(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

"HER ÇOCUK BİZİMDİR"

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, CHP İlçe Kadın Kolları tarafından, çocuğa yönelik şiddet ve çocuk istismarlarından AK Parti Hükümeti’nin sorumlu olduğu ileri sürüldü.

Yapılan yazılı açıklamada, AK Parti Hükümeti’nin, tacizcilerin ve tecavüzcülerin katillerinin yargılanması ile ilgili verilen önergelere ‘red’ vermesinin, her gün bir çocuğun dünyadan kopup, gitmesine neden olduğu ileri sürüldü.

Ülke genelinde 15 binin üzerinde kayıp kız bulunduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

KURBAN OLMAYA DEVAM EDECEKLER

“Dün de Leyla’mız, Eylül’ümüz hunharca katledildi, onunla birlikte vicdanlarımız katledildi, insanlığımız katledildi. Geçmiş dönemlerde yaptıkları gibi çocuk istismarı ve çocuğa yönelik şiddetin araştırmasına yönelik soru önergeleri AKP’nin oylarıyla reddedilirken bu günahsız ana kuzuları, sesimizi duyuramadıkça, vicdanlarımıza hançer saplarcasına, siyasetin de kurbanı olmaya devam edecekler.

DİYANET ‘KINAMAKTAN’ İLERİ GİDEMİYOR

Devletin kurumlarınca taziye mesajı ve taziye ziyaretleri yapılmasından,  Diyanet İşleri kurumunun, başsağlığı, kınama mesajlarından daha öteye gidilmiyor. Bu ülkede Diyanet sadece kadınların plaja nasıl gideceklerine dair fetva veriyor. Söz konusu masumiyet, söz konusu çocuklar ise ‘duymadım, görmedim, bilmiyorum’u oynamaktan başka hiçbir şeye yapılmıyor.

AKP ZİHNİYETİNİN ÜRÜNÜ

‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyen, ‘Çocuğun rızası vardı’ diyen, 9 yaşındaki kız çocukla evlenilebilir diyen, iyi halden tecavüzcüye indirim yapan kendini bilmez tutumunun, adının çocuklarımızın önünde var olmasından bile iğrendiğimiz vakıfların ve bütün bunları engelleyebilmek için verilen ‘Çocuklara tecavüz önergesi’ ni reddeden AKP zihniyetin ürünüdür bunlar.

KAYBETTİĞİMİZ HER ÇOCUK BİZİMDİR

Biz, geçmişte olanların geleceğe ayna olacağını biliyorduk. Bunun için her seferinde ‘evlatlarımız, canlarımız, ana kuzularımız elimizden, yüreğimizden akıp gidiyor’ diye haykırdık. Unutmasınlar. Kaybettiğimiz her çocuğumuz bizimdir. Ve çocuklarımızı korumakta bizim görevimizdir. Onlar bizim çocuklarımızı koruyamıyorlar ise bilsinler ki Bizler, bir anne bir kadın ve sonrası bir insan olarak çocuklarımızın hakkını savunmaya son nefesimize kadar devam edeceğiz. Çünkü bizler bu savunmayı siyaset için değil insanlık için ortaya koyuyoruz.”




Bu sayfayı yazdır

4.07.2018 16:58:11

Bu haber 3104 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (3)
05.07.2018 17:53:53
davut diyor ki;

bu çirkinliğinize söyleyecek kelime bulamıyorum...
04.07.2018 19:25:55
Reis diyor ki;

Chp olarak insanlık suçu diye İdam ve hadım cezasına karşı çıkın..Sonra gelin burada Akp ve Diyaneti suçlayın..Hadi ordan binlerce çocuk pkk nın dağ kadrosuna cinsel meta olarak gönderilip sonra gerilla kadrosuna alınıp bununla ilgili hiçbir kınama protestonuz yok..Olmaz tabi çünkü onları görmezden gelip Dini kurumlara saldırmanız samimi olmadınız ortada..
04.07.2018 17:39:09
Mehmet diyor ki;

Akp suçlu siz değil misiniz veya sadece akp milletvekili mi var orada lütfen bu suç hepimizin mantıklı düşünmek gerekir




Şu anda 36 kişi online
Toplam ziyaret : 76.042.499

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
814 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1444 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri