(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ADAYLAR AYNI SÖZÜ SÖYLEDİ

EREĞLİ

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, “Türkiye'nin AK Parti iktidarı dönemindeki temel sorunları çözemediğini hepimiz biliyoruz. Çözülmeyerek, giderek de derinleşiyor” dedi.

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, 24 Haziran Genel seçimlerinde CHP’nin Zonguldak Milletvekili aday tanıtı amacıyla parti binası önünde düzenlenen toplantıda saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okundu.

Aynı zamanda Zonguldak Birinci sıra Milletvekili adayı Ünal Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, 20011’deki genel seçimlerde partinin ‘en genç adayı’ olduğunu, bugün ise 5 aday arasında ‘en yaşlı’ konuma geldiğini söyledi.

“CHP her zaman demokrasinin önünü açtı. Bir tek parti yönetiminden rahmetli İsmet İnönü Türkiye'ye çok partili döneme geçirmiştir, şimdi bakıyoruz çok partili hayattan tek partili rejime döndürmeye çalışıyorlar. Bunu kabul etmeyeceğiz ve müsaade etmeyeceğiz. 24 Haziran'da iktidara biz geliyoruz. Muharrem İnce'yi Cumhurbaşkanı yapacağız. İnce ile birlikte diğer demokrasiye inanan partilerle birlikte Türkiye'ye tekrar rotasını çevirerek kuvvetlenmiş parlamenter rejime döndüreceğiz. Cumhurbaşkanı tüm ulusu temsil edecek şekilde tarafsız ve partiler üstü olacaktır. CHP bunun öncülüğünü yapacaktır.”

EMEKLİ VE EMEKÇİ KESİME…

Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramında birer ikramiyeyi biz vereceğiz. 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren en düşük emekli maaşı bin 500 lira olacak. Emeklilerin maaşlarından ilaç ve muayene katılım ücreti kesilmeyecek, fark ücretleri alınmayacak. Adil bir intibak yasası çıkarılacak, emeklilikle yaşa takılanların mağduriyetleri giderilecek. İşsizliği yüzde 5'in altına düşüreceğiz. 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren asgari ücretimiz 2 bin 200 lira net olacak, işvereni de düşünüyoruz, asgari ücretten de vergi kesintisi yapmayacağız, vergiyi kaldıracağız.”

Demirtaş, Kamu’da kapsam dışı bırakılan taşeron işçilerinin en geç 6 ay sürede kadroya geçireceklerini, TTK’ya 6 bin 500 işçi alacaklarını  çiftçiye mazotu 3 liradan vereceklerini, Esnaf bakanlığı kuracaklarını ve esnafın kira stopaj derdini ortadan kaldıracaklarını hatırlatırken, “Bitmeyen Aşk” sloganını alan Ereğli-Devrek yolunun ise CHP iktidarında bitirileceğini sözlerine ekledi.

Partinin milletvekili adayları Deniz Yavuzyılmaz, Umut Başoğlu, Merve Kır ve Çiğdem Şekerci, yaptıkları konuşmalarda kendilerini tanıtırlarken, sözlerini ise sloganlaşan ‘Tamam’ diyerek bitirdiler.

CHP İl Başkanı Hakkı Güney, Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı ile eski Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da birer konuşma yaptılar.

Adaylar, konuşmaların ardından bir araya gelerek kalabalık partilileri selamladılar.




Bu sayfayı yazdır

28.05.2018 17:32:10

Bu haber 1011 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 14 kişi online
Toplam ziyaret : 75.749.245

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
411 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri