOKTU
“Sesleri duyduk, geldik. Bir anda yok oldular, kimseyi göremedik. Bilemiyorum kim neden böyle bir şey yapar, anlayamıyorum. Dallarında meyveler vardı. Tamam yer bize ait değil ancak yıllardır buraları ağaçlandırdık, yoldan geçenler meyve yesin istedik. Ağaçların zaten kimseye zararı yoktu. Ne istediniz meyvelerden, ağaçlardan. Mısır, domates ve fasulyeler vardı onlara dokunmamışlar, ağaçları hedef almışlar.”
Ağacı kesilenlerden Murat Argun ise rahmetli olan annesinin yıllar önce diktiği ağaçların yok edilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “bunun niye yapıldığı ile ilgili hiçbir fikrim yok. Rahmetli annemin diktiği elma ağacı vardı, kesmişler. Yani bilemiyoruz kimin kestiğini. İnanın yazık, günah. Bu açlar kaç senede yetişti” diye konuştu.

BULUNMASINI İSTİYORLAR
Yıllardır emek harcayarak yetiştirdikleri ağaçları katledilen vatandaşlar, endişeli olduklarını söylediler. Doğa katliamını yapan kişi ya da kişilerin bir an önce bulunmasını istediler.
Öte yandan, arazide hisseleri olan kişilerinde durumdan üzüntü duydukları, olayın takipçisi olacakları, gerektiği durumda ise şikayetçi olacakları öğrenildi.




Bu sayfayı yazdır

12.07.2018 15:32:06

Bu haber 2386 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 30 kişi online
Toplam ziyaret : 76.042.854

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
815 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1444 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri