(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KAPIMIZ AÇIK...

EREĞLİ

Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, “İnandığımız hakkımızı alana kadar, işçi arkadaşlarımız da ‘evet bu bizim hakkımızdır’ diyene kadar bu meydanlardayız” dedi.
Türk Metal’in aldığı karar doğrultusunda, Tat Metal AŞ’ye ait iş yerlerinde bu sabah başlatılan greve, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Fenerbahçe Spor Kulübü Şube ve Dernek Başkanı Serdar Özbek, CHP ilçe yönetimi adına Başkan Yardımcısı Sevdekar Aras destek verdi.
Şirketin Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrika önünde süren görev yerine gelen Başkan Demirtaş, Tat Metal Yönetim Kurulu başkanı Akın Tatoğlu’nu yakından tanıdığını ve iyi bir insan olduğunu belirterek, “inanıyorum ki hakkınızı en iyi şekilde verecektir. Arkanızda ise Türk Metal gibi güçlü bir sendika var. Buradaki greviniz süresince her türlü ihtiyacınızı karşılamaya hazırım” dedi.

ERCAN ÖNCE İŞÇİLERE, SONRA BASINA KONUŞTU
Türk Metal Şube Başkanı Metin Ercan, erken saatlerde geldiği grev yerinde ilk konuşmasını, Tat Metal 2. Çelik Servis Merkezi’ndeki işçilere hitaben yaptı.
Ercan, buradaki konuşmasında, Türk Metal genel merkez yöneticilerinin selamını ilettiği işçilere, “Yasa gereği grev sürelerinde sendikalar üyelerine asgari ücretin üçte biri aylık ödeme yapar. Ancak, Sayın Genel başkanımız, size 1000’er lire verilmesini istedi” dedi.
İşçilerin coşkuyla ve tezahüratlarla karşıladığı konuşmanın ardından yöresel oyunlar oynandı.

SÜRECİ ANLATTI
Daha sonra OSB’deki işyeri alanına gelen Şube başkanı Metin Ercan, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise Ocak 2018’de başlayan 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi sürecini hatırlatarak, şunları kaydetti:
Uyuşmazlık zaptı tutulan sözleşme görüşmelerinde 19 maddeden oluşan ücret ve ücrete bağlı maddeler üzerinde anlaşmaya varamadık. Sabaha karşı süren görüşmelerde uzlaşma sağlanamadığı için 5 Haziran’da aldığımız karar gereği sabah saat 08.00 itibarıyla grevdeyiz. Bu arkadaşlar asgari ücretli ağır şartlarda çalışan çocuklar. Çok fazla bir şey istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz. Üç vardiya çalışıyorlar, karşılığı da bu olmaması gerekir. Arkadaşlar, ‘bu iş yeri bizim iş yerimiz. İş yerimize zarar getirecek bir hareketin içerisinde hiçbir zaman bulunmayız’ diyorlar. Teşkilatımızın yapısı da bu şekildedir. Tüm eylem ve etkinliklerimizi Anayasa ve hukuk çerçevesinde yapıyoruz. Emniyet teşkilatımız canımız, kanımız ciğerimizdir, Kesinlikle onlarla karşı karşıya gelecek bir tavırda olmayız. Adeta bir düğün şenliği gibi meydanlardayız. İnandığımız hakkımızı alana kadar, işçi arkadaşlarımız da ‘evet bu bizim hakkımızdır’ diyene kadar bu meydanlardayız. İnanıyorum ki, işveren kanadı da bu grevi kendi aralarında değerlendirecektir. Çünkü gerçekten Tat Metal bölgemizde Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) gibi bir iş yeri olma durumundadır.”
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ercan, grev süresince de işveren kanadının talebi halinde görüşmeye açık olduklarını belirterek, “zira hiçbir zaman bu tür görüşmelere kapalı olmadık. Biz buradayız, telefonlarımız da açık” diye konuştu.




Bu sayfayı yazdır

20.06.2018 14:36:03

Bu haber 1864 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (5)
21.06.2018 08:26:23
galip diyor ki;

sendikacıları anlıyorum da sendikacı olmayanların ne işi var onu anlamıyorum
20.06.2018 15:25:51
Mekanın sahipleri 2 diyor ki;

Bu işçinin arkasın da olan herkesten ALLAH razı olsun her zaman TÜRK METAL...
20.06.2018 15:24:33
Emekçi diyor ki;

Varlığınız bizi onurlandırdı iyiki varsiniz
20.06.2018 15:24:02
çapkın diyor ki;

direne direne kazanacağız hoş geldin gönüllerin başkanı
20.06.2018 15:23:47
Fatih diyor ki;

Bu emek mücadelesinde işçinin, emeğin ve alın terinin yanında olan belediye başkanımız GÖKHAN DEMİRTAŞ'A bizi onure ettiği için TÜRK METAL üyeleri olarak çok teşekkür ediyoruz.






Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 75.748.669

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
411 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri