(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GÜZEL BAŞLADI, GÜZEL BİTTİ...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde,  “Karadeniz Ereğli Uluslararası Açık Su Yüzme Yarışı ” düzenlendi.

Karadeniz Ereğli Belediyesince bu yıl birincisi düzenlenen “Karadeniz Ereğli Spor Organizasyonu” etkinlikleri kapsamında, düzenlenen yarışlar, 1500 ve 3000 metrelerde Bayanlar ve Erkekler kategorilerinde yapıldı.

Zaman zaman ‘festival havasında’ geçen yarışmalara, bazı sporcuların aileleriyle birlikte katıldığı görüldü.

Eski Erdemirspor kulübü yüzme takımı sporcularında, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarında işçi Fizel Kapan’da, 7 aylık kızı Melinda ile birlikte yarışmaya katılan isimler arasındaydı.

200’ün üzerinde sporcunun Amfi tiyatro arkasında hazırlanan platformdan start aldığı yarışmada, ayak bileklerine ‘çip’ bağlı yüzücüler, önceden hazırlanan parkurda yüzdüler. Yüzme sırasında sakatlık geçiren bazıları ise kurtarıcı tekneler vasıtasıyla karaya çıkarıldılar.

Yarışmayı 20 dakika 56 saniyede birinci tamamlayan 1500 metre sporcusu Serbay Şafak Gökçemin (22) Hakimiyet’e açıklamasında, yarışmaya ferdi olarak katıldığını belirterek, “Çok güzeldi, beklediğimden az deniz anası vardı. Ege ve Akdeniz’de yüze yüze Karadeniz’deki sert su ve az tuz farklı geliyor. Biraz zorladı ama mutluyum” dedi.

Bayan Milli Takım Yüzücüsü Nilay Erkal ise yarıştığı 3000 metre’de 33 dakika 34 saniyede birinci olarak tamamladı.

Erkal da, Ereğli’ye ilk kez geldiğini ifade ederek, “benim için hem çevreyi tanımak, hem de güzel bir antrenman oldu” diye konuştu.

Yarışmayı alkışlarla tamamlayan eski Bakan Kıratlıoğlu da alkışlar arasında tamamladığı yarışmada, organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ederken, en güzel spor dalının ise yüzme olduğunu söyledi.

Ereğli belediye Başkanı Hüseyin Uysal, etkinliğin sportif faaliyet yanı sıra görselliğinin de ayrıca güzel olduğuna değinerek, katılanlara ve destek olanlara teşekkür etti.

Tamamlanan yarışmada tüm sporculara madalya ve katılım belgesi verilirken,dereceye girenlere ise kupa ve ödülleri takdim edildi.

Yarışmaya katılan, aralarında, Mersin Kıbras arasında su altı yüzme rekoru ile Guinness Rekorlar kitabına da giren eski Sat Komandosu Davut Ekin’in de bulunduğu konuklar ile engelli yüzücülere; bu yıl ilk kez verilen “Oskar Ödülleri” verildi.

Bu sırada, yarışma süresince sporcuları takip eden ve kollayan deniz araçlarının 3gösteriler ilgiyle izlendi.




Bu sayfayı yazdır

8.07.2018 17:33:44

Bu haber 3637 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.033.984

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1440 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri