(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SAHİL NE OLACAK?

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, geçtiğimiz aylarda yaşanan yağış ve fırtına nedeniyle hasar gören Sahil Bandı’nın bazı bölgelerinin onarılmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise “sahilde köklü bir değişime hazırlanıyoruz” dedi.

İlçede, geçtiğimiz Ocak ayında yaşanan fırtına sırasında çekek yerlerinde bulunan çok sayıda tekne ve sandal parçalanmış, sahil bandının birçok bölgesindeki yapılar hasar görmüş, deniz kıyısındaki yapılaşmadan kopan beton ve kaya parçalarından bazıları karaya vurmuştu.

Ardından ise Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal. Ekipleriyle birlikte sahil bandında incelemelerde bulunmuş, ‘ivedi’ yapılması gerekenlerin yapılması talimatını vermişti.

VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ!

Ancak, sahilin, Amfi Tiyatro’dan sonra, Uzunkum Caddesi istikametindeki bazı yerlerinde kaldırım döşemelerinin, aydınlatmalı korkulukların yapılmayışına ise vatandaşlar tepki gösterdiler.

Çok sayıda vatandaş, çalışmaların neden durdurulduğuna anlam veremediklerini belirtirken, “kaldırımlar ve ışıklandırmalar onarılmazken, bazı yerler ise beton ile kaplanarak çirkin görüntü oluştu. Ayrıca yürüyüş sırasında sakatlanmalar olabileceği gibi akşam saatlerinde ise korkuluk olmadığından deniz kenarındaki kayalıklara düşme tehlikesi yaşanabiliyor. Belediyenin buraları neden yapmadığını merak ediyoruz” dediler.

UYSAL: KÖKLÜ DEĞİŞİM OLACAK!

Vatandaşın tepkisi üzerine Hakimiyet muhabirinin telefonla görüştüğü Ereğli belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise konunun bilgisi dahilinde olduğun anlatarak, şunları kaydetti:

“Ne yazık ki Ereğlimiz, uzun yıllar aradan sonra kötü bir hava muhalefeti ile karşılaştı.Sahilimizin o günlerini görenler hatırlayacaktır; çok sayıda tekne parçalandı, kaya parçaları sahile savruldu. Bir çok mekanda büyük hasarlar oluştu.  Hemen akabinde yaptığımız inceleme sonucunda, öncelikli onarılması ve yapılması gerekenleri yaptık. Halen ekiplerimiz önemli bir çalışmayı sürdürüyor. Sahil konusundaki şikayetler ibiliyorum. Ne yapılacağını da biliyorum. 2 bin 200 metre uzunluğundaki sahil şeridimizde köklü değişimler yapacağız. Önceliğimizi ise bu tür olumsuz hava koşullarında sahilimizin en az hasarla atlatmasını temin edici tedbirleri almak olacak. Önümüzdeki aylarda da yapılacakları kamuoyu ile paylaşacağım. ”




Bu sayfayı yazdır

29.06.2018 12:43:24

Bu haber 2019 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (4)
01.07.2018 23:55:17
Mehmet diyor ki;

Daha önümüzdeki aylarda açıklama yapacak da ondan sonra sahili yapacak. Posbiyik gelince yapar artık bence zahmet etme. Plajların olduğu bölgede yapılan Piknik alanı ise otoparktan ibaret . Tüm yapabileceğiniz bu mu yani !
30.06.2018 20:44:04
halk diyor ki;

ya arkadaş sen tamiratını yap Kökünü mü değiştirecen kök mü salacan sonra yaparsın işte
29.06.2018 21:57:13
yuh diyor ki;

millet gezerken yaparsın yazın ortasında. çay bahçesinde de çay ocağı yaptı temmuz ayında geçen yıl.
29.06.2018 17:08:42
ÖZ EREGLILI diyor ki;

EREGLI'MİZE MARİNA LAZIM.




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.100.994

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
217 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
549 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri