(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TAT’A YANIT: SAMİMİYETSİZLER!

EREĞLİ

Türk Metal Sendikası’ndan, sözleşme görüşmelerinde grev kararı alınan süreçte Tat Metal’in açıklamalarına sert tepki gösterildi.
Türk Metal Şube Başkanı Metin Ercan, Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş ve İş Yeri Baş Temsilcisi görevini yürüttüğü sırada Tat Metal’den işine son verilen Kuntay Baykal ile birlikte Büyük Anadolu Ereğli Hotel’de basın toplantısı düzenlendi.
Sendikanın basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Ercan, Tat Metal ile başlayan sözleşme sürecini hatırlatarak, “gelinen noktada ise taraflar olarak özellikle ücretler ve ücretlere dayalı sosyal haklarda anlaşma zemini sağlanamadığından, ‘uyuşmazlık Zabtı’ tutularak ‘Arabulucu’ya gidildi” dedi.
Arabulucudan da olumlu sonuç alınamadığını belirten Ercan, şunları söyledi:

İŞÇİNİN MORALİNİ YÜKSEK TUTTUK
“Arabulucu sürecinde de sonuç alınamayan görüşmelerde sendikamız, yine yasalar çerçevesinde grev kararı almış, alınan kararı da 20 Haziran’da uygulayacağını duyurmuştu. Aynı zamanda, şirkette çalışan üyelerimizle sürekli diyalog halinde olan sendika şube yöneticilerimiz, moral motivasyonlarının üst seviyede tutulmasını, çalışma yaşamlarında olumsuz etkilenecek duruma gelmemeleri ve sürecin iyi yürütülmesini sağlamıştır.

İŞVENENDEN YALAN YANLIŞ DEMEÇ
Ancak, muhatabımız işveren kanadının basına yansıyan açıklamaların, yaptığımız ve yürüttüğümüz çalışmaları ‘tamamen’ yanlış, yanlı ve ‘hedef gösterici’ şekilde olduğunu gördük.
Yapılan açıklamada; Şirketin basına yansıttığı şekliyle; şirketimizin talep ettiği ücret artış oranlarını kabul ettikleri şeklindedir. Gerçeği ise; sendikamızın yıllık olarak talep ettiği artışları, ne yazık ki Tat Metal sözleşmenin yürürlük tarihini üç yıl olarak kabul edip, karşı çıkmaktadır. Kaldı ki, ‘eğer sözleşmenin yürürlük tarihini 3 yıl yapmazsak teklifimizi de geri çekeriz’ tehdidinde bulunan Tat Metal yöneticileridir. Dolayısıyla burada kamuoyunu ve üyelerimizi yanıltan sendikamız değil, Tat Metal’in ta kendisidir.

TAT METAL’E YAKIŞMADI
Yine şirket yetkilisinin açıklamasında yer bulan; sözleşme sürecinde üyelerimizin doğru bilgilendirilmediği söylemi, ne yazık ki Tat Metal gibi bir kuruluşa yakışmamaktadır.
Görünen o ki, Toplu Sözleşme sürecini yönetin yetkili ile şirket yönetiminin kendilerinden ‘Bihaber’ oldukları da anlaşılmaktadır. Bu da aralarında diyalog eksikliğinin bir göstergesidir. Sürecin en başından beri üyelerimizle yaptığımız toplantılarda yaşadıklarımız tüm açıklığı ile konuşulmuş; şirket ile oturumlarımızda görüşülen maddeler ve sonuçlar hem üyelerimizle, hem de basın yoluyla kamuoyuyla gününde paylaşılmıştır. Dolayısıyla ilgili şirket yöneticisinin ‘verdiğimiz hakların sendika tarafından işçilere doğru aktarılmadığını öğrendik’ ifadesi olaya ve gelişmelere ne kadar ‘samimiyetsiz’ bakıldığını net göstergesidir.

İFTİRALARI ACI VE KOMİKTİR
Sendikamızın aldığı grev kararı, her ne kadar ‘sendikalar yasası’ kapsamındaysa da, böyle önemli bir kararı almamızda elbette üyelerimizin tavrı önemlidir. En başından itibaren üyesinin görüş ve önerileriyle sözleşme sürecini yürüten sendikamızın, işveren kanadının ‘işçilere baskı uygulanıyor’ söylemini de boşa çıkarmaktadır. Hele ki, iftar gibi manevi etkinlikleri öne sürerek emekçi üzerinde psikolojik baskı yaratmaya çalışmak Tat Metal gibi toplum gözünde ciddi yer bulan bir şirkete yakışmamaktadır. Kaldı ki Türk Metal, yetkili olduğu her kuruluşta bu tür organizasyonları önemser ve destekler. Sendika tarafından işçiye, ‘işten atılırsınız’ tehdidinde bulunduğuna yönelik İFTİRA ise son derece acı, bir o kadar da komiktir. Zira üyemize sözleşme sürecinde baskı uygulayan kanadın Tat Metal yöneticilerinin olduğu aşikardır.

ASIL BASKICI İŞVERENDİR
Kaldı ki, bu süreçte; iş veren kanadınca; sözde ‘işveren temsilcisi ile tartıştığı gerekçesiyle’ sendikamızca ‘Baştemsilci’ olarak atanan bir üyemizin iş aktinin fesh edilmesi, asıl emekçi üzerinde baskı uygulamaktır. Türk Metal Sendikası olarak haksız yapıldığını bildiğimiz ve inandığımız bu uygulamayı da yakından takip ederek üyemizin her türlü hakkını aramayı sürdürüyoruz.
Asıl biz, üyelerimizle birlikte verdiğimiz karar doğrultusunda; 18 Haziran Pazartesi günü Tat Metal’deki iş yerlerinde ‘grev kararının uygulanmasına yönelik’ işçimize yapacağımız kapalı zarf usulü uygulamada, işveren kanadının ne kadar ‘baskıcı’ tavır tutum içinde olup olmayacağını daha iyi göreceğiz. Elbette burada işçinin ne kadar kararlı olduğunu işveren ve sendika da görecektir. Bu da bunun kanıtı olacaktır.

ESEFLE KARŞILIYORUZ
Söz konusu işveren temsilcisinin beyanları arasında; sözde yaptıklarımıza ‘Hukuka aykırı davranışlar’ gerekçesiyle şirket avukatlarının yasal süreç başlattığı da yer almaktadır.
Bu tavırları sendikamız tarafından ‘esefle karşılanmaktadır. Elinde bu tür bir belge varsa adres Cumhuriyet Savcılıklarıdır. Şunu açık ve net söylüyorum ki; böyle bir kuruluşta, bu düşünce ve uygulamalarda kalan yöneticilerin nasıl görev yaptığını anlamakta güçlük çekiyoruz.
Ayrıca, Tat Metal’deki yöneticilerin çalışanlara yönelik nasıl ‘mobbing’ uyguladıklarına dair elimizde bilgi ve belgeler mevcuttur. Bunları da 18 Haziran’da gerçekleştirilecek olan oylamadan sonraki süreçte yargıya taşıyacağız.

ACİZ DURUMA DÜŞMÜŞLERDİR
İşçi haklarının savunulmasında Dünyaya örnek Türk Metal Sendikası’nın hiç tanımadıkları gibi araştırma gereği bile duymamış bu tür şahsiyetlerin ne kadar aciz duruma düştükleri açıkça görülmektedir. Bünyesinde 200 bin üyeyi bulunduran Türk Metal, her bir üyesinin hakkını olduğu gibi, Tat Metal çalışanlarımızın da menfaatlerini korumak için, gereken her türlü kararı alacağımız gibi, gerekli her türlü yasal eylemi de yaptığımızdan/yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın.
Yetkili olduğumuz her iş yerinde olduğu gibi, Tat Metal’de de üyelerimizin geçtiğimiz dönem nasıl ki emeğinin karşılığını aldıysak, bu dönem de alacağımızın iyi bilinmesini istiyoruz.
Şirket yöneticilerinin kamuoyunu yanıltıcı bu tür çıkışlarının sebebi de, bu tavrımızın verdiği ürküntü ve üyelerimiz üzerinde yaratmak istedikleri psikolojik baskıdan kaynaklanmaktadır.
Bu tür çıkışlara ne Türk Metal, ne de bünyesindeki tek bir üyesi bile prim yaptırmadı, yaptırmayacaktır.”

ODABAŞ:İŞÇİNİN KABUL ETMEYECEĞİ ŞARTI ONAYLAMAYIZ
Ercan’ın konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türk Metal Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş, da, Şirket yöneticileri ile konuşmalarındaki söylemleri ile basına yansıyanların bir birini tutmadığını dile getirerek, şunlmarı kaydetti:
“Bize ilettikleri teklifin geçerli olabilmesi için yapacağımız toplu sözleşme sürecinin 3 yıl olması şartını koymuşlardır. ‘Yoksa teklifimiz sözleşmenin başlama noktasındadır’ beyanında bulunmuşlardır. Buna istinaden sendikamız masadan kalkmıştır. Çünkü biz, işçi arkadaşlarımızın kabul etmeyeceği bir şartı yapmayacağımızı kendilerine deklare ettik. Bunu söyleyen bir işveren kanadı, şimdi ise ‘ben bunu verdim de sendika kabul etmiyor gibi bir söylemi yaymaya çalışıyor.
Endüstriyel ilişkilerde her zaman Ama ne hikmetse uyuşmazlık zaptı tutulmasının ardından şirket yönetiminden ne bir görüşme talebi, ne de görüşmelerin revize edilmesine yönelik bir şey söylenmedi. Sayın Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın da söylediği gibi; işçinin rızası olmayan hiçbir toplu sözleşmeye imza atmayacağımızı işveren yetkilileri bilsin.

BURADA BİR SAMİMİYETSİZLİK VAR
Ama burada bir samimiyetsizlik var. İsimlendirmek istemiyorum ama şirket yöneticilerin biri farklı, diğeri farklı konuşuyor. İşveren kanadı, sendikamızın işçi üzerinde baskı uyguladığını söylüyor. Yasal haklarımızın ne olduğunu bilen bir sendika olarak eylemler yapmak istedik ama kendileri, Zonguldak bölgesinin yetkili amirleri ve kamu görevlilerini de ayağa kaldırarak fabrikanın önünde eylem yapmamamız yönünde ricada bulunanlara karşı, bize nasıl baskı yapıldığının da görülmesini istiyoruz. Biz, hiçbir zaman kanunsuz eylem yapmayız. Sendikaya bunu yapmaya çalışan işçiye ne yapmaz?
Bu sabah öğrendim ki, şirket yetkilileri işçi arkadaşlarımızın evlerine mektup gönderrmiş. Ailesinin, bayram öncesi motivasyonunu bozmak ile alakalı ‘mobbing’ uygulama değimlidir? Karşılarında muhatap, biziz, bize konuşacak, çalışanların ailelerine değil. Basın açıklaması yapan bir şirket yönetiminin bu uygulamasıyla samimiyeti ortadamıdır?”

NOT: TAT METAL'İN BASIN TOPLANTISINA DAVET EDİLMEDİĞİMİZ NEDENİYLE HABERİNE YER VEREMEDİK. OKURLARIMIZDAN ÖZÜR DİLERİZ.

İŞTE ERCAN VE ODABAŞ’IN KONUŞMALARI:




Bu sayfayı yazdır

15.06.2018 19:01:15

Bu haber 4832 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (94)
17.06.2018 20:24:22
Emek diyor ki;

Diyorsunki biz zammı verdik hangi maaş üzerinden verdin onuda açıklasana,sadece verdik diyorsun.Buzamana kadar nerdeydin,şimdi duygusa la bağlama hak hukuk neyse ona bakalım.Türkler alın olduğu yerde hak yenmez.
16.06.2018 20:17:44
Yerinde duramiyan Rkk diyor ki;

Tat metal "Bölüşerek tok oluruz. Bölünerek yok oluruz" zaman işçinin hakkını verme zamanı...
16.06.2018 20:15:45
Emek diyor ki;

Satın fabrika yöneticileri sizlere sesleniyorum.Fabrikalar olduğu yerde duruyor,işçi kardeşleriniz emekli olası ya kadar emeklerini satıyorlar.Siz yönetimler 3,5 senelik göreve gelip isci aleyhine neler yapacaginizi,yapabileceginizin hesabını yapıyorsunuz sonrada görevinize ya son veriliyor,yada görevden alınıyorsunuz.Oturumda bir düşünün 2 günlük birdunyada yaşıyoruz.Vicdanlı olun onagore kararlar verin.İşçiyle uğraşmayın şöyle bir geçmişi inceleyin neler olmuş.Bizler büyük bir aileyiz.TurkMetal büyük bir kurumdur.
16.06.2018 19:24:13
Harakiri diyor ki;

Japon mühendis köprünün halatlarının biri koptu diye kendini sorumlu tutup intihar ediyo..... Tatmetalin mühendisi fabrikayı yönetirken işyerine sendika sızıyo ve yerleşiyo müdür oluyo...senden intihar etmeni beklemeyiz elbette okadar onurlu olamazsın ama bi istifa bile edemedin
16.06.2018 19:16:06
Ricardo Andrade Quaresma bernardo diyor ki;

Sen işveren olabilirsin ama asla işçini küçümseyemezsin sendikayla oyun oynayamazsın yalan yanlış beyanlarda bılunamazsın yaparsan haddini bildirir sana bu topluluk
16.06.2018 17:06:42
Sicak 1 diyor ki;

Hiçbir işverenin işcisini unutmaya hakkı yoktur çünkü o işverenleri Yücelten dünya markası yapan işçilerdir gecesini gündüzüne katan emekcilerdir ve bu emekçilerin herzaman yanında duran ve hiçbir zaman emekcinin hakkını almadan vazgecmeyen Türk metal sendikasinin aldığı ve alacağı kararların herzaman yanında olacağız
16.06.2018 17:06:39
Sicak 1 diyor ki;

Hiçbir işverenin işcisini unutmaya hakkı yoktur çünkü o işverenleri Yücelten dünya markası yapan işçilerdir gecesini gündüzüne katan emekcilerdir ve bu emekçilerin herzaman yanında duran ve hiçbir zaman emekcinin hakkını almadan vazgecmeyen Türk metal sendikasinin aldığı ve alacağı kararların herzaman yanında olacağız
16.06.2018 16:04:07
yarAmaz cocuk diyor ki;

tat metal isciyi tehditle bi yere varamassin sende kimin ne oldugunu gorursun sonuna kadar dibine kadar greve evet
16.06.2018 13:27:23
Türkmetal diyor ki;

Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş ama tatmetal az kaldı davullar hemen dibinde çalınacak
16.06.2018 12:41:20
KimBuSakallıAdam diyor ki;

Emekçinin emeğinde gözü olanın gözü çıksın. Kazandırdılar şimdide kazanmak istiyorlar. Ama siz yok olmaz hep bana hep bana havasındasınız. Bak Tat Metal yöneticileri bizi sınayıp denemeye kalkmayın. Siz bilmezsiniz BİZ GEMİLERİ YAKTIKMI geri dönüşü olmayan bi yola gireriz. Hakkımızıda söke söke alırız. Türk Metal Yöneticilerimizin aldığı tüm kararların sonuna kadar yanındayız. #TatMetalEMEKÇİSİiçinVARIZ
16.06.2018 12:05:40
Emekci diyor ki;

Turk metal sendikasi üyesi olarak tat metalde calisan emekci kardeslerimizin her daim ve yanindayiz destekcisiyiz sözde işyeri sahipleri yalan dolanla ve haksizlikla bir yere varamazsiniz gun gelir yalanlariniz ayaginiza dolasir emekcinin istedigi sadece emeginin hakki siz vermezseniz türk metal sendikasi söke söke alirrr
16.06.2018 10:46:06
Asitçi diyor ki;

Huzurlu olduğun bi iş yerinde neden sendikaya gerek duyasın ki çünkü sendika demek huzur demek inadına sendika inadına EVET
16.06.2018 04:33:33
Tatmetal emekçisi diyor ki;

Eyy tatmetal patronlari alinterimizin hakkini vermeyerek işleri bu hatteye getirerek su bayram günü çoluk Çocuğumuzu sevindirememize sebep oldugunuz icin bizlere bayrami zehir ettiginiz icin başını yastığa rahat koyamayin...sendikamiza yaptigin iftaralarla ne elde edeceğinizi düşünüyorsunuz acaba.. biz ailemizi bulduk kazanacağız
16.06.2018 04:33:32
Tatmetal emekçisi diyor ki;

Eyy tatmetal patronlari alinterimizin hakkini vermeyerek işleri bu hatteye getirerek su bayram günü çoluk Çocuğumuzu sevindirememize sebep oldugunuz icin bizlere bayrami zehir ettiginiz icin başını yastığa rahat koyamayin...sendikamiza yaptigin iftaralarla ne elde edeceğinizi düşünüyorsunuz acaba.. biz ailemizi bulduk kazanacağız
16.06.2018 04:02:37
Yaser diyor ki;

Bayramı zehir ettiniz ama asıl bayramı pazartesi yaşayacağız.. sonuna kadar Evetttttttt
16.06.2018 04:00:50
Tatsız tat diyor ki;

Yaptığı yalan dolan açıklama sonrasında yorumları açıktan kapalı çeviren samimiyetsizler.. Bizler direne direne kazanacağız bi idrak et bir an önce..daha da kuculme gozumuzde...Turkmetal tek gercegimiz
16.06.2018 03:55:14
Emekçi eşi diyor ki;

Sendika gelmeden evvel.. sen tatmetal, işçinin işine nasıl gelip gittiğini bile gormemezlikten geliyordun..Yıllarca otobüsle kendi imkanlarıyla gelip gitti bu emekçiler işlerine.. şimdi durmuş aile olmaktan söz ediyorsun.. inandığımız tek gerçek var turkmetal sendikası bize el uzattı bizde o eli öpüp başımıza koyar Başkanım sen ne dersen o deriz ve grevse grev sonuna kadar EVET..
16.06.2018 03:19:32
Paşa diyor ki;

Bizler,210.000 kişi büyük bir aileyiz, TÜRK METAL üyesi hep kazanmıştır ve hep kazanacaktır.
16.06.2018 01:03:04
Insana sevgi emege saygi diyor ki;

Sizin gercekten kendi yaptirdiginiz işe bile sayginiz kalmamis ben niye zorla greve cikayim zaten asgari ucret aliyoz disarda garsonda olsan veriyolar sanki cok veriyolarmis gibi bide grev olursa icerde ayiklama olurmus sen dusun ben meslegi elime almisin 9 sene boyunca ogrenmisim kalifiyeli olmusun varsa bu kriterde bu deneyimde bizim gibi calisacak isci
16.06.2018 00:49:09
Önder diyor ki;

Turk Metal sendikasi olduģu surece işçi hakkini alacaktir.
16.06.2018 00:32:49
Emekçi diyor ki;

İşçinin alın teri kurumadan emeğini vermeyen hiç bir kuruluş başarılı olamaz tat yöneticileri kaç başlısınız senin muhatabın Türk metal dir
16.06.2018 00:14:27
Tekirdag 10 diyor ki;

Genel baskanimiz derki kazandiracagiz kazanacazgiz ama siz bunu hep kazanmak olatak algiliyosunuz galiba hesap verme zamani geldi orda iscimi egemen yoksa sizmi egemensiniz gorecez
16.06.2018 00:09:52
EGEMEN OLMAK diyor ki;

Hani ben bu isletmeye duz muhendis olarak girdim sonradan herseyin egemenligi bana gecti burasi benden sorulur diyip isciyi emekciyi tehdit ediyosun ya filmin sonunu beraber seyredicez tat emekcisi senden korkmadigini gosterecek kazanan emekci olacak
15.06.2018 23:59:45
Boyali rulo diyor ki;

Fabrika sahasinda son günlerde peşimizde dolaşan ailerimizi bizden çok düşünen sayin yöneticilerimizi vardiya girişlerinde ellerinde karanfiller ile bizi karşilamaya davet ediyoruz işçiler olarak kuru kuruya hal hatir sormayla olmuyor
15.06.2018 23:49:30
Türk metalli diyor ki;

Türkiye de emekçinin hakkını koruyan tek sendika Türk Metaldir .zafer emekçi tat metal çalışanın olacaktır
15.06.2018 23:45:56
Evet evet evet diyor ki;

Pazartesi işçinin gücünü göreceksiniz sonuna kadar evet evet
15.06.2018 23:43:42
Emekci diyor ki;

Yüzbinlerin bir bildiği var .Tat metal emekçisi yalnız değildir #güçlügüçlü Türk metal
15.06.2018 23:38:34
Ziplayan TGZR diyor ki;

Akin bey yorumlari okuyorsundur umarim bu yöneticiler ile asil tat metal kaybediyor imaj zedeleniyor işçi sadece çalişiyor üretimden den bu anlaşiliyor ortaligi karistiran işçi değil yönetim
15.06.2018 23:38:33
Ziplayan TGZR diyor ki;

Akin bey yorumlari okuyorsundur umarim bu yöneticiler ile asil tat metal kaybediyor imaj zedeleniyor işçi sadece çalişiyor üretimden den bu anlaşiliyor ortaligi karistiran işçi değil yönetim
15.06.2018 23:31:15
Tat metal emekçisi diyor ki;

Bu yolun sonu aydınlık,kazanan direnen emekçinin olacak her daim türk metal sendikasının aldığı kararların arkadındayız
15.06.2018 23:29:17
Gs1905. diyor ki;

Tatmetal iscisi emeginin hakkini elbette kazanacaktir #Türkmetal'in oldugu yerde zafer vardır.
15.06.2018 22:59:38
Muhalif merdane diyor ki;

Yillardir işçi ile oynuyorsunuz 6 ay azicik işçi diş gösterdi mizikçilik yapmaya başladiniz aglicaksaniz oynamayalim adamlar zam için toplanti yapiyor ayni toplantiya giren amirler birimlere farkli farkli zam acikliyorlar
15.06.2018 22:44:00
Hayrettin mozart diyor ki;

Hey kurban oldugum ne güzelde gülüyorlar skor 1-0 türk metal ataklarina devam ediyor tat metal birbirinden habersiz calimlariyla zor dakikalar yasiyor kalede sedat ç. Metin ercan ortayi açti yusuf başkan topu doksan a takti tiribümler inliyor skor 2-0 türk metal önde
15.06.2018 22:38:50
Dumani tuten suffle diyor ki;

Pazartesi bekle biz geliyoruz tat..siyasi temsilciler nerdesiniz stk lar nerdesiniz hani destek bu kadar yorum yazan isçiye unutmayin ailelerimiz ile koca bir aileyiz ama bizim aile kavramimiz yalandan degildir
15.06.2018 22:34:10
Alex de souza diyor ki;

Bu isler rabbena hep banayla olmaz ayıptır günahtır emekçinin hakkını yedirmez turk metal ne mutlu türk metalliyim diyene
15.06.2018 22:25:33
Tat işçisi diyor ki;

Sayın başkanım aldığınız alacağınız kararların dimdik kalem misali arkasındayız zafer direnen emekçinin olacak
15.06.2018 22:21:06
Adem diyor ki;

Bu işverenler neden hep ceplerini doldurmak istiyolar.Bunlar hiç obur tarafi dusunmuyolarmi.Siz kim oluyosunuz da Türk Metali yalanla suçluyorsunuz.Haddinizi bilin
15.06.2018 22:19:41
CcC diyor ki;

Atarsa 2 Pazartesi görüşmek dilegiyle
15.06.2018 22:16:05
Efendiyiz şimdilik diyor ki;

Tatmetal bi haber yapmış basına vermiş la niye yorumları kapatıyorsun altına dünden beri hiç bi mesaj yayınlanmıyo azcık delikanlı olun bişeyi yaparken
15.06.2018 22:15:57
Adamin biri diyor ki;

Kendi silahsorlerlerine milyarlarca bayram ikramiyesi yatırıp iscinin cocuklarini pazar yerinde bayramlik almadan ceviren gafiller kuldan utanmadigiz belli Allahdan dami korkmuyorsunuz
15.06.2018 22:15:09
Sonuna kadar evet diyor ki;

Evet ne yazikki isverenimizin yayınladığı demeç tamamen yanlış hatta yalan doludur.biz sendikamızın ve aldığı kararların sonuna kadar arkasındayız.dolayisiyla sonuna kadar GREVE EVET diyoruz
15.06.2018 22:11:27
EVEEEEEEEET diyor ki;

Bir tat metalin açıklamasına bakın birde sayın Başkanlarımızın açıklamalarına arada çok farklar var NE MUTLU TÜRK METAL'LİYİM DİYENE
15.06.2018 22:10:53
Evetci diyor ki;

Her koşulda sonuna kadar sendikamizin yanindayiz TurkMetalin gücünü herkez görecek. Kisa zamanda zaferimizi kutlauacagiz nihayetinde işçi en sonunda emeğinin karşılığını söke söke alacak Turkmetal nerede biz oradayiz
15.06.2018 22:09:40
Hasan diyor ki;

Keser misali hep bana hep bana zihniyeti.Bu işçi hep patronlara kazandıracak hakkına alın terine gelince yokkk .Bizlerde yok öyle yağma diyoruz.Hakkımız olanı istiyoruz.TÜRK METAL Diyoruz.TÜRK METAL.......
15.06.2018 22:05:51
Çarşı diyor ki;

Pazartesi görüşmek üzere sedat ç.oğlu oy kullanırken bi gelde tanışalım 7yıldır seni daha yeni duyuyorum
15.06.2018 22:04:49
Tayfun diyor ki;

Türk metal sendikası her zaman işçinin hakkını almıştır.Her ne olursa olsun herzaman türk metal sendikası nerede bizler oradayız çünkü biz bir aileyiz. Boşunadır işverenin(tatmetal) uygunsuz ve adeletsiz saygısızca yokuşa sürme mücadelesi.Yürüdüğün yola inandıysan attığın adımlardan korkma.Bizler inandık türk metale ve attığı adımlar bizlerin birliğin ailenin ve emekçinin adımlarıdır.
15.06.2018 22:01:41
Tatmetal çalışanı diyor ki;

Konuşulacak çok şey var buraya sığmaz sayın Başkanlarımız herşeyi objektif olarak açıklamış anlatmıştır Ortada bir psikolojik baskı vardır bunuda tatmetal yönetimi uygulamaktadır kimse kendini işe verememektedir herkesin şu mübarek ramazan bayramında moralleri sıfırdır İşbilmez gereksiz tatmetal yönetimi sayesinde süreç buraya kadar gelmiştir gerçi onların umrunda değil aldılar 700 ile 1000 tl zamlarını bu saatten sonra salla başı al maaşı İşçi hakkını istemektedir 1 günlük paketçi mütahit adam 1600 alıp,6 7 senelik tat metal personeli
15.06.2018 22:00:57
Ayhan çakır diyor ki;

İşçinin kararını pazartesi günü göreceksiniz kararımız net oyumuz sonuna kadar grece EVET
15.06.2018 22:00:42
Emekçi diyor ki;

#tatmetalayakta GÜÇLÜ GÜÇLÜ #TÜRKMETAL
15.06.2018 22:00:37
GS1905 diyor ki;

Tat metal işçileri yalnız değildir haklı davalarında onların yanındayız ve tat metal işçileri kazanacaktır
15.06.2018 22:00:28
Greve evet diyor ki;

Sonuna kadar TÜRK METAL
15.06.2018 21:52:29
Kerim diyor ki;

Biz düşük maaşlarla çalışan ülke ekonomisi şartlarında ezilen tat metal işçileriyiz tat metal yöneticileri tarafından maaşlarımıza istediğimiz zamları talep ettiğimizde işveren tarafından Ret edilerek işten atılma korkusuyla karşı karşıya kaldık Sedat çiftçi oğlunun açıklamalarını okudum ve biz bir aileyiz açıklamasında bulunmuş ben bunu samimi bulmuyorum düşük maaşla çalıştırıp biz ezen ve alınterimizi çalan bir zihniyetle nasıl aile olabilirizki biz sadaka istemiyoruz emeğimizin karşılığını istiyoruz.
15.06.2018 21:46:25
Rezzak diyor ki;

Emeğin kutsal bir değer olduğu anlatılmadıkça; insanlık için, toplum için emek harcanması gerektiği ruhlara yerleştirilmedikçe geleceğimiz karanlıktır. çok şükür aydınlığa giden yolda TÜRKMETAL SENDİKASI var Tat Metal Aş.’de mesnetsiz söylemlerle uygulanan mobinglere hergün bir yenisi daha ekleniyor. Beyaz yakalı işveren temsilcilerinin yaptığı kara propagandalarla gündem yaratmaya çalışıp,kamuoyunda algı operasyonu yaparak bir sonuca varılamayacağını birgün sizde öğreneceksiniz. Sizlerin tutturulması gereken karlılık hedefleri,bizlerinse kazanmaktan başka alternatifi olmayan emek davası var. Tat Metal Emekçisi üretiyor,
15.06.2018 21:45:49
Big hunter diyor ki;

Ankara’nın onuru Ereğli’nin gururu adam gibi adam Yusuf Başkan İşçiye yapılan zulmü yıllardır görmezden gelip biz bu haksızlığı bilmiyorduk diyen bir tat yönetimi ile karşı karşıyayız Biz çalışan işçilere. Sözleşme öncesi vaaatler sonrası kapı göstermeler yalanın dolanın adam kayırmanın ana merkezi tat metaldir işçi kazanacak tat yıkılacak okadar 💣
15.06.2018 21:45:14
Rezzak diyor ki;

Emeğin kutsal bir değer olduğu anlatılmadıkça; insanlık için, toplum için emek harcanması gerektiği ruhlara yerleştirilmedikçe geleceğimiz karanlıktır. çok şükür aydınlığa giden yolda TÜRKMETAL SENDİKASI var Tat Metal Aş.’de mesnetsiz söylemlerle uygulanan mobinglere hergün bir yenisi daha ekleniyor. Beyaz yakalı işveren temsilcilerinin yaptığı kara propagandalarla gündem yaratmaya çalışıp,kamuoyunda algı operasyonu yaparak bir sonuca varılamayacağını birgün sizde öğreneceksiniz. Sizlerin tutturulması gereken karlılık hedefleri,bizlerinse kazanmaktan başka alternatifi olmayan emek davası var. Tat Metal Emekçisi üretiyor,
15.06.2018 21:38:06
ACIMASIZ diyor ki;

Pazartesi işçinin gücünü göreceksiniz işçi fazla para değil alın terini istiyor ve alacaktır ve pazartesi bu gücü göreceksiniz türk metal sendikası her zaman emekciden yanadır
15.06.2018 21:36:27
Isci diyor ki;

Tat metal işçisini yanlız görmeyin biz büyük bir aileyiz hakkımız olanı aliriz
15.06.2018 21:28:20
Huseyin67 diyor ki;

Turk metal 210 bin üyesi olan bir sendikadır.işçinin hakkı olanı herdaim alır ve alacaktır.
15.06.2018 21:28:19
Huseyin67 diyor ki;

Turk metal 210 bin üyesi olan bir sendikadır.işçinin hakkı olanı herdaim alır ve alacaktır.
15.06.2018 21:27:33
Tat işçisi diyor ki;

Pazartesi günü işçinin kararini goreceksiniz birligine sendikasina inanan bizler sonunda KAZANACAĞIZ.
15.06.2018 21:26:27
Bjk.li diyor ki;

Tat metal yöneticileri işçi kardeşlerimiz hakkını istiyor yasal yollardan insanlara bayramda güzellikler yapılır peki ya sizzz
15.06.2018 21:26:20
Bjk.li diyor ki;

Tat metal yöneticileri işçi kardeşlerimiz hakkını istiyor yasal yollardan insanlara bayramda güzellikler yapılır peki ya sizzz
15.06.2018 21:25:11
Birhan diyor ki;

Sayın Türkmetal sendikası yönecileri ben uzun zamandır tatmetal de emekçi çalışan olarak görev yapmaktayım buzamana kadar beyaz yakalı tatmetal yöneticilerinden ülke ekonomisi zorluklarında maaşlarımıza zam istememiz doğrultusunda aba altından sopa gösterilerek sürekli işimizle ilgili tehtitlere maruz bırakıldık biz çalışanlar birşey istemedik sadece hakkımız olan alın terimizin karşılığını istedik fakat hep biii işten atılma tehtidiyle tatmetal yönecileri tarafından tehtit altında bırakıldık inanın okadar baskı altında kalıyoruzki işten atılma korkusu yüzünden sesimizi bile çıkaramıyoruz herzaman basını takip etmiyorum fakat geçen gün tatmetal yöneticisi sedat çifçioğlunun açıklamalarını okudum ve çok samimiyetsiz buldum kamuoyunu kışkırtıcı ve işçiyle bir aileyiz gibi birşeyler paylaşmış koskaca bir yalan olduğunu bizden başka kimse bilemez sadece hakettiğimiz emeğimizin karşılığını istiyoruz.. Türkmetal sendikasından sesimize ses olmalarını istiyoruz..
15.06.2018 21:22:45
İsmail biçer diyor ki;

Yalanladolanla biryere varilmaz emekçinin hakkı olani istiiyor
15.06.2018 21:22:26
Rifat ceylan diyor ki;

Çok fazla birhey istimiyorla sadece hakkının istiyorlar
15.06.2018 21:22:00
Akrep diyor ki;

İşverenler hep böyle.Az verip çok kazanmak.Turk metal büyük bir sendika kimse ayıp tutmasın.
15.06.2018 21:21:46
inadina sendika inadina TÜRK METAL diyor ki;

Yolunuz yolumuzdur başkanım...biz bu süreçte sizin sayenizde bir çok şey görülmüştür. Tat metalin emekçi arkadaşlar sizin sayesinde değer görmüştür. Teşekkürler TÜRK METAL TEŞEKKÜRLER BAŞKANIM...
15.06.2018 21:20:26
İsmail biçer diyor ki;

Yalanladolanla biryere varilmaz emekçinin hakkı olani istiiyor
15.06.2018 21:19:26
Fener 1907 diyor ki;

Tatmetal emekcisi kazanacaktır inşallah Türkmetal işcinin hakını almadan bırakmaz direne direne kazanacagız
15.06.2018 21:17:30
Osman 61 diyor ki;

İşçi alın terinin karşılığı istiyor. Alana kadar haklı mücadelesine devam edecektir. Ya alırız ya alırız.
15.06.2018 21:16:39
Lion67 diyor ki;

Bu ekmek davasıdır işçi hakkını istiyor 200.000 üyesi bulunan türkmetal sendikasının sonuna kadar yanındayız işçinin hakkını Söke söke alacaktır her zaman yanındayız güçlü 💪🏻 türkmetal
15.06.2018 21:14:34
Cemil diyor ki;

İşçinin ve emekçinin yanında olan Türk metal Sendikası tat metal emekçilerine güneşli günler gösterecektir Ey işveren işçiyi iyi tanıdığını söylüyor işçinin emegini ver mübarek Ramazan da işçiyi işsiz bırakan vıjdansız
15.06.2018 21:07:02
Kartal67 diyor ki;

Herkes ekmeğinin peşinde ben buradan tatmetal yetkililerine sesleniyorum Turkmetal sendikası yasal olmayan hiç bir sürecin altına imza atmaz Eyy iş veren öfkeyle kalkan zararla oturur...
15.06.2018 21:04:20
Mak.bak. diyor ki;

Yillardir agir sanayide emekciyi asgari ucrete nasil calistirdiginizi cok iyi biliyoruz simdi cikmis.sendikayi kotuluyorsunuz cok beklersiniz daha kazanan tat metal emekcisi olacak
15.06.2018 21:03:37
Cemil diyor ki;

İşçinin Öncü gücü olan Türk metal Sendikası Tat metal emekçilerine güneşli günler gösterecektir İşveren oturduğun yerden işçi tanımak degil işçinin emegini ver mübarek ramazanda işçiyi işten atmak viijdansızlıktır
15.06.2018 21:03:36
Ereğli li diyor ki;

TÜRK metal Sendikası güçlü bir sendika dır. Erdemirde neler yaptıgını görmuyorlarmı.Tatmetal işçileri yanlız değil-dir. Türkmetal Tek Vücut Tek sestir.
15.06.2018 21:03:33
Tatsız metal diyor ki;

Ne yapsalar boş,kendi yalanlarına kendileri bile inanmiyorlar..biz sendikamızın sonsuza kadar arkasindayiz. Direne direne kazanacagiz sonuna kadar Evet...
15.06.2018 21:03:29
Tatsız metal diyor ki;

Ne yapsalar boş,kendi yalanlarına kendileri bile inanmiyorlar..biz sendikamızın sonsuza kadar arkasindayiz. Direne direne kazanacagiz sonuna kadar Evet...
15.06.2018 21:01:38
Artık yeter.. diyor ki;

Eyy Tatmetal Yıllardır yatırımları bahane ederek bizim kanımızı acimasizca emdiniz,Bizi sömürdünüz.Birde bunun üstüne üstelik baskılar tehditler ettiniz Bizi işsiz kalmakla gözümüzü korkuttunuz.Ama artık yeterrrr... Artık karşınızda Güçlü-Büyük-bir sendika var. Biz varız 200.000 ler var Türk metal var Iyi ki var Sizin hakkinizdan ancak Turkmetal gelir Artık işçi sömürmeye SON.
15.06.2018 21:00:26
Yaser☀️ diyor ki;

Biz emek vermekde geri durmadik Tatmetal para vermemek için direniyor.. bizim birlik beraberliğimiz direnmemizin sonucunda Turkmetal bize kazandıracak. Sonuna kadar inandık başkanım.. Sonuna kadar EVETT
15.06.2018 20:58:49
Tat metal emekçisi diyor ki;

İşçisine hakkını vermemek için bu kadar çabalayan bir iş yeri ve bu uğurda samimiyetsisce doğrulardan uzak açıklamalar yapan kendi işçisine düşmanca eziyet etmeyi dışarıda hayat çok zor iken ekonomik anlamda hiç bir şey vermeden karın tokluğuna bile demek iyimser duruyor ama öyle diyelim yinede çalıştırmayı amaç edinmiş bir iş yerinden hakkımızı sendikamızın aldığı her kararın arkasında durarak alacağız.. İyiki varsın Türk Metal
15.06.2018 20:58:09
Tarık diyor ki;

Alınteri karşılığı istemek suçmu
15.06.2018 20:56:17
Mehmet diyor ki;

Alınterinin karşığını istiyoruz
15.06.2018 20:49:44
Isci diyor ki;

Bu isler sizin gördüğünüz gibi olmaz eyyy tat metal yetkilileri çalışanlara bu bayram da yaptiklariniz size geri dönecektir biz büyük bir aileyiz kazanan tat metal işçisi olacaktır.
15.06.2018 20:49:18
Tatmetal diyor ki;

Kazanan tatmetal emekcisi olacaktir. Kazanan turkmetal uyesi tat metal emekcilerinin olacaktir.
15.06.2018 20:47:59
BJK 1903 diyor ki;

Ey işveren bu emekçi sana gereken cevabı verecektir bundan hiç şüpen olmasın ne mutluki arkamızda Türk metal gibi güçlü bir sendika var hakkımızı söke söke alacağız
15.06.2018 20:46:33
Galvanizci diyor ki;

Herzaman yanindayiz baskanim Biz asil cevabi pazartesi vericez sandikta Baskilar bizi yildiramaz İsci net kesin ve kararli Hadi bismillah
15.06.2018 20:43:35
Emekçi diyor ki;

Emekçinin hakkını teri soğumadan vermek gerek.Gerçek hakkımızı alıncaya kadarda mücadele edeceğiz.Keser gibi hep bana olmayacaksın,testere gibi bir sana bir bana olmalısın.Biz fazlasını istemiyoruz,hakkımız olanı alalım yeter.270 kişi ile değil 210 000 kişilik kocaman bir aileyiz biz.
15.06.2018 20:40:39
Cem diyor ki;

Emekçi alınterinin karşığını istiyor
15.06.2018 20:37:13
Ahmet diyor ki;

Biz Ereğli halkı olarak her zaman türkmetal sendikası ve tatmetal çalışanlarının yanındayız Bu haklı davalarını sonuna kadar sürdürmelerini temenni ederiz
15.06.2018 20:31:02
Tamer diyor ki;

Rüzgar kayadan ancak toz koparır. Bunlar 200 bin üyeli bir sendikayı karşılarına alabilecek kadar cahil cesaretine sahip demek ki. Gün ola harman ola Grev anayasal bir hakkımızdır emekçinin hakkını söke söke alırız her kes rahat olsun
15.06.2018 20:31:01
Tamer diyor ki;

Rüzgar kayadan ancak toz koparır. Bunlar 200 bin üyeli bir sendikayı karşılarına alabilecek kadar cahil cesaretine sahip demek ki. Gün ola harman ola Grev anayasal bir hakkımızdır emekçinin hakkını söke söke alırız her kes rahat olsun
15.06.2018 20:27:27
Fener1907 diyor ki;

Tat metal emekçileri kazanacaktır. Oturduğu yerden ahkam kesen sözde işçiyi iyi tanıdığını söyleyen işveren bu emekçiler size en güzel cevabı pazartesi günü verecektir
15.06.2018 20:27:21
Ahmet diyor ki;

Ey işveren emeğin ve emekçinin hakkini ver zafer işçinin olacaktır turk metal sendikası her zaman emekden emekciden yanadır,kazanan emekçiler olacakdir




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.097.817

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
216 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
548 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri