(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BİSİKLET, YÜZME, YELKEN...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bu yıl ilkini gerçekleştirecekleri 'Karadeniz Ereğli Spor Şenlikleri'ni, spor branşlarını arttırarak geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini bildirdi.
Uysal, yarın (6 Temmuz) başlayacak ve üç gün sürecek Spor Şenliklerine ilişkin Sahil Kafe’de düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında yaptığı konuşmada, spor şenliklerindeki amaçlarının Karadeniz Ereğli’nin tanıtımını artırmak olduğunu söyledi.
Spor şenliklerinde yer alan bisiklet, yüzme ve yelken branşlarındaki etkinliklerin ilçede sürdürdükleri turizm çalışmalarının bir parçası olduğunu belirten Uysal, şöyle dedi:

ADI; ‘ALEMDAR KUPASI’ OLSUN!
“Eskiden sadece yılın belli günlerinde ilçemizde hafta sonu bir şenlik yapılıyordu. Ancak, göreve gelirken, ‘çeşitli zenginliklerle spor, sanat ve kültür etkinliklerimizi arttırarak devam etmemiz ve mümkün olduğu kadar da 12 aya yaymamız lazım’ dedik. İşte b.u çalışmalardan bir tanesini gerçekleştiriyoruz. Bu etkinlikleri ulusal boyuta taşıyarak; örneğin ‘tarihi önemi olan Alemdar Gemisi’nin de ismi kullanılacak sürdürülebilir. Bu sayede hem Alemdar Gemi Müzesi’nin Ereğli’de olduğunu tanıtmak, hem de Ereğli’nin Alemdar üzerinden tanıtımını yapmak mümkün olacaktır. Ama yine de bunu basın mensupları ve halkımızın tercihlerine bırakacağım. Ama benim önerim ‘Alemdar Kupası’ olmasıdır.”

EREĞLİLİLER ÇOK ŞANSLIYIZ
Uysal, Karadeniz Bölgesinde, deniz sporlarının yapılabileceği en güzel alanın Karadeniz Ereğli olduğunu savunarak, “bu alanı spor amaçlı daha çok kullanır hale getirmemiz lazım. Çeşitli sportif yarışmalarla zenginleştirebiliriz. Çünkü Karadeniz Ereğlililer olarak çok şanslıyız. Tarihi değerlerimizin tümü, bir açık hava müzesi gibi yürüme mesafesinde, etrafımızda bizlerin dokunmamızı bekliyor” dedi.

SALON SPORLARI DA OLACAK
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Uysal, önümüzdeki yıldan itibaren spor şenliklerini daha da geliştireceklerini ifade ederek, “önümüzdeki yıllarda küçük çaplı futbol, tenis, aralarında bilardo, voleybol, basketbol gibi salon sporlarına katarak destekleyeceğiz. Ne kadar spor varsa yapılabilir Ereğli’de her branşta yetenekli sporcuların olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

UYSAL'A TEŞEKKÜR ETTİLER
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serkan Keleş de, organizasyonun gerçekleşmesinin Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı adına gurur verici olduğunu dile getirerek, “son derece güzel çalışmalar. Bu tür etkinliklerin artarak çoğalmasını temenni ediyorum. Bu bağlamda Belediye başkanımız, başkan yardımcılarımız, daire müdürlerimiz ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. İnşallah biz de organizasyonun güvenlik, sağlık ve Devlet tarafındayız. Bu organizasyonu inşallah kazasız, belasız atlatırız” şeklinde konuştu.
Organizasyonun gerçekleşmesine destek veren İstanbul yıldızlar Yüzme Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özer, Karadeniz Ereğli Yelken İhtisas Kulübü yöneticisi Sezai Çimenoğlu ve Karadeniz Ereğli Bisiklet Sevenler Derneği Başkan Yardımcısı Nevzat Akkoç da Başkan Uysal’a teşekkür ederek, etkinliklerde branşlarına yönelik yarışmaların içeriklerini aktardılar.




Bu sayfayı yazdır

5.07.2018 14:18:36

Bu haber 1355 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
05.07.2018 21:37:47
Deniz YÜCESAN diyor ki;

BAŞKANIMIZIN SPORA VERDİĞİ ÖNEM TAKTİRE ŞAYAN VE BİLARDO SPORUNA VERDİĞİ ÖNEM VE DESTEK , İLÇEMİZİ ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA , ÜLKEMİZİN VİTRİNİNDE GÖZÜKTÜRECEĞİ KESİN 👏👏👏




Şu anda 24 kişi online
Toplam ziyaret : 76.042.813

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
815 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1444 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri