(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SANAYİDEN EĞİTİM VE KÜLTÜRE...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Sanayici-İşadamı Akın Tatoğlu’nun yaptırdığı ana okulu ile Kültür Merkezi, törenle hizmet açıldı.

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, İşadamı Tatoğlu’nun babasının ismini taşıyan “Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi” açılışında yaptığı konuşmada, işadamı ve sanayicilerin kazançların belli miktarını hayır işlerine ayırmalarının önemli olduğunu söyledi.

Vali Çınar, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kesilmiştir” sözünü hatırlatarak, “sanat ve kültür, toplumların ilerlemesi için çok gereklidir. En büyük sanatçı Cenab-ı Allah’tır. Sanat ve kültürle uğraşmak hayatı kaliteli kılar. Kültür mekanları, kalitesi ve etkisi yüksek etkinliklerde kullanılmalı” dedi.

TATOĞLU: İNSANLAR BENZER ÇÜNKÜ…

Hayırsever Tatoğlu da, iki eğitim kurumunu hizmete açılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, şunları söyledi:

“Rahmetli Annem Cemile Tatoğlu’nun adını taşıyan Anaokulu, Ülkemizde geleceğin güvencesi olan başarılı gençlerin yetişeceği ve genç fidanları umutlara dönüştürecek Anaokulu olacaktır. Çocuklarımızın eğitimine önem vermeliyiz. Çünkü onlar bizlerin arkamızda bırakacağı en değerli varlıklarımızdır. Annemin hatırasını yaşatacak, bu okulda yetişen minik yavrularımızın ilerleyen yaşamlarında, milletimizin aydın bireyleri olarak yararlı hizmetler sunacağına inanıyorum. Rahmetli babamın adını taşıyan ve onun aziz hatırasını yaşatacak Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nin yükleneceği misyonu ve ilçemize katacağı güzelliklerin heyecanını yaşıyorum. Kültür, insanoğlunun evrimlerinin izlerini yansıtır. Büyük Önder Atatürk’ün ifade ettiği gibi; Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür. Rahmetli Annem ve Babam bizleri yetiştirirken maddi ve manevi değerlerimizi öğretir, nasihatleri ile gelenek ve göreneklerimizi bizlere aşılamışlardır. Milli kimliğimizden ve kişiliğimizden ayrılmadan dinimizi, dilimizi, tarihimizi, geleneklerimizi koruyup geliştirirken, yeniliğe açık hür düşünen çağdaş uygarlığı anlayan ve onun bütün gereklerini yerine getiren bir millet olursak, kültürümüzü koruyup geliştirmiş oluruz. İnsanlar benzer çünkü kültürleri benzer, insanlar benzemez kültürleri farklıdır. İnsanlar değişir, çünkü kültürleri değişir. Tüm bunların yolu kültür köprüsünden geçmektedir. İlçemize kazandırdığımız eğitim ve kültür köprülerinin halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili ve 27. Dönem Zonguldak Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş da, yaptıkları konuşmalarda Tatoğlu’nu kutladılar.

Tatoğlu’nun annesinin adını verilen ‘Cemile Tatoğlu Anaokulu resmi açılışının da yapıldığı törenlerde katkıda bulunanlara plaketleri takdim edildi, halk oyunları gösterisi ile müzik dinletisi sunuldu.

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile kalabalık davetlinin katıldığın törende, Tataoğlu ailesi büyüklerinin yaşamı ile Akın Tatoğlu’nun tanıyanların düşüncelerini aktardığı barkovizyon gösterimi izlendi.

Açılış dolayısıyla ünlü caz müzisyeni ve gitar virtüözü Enver İzmaylov, Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde saat 21.30'da konser verecek.




Bu sayfayı yazdır

30.05.2018 18:46:49

Bu haber 2299 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.021.545

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
805 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
415 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1433 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri