(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SADECE ÇELİK DEĞİL...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde kurulu, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Salih Cem Oral, “Umuyorum ki ilerleyen zamanda Osmanlı Çileği geçmişteki yüksek verim seviyelerine erişecek ve yerel ekonomiye de çok değer yaratan bir üretim alanına girecek” dedi.
Erdemir’in, ‘Tarlalar Sürülsün, Gelenek Sürsün’ projesi kapsamında ilçeye bağlı Kocaeli Mahallesi Ahmetçikler Sokak’ta oluşturulan üretim alanında ‘temsili hasat’ etkinliği düzenlendi.
Şirketin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticilerini Koruma Derneği ile işbirliği ile gerçekleştirilen programda, Osmanlı Çileği’nin gelişimini ve tarladaki sürecini anlatan video gösterimi sunuldu.
Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, burada yaptığı konuşmada, Erdemir yöneticileri ile emeği geçenlere teşekkür ederek, şunları söyledi:
“proje, artık ben değil biz kavramını iyice yerleşmeye başladığını ve bir takım amaçlara ulaşmak için topluca hareket etmek gerektiğini ortaya koyacak şekilde çeşitli kuruluşların iş birliği ile bu proje gerçekleştirildi. 5000 civarında bir fidenin Antalya’da üretildiğini, bu 5000 bin fideden 70 bin civarı fidenin elde edildiğini biliyoruz, bu hakikaten iyi bir gelişme. Bu çalışmalarla inşallah çileğimizi eski şaşalı günlerimize yeniden kavuşturacağız .”

ORAL: AMAÇ KALİTELİ FİDE ÜRETİMİYDİ
Erdemir Genel Müdürü Oral ise 2016 sonunda başlatılan projede öncelikli hedefin kaliteli fide üretimi olduğuna dikkat çektiği konuşmasında, şunları kaydetti:
“50 fide ile çıkılan yolda önce 5 bin fide oldu, ardından 15 bine ulaşıldı. Bu yıl ise bahçemizin ilk meyvelerini tatmaya başlıyoruz. Önümüzdeki yıl toprak daha iyi oturacak ve mahsulümüz artacak. Yetiştirdiğimiz sağlıklı fideleri daha çok gönüllü çiftçi ile buluşturarak projemizin üretimi yaygınlaştırma hedefine de ulaşacağız. Bugün de 20 yeni ailemize tarlamızdan bizzat yetiştirdiğimiz fideleri teslim edeceğiz.

ÜRETİCİ GERÇEĞİNE DÖNÜYOR
Projemiz ile ilgili bizi en çok mutlu eden, en çok değer verdiğimiz gelişmelerden biri Ereğlili çiftçilerin Osmanlı Çileği üretimine tekrar dönme hevesini görmemiz oldu. Çiftçilerin Osmanlı Çileği üretimine dönmesini görmek gurur verici. Umuyorum ki ilerleyen zamanda Osmanlı Çileği geçmişteki yüksek verim seviyelerine erişecek ve yerel ekonomiye de çok değer yaratan bir üretim alanına girecek. Bu projenin önemli ve sağlam bir başlangıç olacağına, bölgede Osmanlı Çileği üretiminin kayda değer bir şekilde artmasına katkı sağlayacağına, gelecek nesillerinde bu özel çileğin tadına varacaklarına inanıyoruz.”

OSMANLI ÇİLEĞİNİ GELECEK NESİLLERE AKTARMAK…
Oral, Erdemir’in sanayinin bel kemiği olan çeliğk üretiminin yanı sıra sosyal sorumluluk faaliyetlerini de sürdürdüğünü hatırlattığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ürettiğimiz ekonomik değer bir yana sürdürülebilirliği de kurumsal sosyal sorumluluğumuzun önemli bir gereği olduğu bilincindeyiz. Ereğli’de biyolojik çeşitliliğin korunması yönünde katkı sağlarken yaratacağı etkilerle uzun vadede yerel ekonomiyi de destekleme potansiyeli olan projeler üzerindeki arayışlarımız 2015’de başladı. Bu doğrultuda bölgedeki ihtiyaçları ve kaynakları tespit etmek üzere il ve ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlükleriyle çeşitli görüşmeler yürütüldü. Bu görüşmeler sonucunda Ereğli ile özdeşleşen ancak üretimi neredeyse durma noktasına gelen Osmanlı Çileği’nin gelecek nesillere aktarılmasını hedefleyen ‘Tarlalar Sürülsün, Gelenek Sürsün’ Projesi doğdu. Zira 1930’lu ve 40’lı yıllarda tonlarla ifade edilen Osmanlı Çileği üretimi bugün 700 kilogram seviyelerindedir.

OYAK, FAALİYETTEKİ HER BÖLGEDE...
Bu proje Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) Grubunun faaliyette olduğu her bölgenin ekonomik kalkınmasının yanı sıra yerel ve kültürel değerlerin korunması ilkesiyle hareket ettiğini gösterir örneklerden biri olarak bizi gururlandırıyor. Bir OYAK Kuruluşu olan Erdemir de 53 yıldır hemşerisinin yanında, memleketinin arkasında. Bu bağlamda Ereğli’mizin kıymetlerinden biri olan Osmanlı Çileği’nin korunmasında payımız olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz.
Ereğli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık, Milli Eğitim Müdürlüğü, Osmanlı Çileği’ni Yaygınlaştırma Üreticilerini Koruma Derneği yetkililerine ve projenin başından bu yana ilgisini ve yardımlarını esirgemeyen Sayın Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Gördüğünüz bu tarlada emek veren üretim alanın bu duruma gelmesini sağlayan yetiştirici ailelerimize de şükranlarımızı sunuyoruz.”
Etkinlik 20 çilek üreticisine Osmanlı Çileği fidesi dağıtılması ile son buldu. 
Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Ali Azar, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş’in de katıldığı etkinlikte davetlilerle Osmanlı Çileği’nden yapılmış reçel hediye edildi.

 




Bu sayfayı yazdır

8.06.2018 22:19:16

Bu haber 1655 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (4)
27.06.2018 14:58:25
Ünal Savaş diyor ki;

1 - Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) “BİR HAYIR İŞİ DEĞİL, KURUMSAL ZORUNLULUKTUR.” - Ünal SAVAŞ ---- Önce, Kurumsal sosyal sorumluk (KSS) kavramı üzerinde kısa bir bilgi vermek istiyorum. En yalın anlamıyla KSS; işletmelerin görevlerinin yalnızca mal ve hizmet üretmekle sınırlı olmadığı, bunun yanında çalışanlarına, müşterilerine, hissedarlarına, rakiplerine, tedarikçilerine ve her şeyden önemlisi İÇİNDE YAŞADIĞI TOPLUMA VE ÇEVREYE KARŞI yerine getirilmesi gereken sorumluluklarının bulunduğunu ifade eden bir kavramdır. İşletmeleri değerli kılan ya da fark yaratan artık sadece ürettikleri mal ya da sundukları hizmetin kalitesi değil, TOPLUMA KATKILARI VE KAZANDIRDIKLARI DEĞERLERDİR. Bu fark da işletmelerin SOSYAL SORUMLULUK RUHUNU taşımasıyla mümkün olabilmektedir. ---- Devamı var >>>
27.06.2018 14:58:04
Ünal Savaş diyor ki;

2 - >>> Öncekinin devamı ---- Bu vesile ile yaklaşık olarak aynı dönemde (ERDEMİR:1965, POSCO: 1973) işletmeye açılmış olması sebebiyle KARDEŞ KURULUŞ olarak nitelendirdiğim Güney Kore’nin Pohang şehrinde faaliyet gösteren, Dünya Çelik Birliği (WSD)’nin, dünya çapında üretim yapan 36 en iyi çelik üreticisi arasında üst üste beşinci kez “DÜNYANIN EN REKABETÇİ ÇELİK ÜRETİCİSİ - World’ Most Competitive Steelmaker” i seçilen Pohang Iron and Steel Company - POSCO’nun KSS misyonundan kısaca bahsetmek istiyorum. POSCO’da, Topluma katkıda bulunma misyonu doğrultusunda kapsamlı KSS faaliyetleri yürütülmekte, bu KSS faaliyetleri arasında spora da büyük ölçüde destek verilmektedir. Bunlar arasında da en önemlisi POSCO'nun 1. LİG’TE OYNAYAN İKİ FUTBOL TAKIMINA SPONSORLUK YAPMASIDIR. ---- Devamı var >>>
27.06.2018 14:57:40
Ünal Savaş diyor ki;

3 - >>> Öncekinin devamı ---- “Bir şirketin rekabet gücünü belirlemede en güçlü performans ölçütü, gelişmenin geçmişle değil, DİĞER ŞİRKETLERLE KARŞILAŞTIRILMASINDAN ELDE EDİLİR. " Bu bağlamda POSCO’nun 1. LİG’TE OYNAYAN İKİ FUTBOL TAKIMINA SPONSORLUK YAPMAKTA OLDUĞU göz önünde bulundurulursa, OYAK Maden Metalürji Grubu olarak olarak bizim kat edeceğimiz daha çok mesafe bulunmaktadır. OYAK Maden Metalürji Grubu olarak olarak 2020 yılına kadar ‘DÜNYA KLASINDA ŞİRKETE DÖNÜŞMEYİ ve KÜRESEL LİGİN ZİRVESİNE ÇIKMAYI’ hedeflemişsek eğer, bugün küresel ligin zirvesinde olan şirketlerin yönetsel uygulamalarını da iş süreçlerimize entegre etmek zorundayız. Aksi durum eylemsiz söylemden başka bir şey ifade etmemektedir. ---- Devamı var >>>
27.06.2018 14:57:05
Ünal Savaş diyor ki;

4 - >>> Öncekinin devamı ---- ÇELİK GİBİ SÖZLER (WordsLikeSteel) ---- 1-) “Eylem olmadı mı, vizyon bir rüyadır. Vizyon olmadan ise eylem zaman geçirmektir. Eyleme sahip bir vizyon dünyayı değiştirebilir.” Joel Barker ---- Saygılarımızla ---- Saygılarımızla - Ünal Savaş, Kod adı: @UnNovaSteel ve @SunSystemSteel Kurucusu ve Başkanı - “En iyi fikirler dünyasında @UnNovaSteel kraldır.” - “Dünyada tek rakibi kendisi.” https://twitter.com/UnNovaSteel




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.097.714

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
216 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
548 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri