(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MİSAFİR EDİLDİLER

ALMANYA

Avrupa Zonguldaklılar Derneği’nin, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde misafir edildiği bildirildi.

Aynı zamanda Zihinsel Özürlüler Federasyonu Başkanlığını yürüten Aynur Dankaz’ın koordinesinde gerçekleştirilen görüşmeye Federal Almanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Çalışma ve Sosyal İşler Ateşesi Ute Gohla, beraberinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bölümü görevlisi Sevinç Geliç, Akademik Çalışmalar ve Yazışmalar Masası görevlisi Nurcan Özköklü, Almanya Büyükelçiliğini temsil etti.

Yaklaşık 2 saat süren görüşmede, Avrupa Zonguldaklılar Derneği'nin üyelerinin talepleri başta olmak üzere gurbetçilerin karşı karşıya kaldıkları sorunlar ele alındı, çözümü noktasında nelerin yapılabileceği masaya yatırıldı.

Vize sorunları, resmi kurumlarda ve gümrüklerde yaşanan üzücü gelişmelerin de değerlendirildiği görüşmede, eğitim, sosyal ve kültürel alanlardaki çalışmaların Almanya ve  Zonguldak'taki bazı kurumların ortak projeler kapsamında neler ve nasıl işbirliği imkanları ele alındı.

 ‘DAAD’A TAVSİYE EDİLECEK

Ön plana çıkan konu yoğunluk olarak, Bülent Ecevit Üniversitesi projesi olan  Öğretim Görevlisi Doç Dr. Hasan Özer ve arkadaşlarının çalışmalarıyla meydana getirilen, "Göç Hikayeleri" adlı Kitap ele alınan konulardan birisiydi. Kitabın DAAD (Deutsche Akademische Austausch Dienst) Vakfına tanıtım tavsiyesi kararı verildi, bu konuda ki eserin Almanca'ya çevirilik yaygın erişime ulaştırılması denildi.

 “HER İKİSİ DE VATANIMIZ!”

Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, toplantının ardından yaptığı açıklamada, doğdukları Türkiye ile yaşadıkları ülkeyi ‘vatan’ olarak benimsemek mecburiyeti taşıdıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"İki vatana sahip olan bizler yaşadığımız ülkelerin hukuk düzeni ile yaşam kaidelerine uyarak tüm kurumlarla barışık olmak durumdayız. Her iki ülkenin vatanımız olduğunu benimsemek mecburiyeti taşıyoruz. Bizler sorumluluk bilinciyle üyelerimizin yaşadığı ülkelerin temsilcilikleriyle, Büyükelçilik ve Konsoloslukları ile güçlü bir iletişim kurmak ve korumak zorundayız, zira üyelerimizin çektiği bir çok sıkıntıların çözüm noktasında uluslararası  iletişim çok önemli bir husustur.”

Büyükelçilik  Ateşesi  Bayan Gohla, ziyaretten ve görüşmeden çok memnuniyet duyduğunu dile getirirken, görüşmelerin beklentilerinin üzerinde gerçekleştiğini, Avrupa Zonguldaklılar Derneği'nin partiler üstü bir yapıya sahip olduğunu, tarafsızlığı ile de güven kazandığına dikkati çekti. Derneğin Avrupa'da birleştirici bir güç olarak değerlendirildiğine değinen Gohla, başkan ve yöneticilerini de çalışmalarında başarılar diledi.

Alman heyeti ayrıca Karakulak ve ekibinin Zonguldak davetine ise olumlu yanıt verdi. Önümüzdeki günlerde heyetin İl genelinde çeşitli ziyaretlerde bulunacağı öğrenildi. Ziyarete dernek temsilcilerinden Fikri Erdem ile Aynur Dankaz da eşlik etti.




Bu sayfayı yazdır

9.07.2018 13:26:27

Bu haber 1289 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.114.425

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
233 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri