(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BU İŞİN 'ENGELLİSİ' YOK !

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçe Belediyesi’nce birincisi organize edilen, “Spor Şenlikleri” kapsamında ilçeye gelen bisiklet severler, belediye tarafından tahsis edilen Ereğli-Alaplı karayolunun ‘Karayolları kantarı’ olarak bilinen mesire alanında kamp kurdular.
Belediye tarafından sağlanan imkanlarla, Karadeniz Ereğli Bisiklet Sevenler Derneğinin ağırladığı misafir bisikletçiler, 3 gün sürecek etkinliklerle ilgili hazırlıklarını tamamlıyor.
Ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen yaklaşık 250 misafir bisikletçi arasında bulunan görme ve işitme engelli bisikletçiler ise bisiklet sporunu, tutkularını ve Ereğli’yi Hakimiyet’e anlattılar.

GÜZEL VE ÖZGÜR BİR HİS
Görme Engelli İstanbul Üniversitesi Psikoloji öğrencisi Melisa Yılmaz, Hakimiyet muhabirinin soruları üzerine yaptığı konuşmada, özgürlüğüne düşkün, spor yapmayı da sevin biri olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Aynı zamanda pek çok spor dalı ile de ilgileniyorum. Dolayısıyla; içinde beraberliğe dair bir şeyler olduğu, aynı zamanda arkadaşlarla birlikte yol almaya dair bir şeyler olduğu için birlikte bisiklet kullanmayı seviyorum. Güzel ve özgür bir his. Bu da benim çok hoşuma gidiyor.

SANKİ MARS’TAN İNMİŞİZ!
Çok sayıda organizasyona, çeşitli ekipler halinde katılıyoruz. Ancak Cengizhan Genç ile ikili olarak ilk kez bu etkinliğe birlikte katıldık. Tandem olarak sürme ile ilgili olarak çevreden bakış açısıyla ilgili problem yaşıyoruz. Onun dışında tandem sürmeye alışan bir insanın sürmekle ilgili çok fazla bir problemi olmuyor. Zaten birlikte süre süre alışıyorsunuz, karşınızdaki insanla bir uyum yakalıyorsunuz. Bu da sürüşün kalitesini artırıyor. O yüzden, elle tutulur bir zorluğu olduğunu söyleyemeyiz.
Ancak bazen, sanki Mars’tan inmişiz, sıra dışı bir şey yapıyormuşuz gibi bakılıyor. Aslında bunun çok sıradan bir şey olduğunu, herkesin bisiklete binebileceği fikrinin yaygınlaşması gerektiği, her yola bisikletle gidilebilir olduğu ve herkesin bisiklete binebileceğini söyleyebilirim. Buradaki olay birinin birini gezdirmesi, bir şey yapması, yardım etmek gibi bir şey değil. Tamamen sade ve yalın şekilde beraber spor yapmaktır. Tandem sürmek de bizim için aynıdır.”
Yılmaz’ın partneri Cengizhan Genç de, 3 yıldır spor amaçlı bisiklete bindiğini, bir yıldır da ‘tandem’ olarak isimlendirilen engelsiz pedal ile bisiklet sürdüklerini söyledi.

DUYMAMAK ENGEL DEĞİL!
Etkinliğe katılan işitme engelli bisikletçiler Kuntay Özparlak (İstanbul), Gülçin Süngül (Eskişehir), Bülent Kayatepe’de (Eskişehir) Afyon Karahisar’dan katılan İşaret Dili Tercümanı Hasan Yapar aracılığıyla Hakimiyet muhabirinin sorularını yanıtladılar.
çocukluktan beri bisiklete bindiklerini, festival türü etkinliklere ise ilk kez katıldıklarını söylediler.
Bisiklete binerken yaşadıkları en önemli zorluğun yokuş çıkmak olduğunda birleşen işitme engelli bisikletçiler, araç trafiğine açık yolda bisiklet kullanırken ise arada belirli mesafe bıraktıklarında her hangi bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade ettiler.
Ereğli’ye spor şenlikleri için geldiklerini, henüz gezme imkanı bulamadıklarını belirten bisikletçiler, ilçenin Osmanlı Çileğinin meşhur olduğunu bildiklerini kaydettiler.
Özparlak, tüm işitme engellilere bu tür etkinliklere katılmasını önerirken, Süngül de Belediye tarafından gerçekleştirilen organizasyonunun çok güzel olduğunu ve beğendiğini, devamının getirilmesini ifade ederken, kendisinin de festival türü etkinliklere bundan sonra da katılmayı sürdüreceğini anlattı. Kayatepe ise bisiklet sporunda kendisinin daha da iyi olacağını ifade etti.

KOKUYU ALARAK, ÇİÇEĞİ BÖCEĞİ GÖREREK…
Etkinliklere Antalya’dan katılan Işıl Tutucu ise tur bisikletçisi olduklarını belirterek, “Bu işi yaparken de Türkiye’de görmediğimiz yerleri, doğasını; araba ile gittiğimiz yerde göremeyeceğimiz şeyleri bisikletle giderek, o kokuyu alarak, çiçeği, böceği görerek, onu yaşayarak yapmak istediğimiz için ve Karadeniz’in güzel bir yeri olan Ereğli’ye geldik” dedi.

ŞEHİRLERDE FESTİVALLER OLMALI
Dünya İncisi Marmaris Bisiklet Festivalleri Sorumlusu İbrahim Onat da bisikletin kendileri için ‘bir tutku’ olduğuna değinerek, şunları kaydetti:
“Sağlıklı spor olduğu kadar dostlarla tanışmamız, kültürel yerleri ziyaret etme imkanı buluyoruz. Marmaris’te de çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Etkinliklerimize Karadeniz Ereğli’den de gelen dostlarımız vardı. Bu yıl da onlar burada düzenliyorlar. Şehrin kültürünü tanımak, yaşayıp, yaşatmak anlamında Şehirlerde festivaller olmalı. Karadeniz Ereğli’nin çok güzel bir yer olduğunu zaten duyuyorduk. İnşallah burada hep beraber güzel zamanlar geçireceğiz.”
Bir yandan, kam çadırlarını düzenleyen bisiklet severler, bisikletlerindeki eksikleri tamamlarken, sohbetler ederek, hatıra fotoğrafları çektirmeyi de ihmal etmediler.




Bu sayfayı yazdır

6.07.2018 15:21:13

Bu haber 2402 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 15 kişi online
Toplam ziyaret : 76.003.463

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
793 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
305 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1424 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri