(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

UYSAL: "BU MÜTHİŞ BİR OLAY!"

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “siyasi yaşamımda bugüne kadar en büyük heyecan ve gurur duyduğum an, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçemize geldiği gün olmuştur” dedi.
Uysal, bölgede 91.7 frekansından yayın yapan Ereğli FM’de katıldığı “Fikri kapan’la Burada konuşalım” özel programında yaptığı açıklamalarda, aynı zamanda AK Parti Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan’ın, “Karadeniz Ereğli’nin Milletvekiliyim” sözlerinin çok önemli olduğunu söyledi.

CUMHURBAŞKANIMIZIN GELMESİ ÖNEMLİYDİ
Uysal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ilçeye gelişi ile bazı eleştirileri haksız bulduğuna değinerek, şunları kaydetti:
“Elbette Tersanelerle ilgili verdiği mesaj yerini buldu. Buraları çalıştıracağız, açılışlarını ben yaptım demesi dahi burayı sahiplendiğini gösteriyor. Geçmişte hep konuşulurdu; ‘bir genel başkan, hatta Cumhurbaşkanı gelse, Zonguldak’a geçerken el sallasa ne güzel olur’.

BU MÜTHİŞ BİR OLAY
Sayın Cumhurbaşkanımız ise 2 il mitinginde halka hitabından sonra istirahat edebileceği, dinlenebileceği saatlerde gecenin 11.00’inde gelip, o zamanını Karadeniz Ereğli halkına hitap ederek geçiriyor. Bu müthiş bir olay. Bundan sonra sadece gelmesi bile moral ve motivasyon olarak değerlendirilmesi lazım. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği bir cümle var; ‘Ben buranın milletvekili olarak sorunların takibini bizzat yapacağım’. Başka hiçbir şey söylemeye gerek yok. Başka ne müjde vermesine, ne de konuşmasına gerek yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilçemize gelmesi, en önemli ve tarihsel olaylardan bir tanesidir. Bu tür eleştiriler, sanıyorum muhalefet edenlerin söylemleri diye düşünüyorum.”

DOSYALARI VERDİM
Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a, ilçe ile ilgili hazırladığı ağırlıklı 4 konuyu içeren dosyayı da sunduğunu kaydetti.

4 BAŞARI, 2 BAŞARISIZLIK!
Kapan’ın sorularını da yanıtlayan Uysal, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ilk turda kazanacağına ‘kesin gözle’ baktığına dikkat çekerken, “milletvekili seçimlerinde ise üç vekil çıkaracağımızı normal buluyorum. Dördüncü vekili çıkarmamız halinde ise başarılı oluruz. Eğer üçten az milletvekili çıkarırsak ise başarısız olduk demektir” diye konuştu.

HEPSİ BİZİM ADAYIMIZ
AK Parti Zonguldak Milletvekili sıralamasında ‘Ereğli’den aday olmamasına’ yönelik soruyu da yanıtlayan Uysal, şöyle dedi:
“Böyle bir ayrım yapmamak lazım. Burada Ereğli,Alaplı yada diğer yerler adayı olmuyor; sıralamada Zonguldak Milletvekili veya adayı olarak geçiyor. Bu dönem de Sayın Faruk Çaturoğlu vardı, ona da ‘Alaplıdan’ dediler, Ben Ereğli doğumluyum ama ‘Alaplılı’ diyorlar. Yani aday belirlerken neredeyse köylere kadar iniliyor. Onun için adaylar veya milletvekilleri arasında ayrım yapılmaması lazım. Kaldı ki, adaylarımızdan gerek Sayın eski Milletvekili Polat Türkmen, gerekse eski İl Başkanlarımızdan Hamdi Uçar bölgemizde çok iyi tanınan ve başarılı isimlerdir.”
Bazı partililerin, bugünden ‘belediye Başkan Adaylığı’ hesapları yaptıkları yönündeki soruyu ise Uysal, “böyle bir şey duymadım ancak, şu anda hepimiz genel seçimler için çaba göstermeliyiz. Her şey zamanı geldiğinde görüşülür” şeklinde yanıtladı.
Radyo binasında programı dinleyen Ereğli FM Yönetim Kurulu Başkanı Ereğli Belediye Meclis Üyesi Halil Bozkuş ve Kapan ile program sonrası bir süre sohbet eden Başkan Uysal hatıra fotoğrafları çektirdi.




Bu sayfayı yazdır

8.06.2018 22:51:02

Bu haber 1470 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
09.06.2018 07:50:52
okuflu diyor ki;

Başkan (Ben Ereğli doğumluyum ama ‘Alaplılı’ diyorlar) demiş. Demek ki atalarının doğduğu-bulunduğu Alaplı'nın köyü ile ilgim yok demek istiyor.






Şu anda 19 kişi online
Toplam ziyaret : 75.604.180

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
BİZE SORUYORLAR; SEÇİMLER NE OLUR?!


Devamını oku »

7.03.2024 09:10:26 tarihinde yazıldı
271 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
60 kez okundu



(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

DAHA GÜZEL NASIL BAKARDI Kİ!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1250 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri