(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

EREĞLİ İL OLMALIDIR

EREĞLİ

İYİ Parti Zonguldak 2. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Batu Müftüoğlu, “Ereğli’nin İl Olmaması için hiçbir sebep yok” dedi.

Müftüoğlu, Hakimiyet’e yaptığı açıklamada, Ereğli’nin il olması her türlü çabayı göstereceklerini söyledi.

Ereğli’nin nüfusu, ekonomik ve sosyal yapısı ile il olmayı ‘çoktan’ hak eden ilçe konumunda olduğunu savunan Müftüoğlu, şöyle dedi:

EREĞLİ’Yİ İL YAPACAĞIM

Ben Ereğli’yi ‘İl’ yapacağım. Gülüç’ü, Kandilli’yi Ormanlı’yı İlçe yapacağım. Bayburt İl oluyor da Ereğli neden olmuyor? Ereğli İl olmalıdır. Ereğli neden il olmuyor. Kimin, neyine zarar veriyor Ereğli? Ereğli Zonguldak’ın yükünü taşımak zorunda mı? Kaldı ki Ereğli İl olursa, Devlet Zonguldak’a daha çok sahip çıkacaktır, teşvik alacaktır. Bölgenin göç vermemesinin tek yöntemi de Ereğli’nin İl olmasıdır. ‘Köyleri gezelim’ diyorlar, ben de ‘gelin Kepez’i gezelim’ diyorum. Kepez dahi belde olmalıdır.

50 BİN KİŞİ ANKARA’YA GİDELİM

Stratejik olarak da bunu değiştirmemiz bizim elimizde. Birlik olarak gelin 50 bin kişi Ankara’ya gidelim, ne oluyor, ne isteyim de alamıyoruz? Hele bir şehir arkandan gelsin bakalım neler değişiyor? Şehrin sırtına binmiş yük var. Sonra da soruluyor; Zonguldak neden gelişmiyor? Diye. Elbette Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’ndan (Erdemir) dolayı artış görülen gelir düzeyi nedeniyle Zonguldak teşvik alamıyor. Dolayısıyla Ereğli’nin Zonguldak’tan ayrılmasıyla herkesim kalkınır.

BELDELERİ KAPATIYORLAR

Bugün ise mevcut belediyeleri kapatmanın peşindeler. Ben Gülüç’ü, Ormanlı’ya Kandilli’yi neden kapattırayım ki? Bu beldelerimiz ilçe olabileceği gibi, Alaplı’da bunların büyük ilçesi konumunda olur. Bugünkü Ereğli’nin konumunu Alaplı üstlenir. Alaplı kuvvetlenir, Ereğli kuvvetlenir, beldeler de ilçe olarak kuvvetlenir; hepsinin ayrı bütçe ve planlaması yapılabilir.

ÜNİVERSİTE YAPMAK ÇOK MU ZOR?

Bugün, herkesin vaat ettiği üniversite problemi bu kadar mı zor? Özel üniversiteyi Ereğli’ye getirip, arsasını vermek bile büyük bir fayda sağlar. Meslek okulu yapmak o kadar mı zor? Devletin boş binaları var. Erdemir de elini taşın altına koyacaktır. Zaten böyle bir talep edildiğinde Erdemir ‘yapmıyorum’ demez. Son dönemlerde Tat Metal’in ilçeye kattığı zenginlikleri hatırlayalım. Yarın eğitime dayalı bir talep daha olursa yine yapar. Yeter ki konu eğitim olsun. Bu tür yapılanmaları Devlet değil bizler yapalım. Devlet ise bizi ‘İl’ yapsın. Çünkü Ereğli’nin ‘İl’ olmaması için hiçbir sebep yok.”




Bu sayfayı yazdır

4.06.2018 14:59:31

Bu haber 1494 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
05.06.2018 01:55:08
GÜLER diyor ki;

BATU BEY SİZDE KABUL EDERSİNİZKİ İKİNCİ SIRADAN SEÇİLME ŞANSINIZ SIFIR.AMA EREĞLİ NİN ARTIK BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN ADAY YOK ADAM YOKSÖYLEMLERİ SİZ ORTALIĞA ÇIKINCA GEÇERSİZ KALMIŞTIR.SİZDEN ADAM GİBİ ADAM PAŞALAR GİBİ MİS GİBİ BELEDİYE BAŞKANI OLUR.İYİ PARTİ VEYA CHP DEN BELEDİYE BAŞKANI ADAYI OLUN ÖNÜMÜZDEKİ YIL EMİN OLUN AÇIK ARA FARKLA KAZANIRSINIZ.ENERJİNİZİ SEÇİLEMEYECEĞİNİZ VEKİLLİK ADAYLIĞI İÇİN HARCAMAYIN.SAYGILAR
04.06.2018 16:28:01
Batu muftuoglu diyor ki;

Sizi değil bizi....




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.001.409

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
790 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
302 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1423 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri