(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DENK GELDİ!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Arslan Keleş’i, eski Ereğli demir ve çelik Fabrikaları (Erdemir) Genel Müdürü Sedat Orhan ziyaret Ebulundu.
Orhan, önceden programlı ziyarete yaptığı konuşmada, Keleş ve yönetimi ile Oda Meclisine ‘hayırlı olsun’ dedi, başarılı çalışmalar diledi.
Erdemir’den ayrılışının, Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) yönetimi ile ‘karşılıklı görüşme sonucu” gerçekleştiğini belirten Orhan, şöyle dedi:

DEĞİŞİKLİK BEKLENİYORDU
“Hayırlı olsun ziyaretini önceden planlamıştık fakat, bizim iş, ‘nasıl hızlıca geldim hızlıca da gidiyoruz’ misali. Bizim hayat biraz böyle, çelik sektörü olduğu için hızlı gelişiyor. Aslında böyle bir değişiklik, yenilik de bekleniyordu. Çünkü 4 yılı aştığınız zaman bir yerde orada yeniden bir taze kan gelişiyor. OYAK şirketlerinde de bu aynı şekilde, maksimim 5 yılda bir yenilenme olur. Biz bu hayatı böyle zaten kabul etmişizdir. Benim dün itibariyle Erdemir’deki görevin nihayetlendi. Görüşmeyeceğimiz anlamına gelmez bu hayat çok ilginçtir. Kimin nerede nasıl ne zaman olacağı da belli olmuyor. Ama asıl olan bence insan ilişkilerdir, yaklaşımlardır. Bir defa makam, mevkiler bunların hepsi gelir geçer.”

BELKİ HER ŞEYİ DEĞİL AMA ..!
Erdemir’in aynı zamanda Ereğli TSO’nun üyesi olduğunu hatırlatan Orhan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
Erdemir, Ereğli’nin her şeyi belki değildir ama çok şeyidir. Bugün Erdemir’in burnu kanasa Ereğli ayağa kalkar. Herkesin akrabası var, iş yaptığı bağı var. O Yüzden hiç kimse burada Erdemir’e zarar gelsin istemez. Erdemir de TSO’nun bir üyesidir. Sonuç itibariyle salt ‘Erdemir hep versin, hep yapsın’ diye de bakmamak lazım. ‘Ortak projeler, ilişkiler nasıl olsa, nasıl düzenlense’ diye bence bakmak lazım. Biz profesyonel insanlarız. Benden sonra gelen arkadaşlar TSO ile olan ilişkilerini mutlaka en üst seviyede yürütecektir. Ereğli için daha iyisi olacağına da inanıyorum. Çünkü her zaman insanoğlu gelişiyor, Ereğli’deki insanlar da gelişiyor. Ereğli çevresinin beklentileri değişiyor, gelişiyor. Dolayısıyla her gelen yeni takım daha iyiyi yapmaya geliyor. Gelen gideni aratır derler; ben ona çok fazla inanmıyorum. O alışkanlıklara saplandığını için oluyor. Bence geriden ders alıp ileriye doğru bakmak lazım. Ben daha iyi olacağına inanıyorum ve o düşünce ile bugün buradayım. Sizin daha güzel şeyler yapacağınıza inanıyorum. Üstüne mutlaka bir şey koyulacaktır. Sizlere başarılar diliyorum.”

ORAL’I ÖVDÜ
Erdemir Genel Müdürlüğü görevine yeni atanan Salih Cem Oral ile ilgili düşüncelerini de aktaran Sedat Orhan, “Salih bey çok tecrübeli bir arkadaşımız. İlk olarak burada başlamıştı, sonra İSDEMİR’e geçti. Tecrübeli bir arkadaşımız, mutlaka o da üzerine düşüne iletişimi sizinle kuracaktır” diye konuştu.

KELEŞ: ERDEMİR İLE İŞBİRLİĞİ
TSO Başkanı Arslan Keleş de, Orhan’a yeni hayatında başarı dileğinde bulunarak şunları söyledi:
“İş hayatı budur. Profesyonel hayat ne getireceğini bilemeyiz. Ama 4 yılı aşkın süredir buradasınız ve başarılı hizmetleriniz oldu. Sizlerle birlikte çalışmak isterdik doğrusu. Kurumsal işletme, hayat devam ediyor. Biz yapılan hizmetlerin üzerine koymak için bu işe talip olduk. Bunu da kanıtlamak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Erdemir’e biz şu gözle bakıyoruz; sürekli veren pozisyondan ziyade karşılıklı işbirliğini nasıl geliştirebiliriz buna bakmak lazım. Erdemir, şehrimizdeki en büyük yatırımcıdır, en büyük istihdam sağlayan kuruluştur. Erdemir’in ilave yatırımlar yapması bu şehri büyütecektir. Biz bunun peşindeyiz. Yıllardır İskenderun’da yapılan yatırımlar artık nihayete erdi. Orada kapasite arttı ve zaten sıralamada da İsdemir gerçek yerini ortaya koydu. Erdemir bu sefer biraz geride kaldı. Erdemir de bu yeni yatırım hamleleri ile birlikte hem üretim kapasitesini arttıracaktır. Hem de farklı çeşitliliğe sahip ürünler üretecektir. Bu da şehrimizin büyümesini sağlayacaktır. Diğer sorunları çözeriz, çözemeyeceğimiz bir şey yok. Bu hem bir hayırlı olsun hem de bir veda ziyareti gibi olmuş oldu. İnşallah yeni yönetimle de uzun vadeli ve iyi ilişkiler içerisinde bir dönem geçireceğiz diye düşünüyoruz.”




Bu sayfayı yazdır

7.06.2018 17:31:34

Bu haber 1754 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.033.608

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
423 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1440 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri