(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KASIM’DA SEÇİM OLABİLİR!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, “şahsi görüşüm Kasım Ayında bir seçim daha olacağı yöndedir” dedi.
Erdem, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Arslan Keleş’i ziyaretinde yaptığı konuşmada, göreve seçilen Yönetim ve başkanının işi işler yapacağına inandığını söyledi.
İlçenin önemli sorunları olduğunu hatırlatan Erdem, şöyle dedi:
“Yeni seçilen arkadaşlarımıza yardıma hazırız. Ereğli’deki TSO seçimleri yeni bir milat olmuştur. Arkadaşlarımızın liyakatı ve çalışanlıkları ortadadır. Seçimleri kazandıkları için kendilerine başarılar diliyorum. Diğer il ve ilçelere göre Ereğli’nin sıkıntıları ortada, sıkıntı fazla. Seçilen arkadaşlarımızın Ereğli’yi ileriye taşıyacağına eminim. Sorunlarımız belli, Tersanelerimiz kapalı, 2023’e kadar da açılması mümkün edğil, kimse hayal etmesin. Çünkü dünyada bir daralma var Bu nedenle Çin ve Hindistan’da fazla geliyor. Bu nedenle de kimse gemi yaptırmıyor. Bugün Türkiye’de otobüs fiyatına gemi satılıyor.

ONLAR BİR IŞIK, BİR GÜNEŞ
Seçilen arkadaşlarımız genç ve iyi niyetliler. Çok çalışacaklar, Ereğli’yi bu sıkıntıdan geçirecekler. Çok çalışmazlarsa, bunları halledemezlerse bir dahaki seçimde burada duramazlar. Herkesin onlardan beklentisi var, bu beklentiyi yerine getirmeleri lazım. Onlar şimdi bir ışık, bir güneş gibiler. Herkes bu güneşten istifade etmek istiyor.

KASIM’DA SEÇİMİ HTİMALİ!
Bu araya bir de seçim girdi. O da her şeyi daha kötü yaptı. Dolar kuru 4.60’a çıktı, nereye gideceği belli değil. Bu benim şahsi görüşüm; Kasım ayında bir seçim daha olacağıdır. Anket ve istatistikler onu gösteriyor. Türkiye’de bir kaos var. Bunu da seçim halledecek. Önümüzdeki 24 Haziran seçimler ipek neticeye gitmeyecek gibi gözüküyor. Kasım’da bir seçime daha hazır olmamız lazım. Türkiye’de seçim sistem ideğişmiştir. Belirsizlikler var, yeni sisteme nasıl adapte olunacak? (Gazetecinin 16 Nisan Referandumu’nda bunun alt yapısının hazırlanıp, hazırlanmadığı sorusu üzerine) Bunun alt yapısı hazırlandı ama 16 Nisan’dan sonra köprünün altından çok sular geçti. O zaman dolar 3 lir a45 kuruştu, bugün 4 lira 65 kuruş. Asgari ücret 1500 lira. Ülkede 3 milyon 500 bin işsiz var. Genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 19. İstihdam yaratmadan nasıl halledilecek? Bu ülke üretmek zorunda.”

KELEŞ: BELİRSİZLİK HAKİM
Ereğli TSO Başkanı Keleş de, DTO Başkanı Erdem’in sözlerine katıldığını, “sorunlarımız aynı, aynı şehre yaşıyoruz” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Göreve geldiğimiz günden itibaren çalışmalara başladık. Birlikte sorunların üzerinden gelebilmek için çaba gösteriyoruz, beklentilerin de üzerimizdeki yükün ağırlığının da farkındayız. Öncelikli konularımızdan birisi de üniversite kampus konusudur. Bununla ilgili rektörümüzle yaptığımız görüşmede, Ekonomi Bakanlığından yeterli kaynak aktarılmadığı, bütçesinin olmadığını söyledi. Biz ise sorun olmayacağını, gerekirse TSO olarak karşılayabileceğimizi bildirdik. Biz yola çıkalım, bir şekilde tamamlarız. Çünkü bizim risk almaktan korkacak bir durumuz yok, risk de alacağız. Eğer şehrimize bir şeyler yapmak istiyorsak, cesaretle üzerine gitmemiz gerekir. Ancak, daha sonra bölgenin ‘Askeri Güvenlik Bölgesi ilan edilmesi süreci bir bilinmezlik içerisinde. Bunun neticelerini de 24 Haziran seçimleri sonrasında alacağız. Yine seçilmiş ve atanmışlarla birlikte tek amacımız Ereğli’yi büyütmek olacaktır.”
Ziyarette, Ereğli TSO Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ali Doğru Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Öztürk, bazı Ereğli TSO Yönetim Kurulu ile Meclis üyeleri hazır bulundu.




Bu sayfayı yazdır

21.05.2018 16:51:08

Bu haber 1577 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
23.05.2018 01:27:47
Türkiye diyor ki;

Yaz,boz tahtasını da Kasım da seçimden bahsediyorsunuz. İnsan gibi oy kullansın bu insanlarda başımızdaki ülkeyi yönetemeyenler,borç batağına sokanlardan kurtulsun bu ülke.Ondan sonra sil baştan kanunlar,anayasa,adalet gelsin adam akıllı ve başa gelenlerde var gücüyle çalışsınlar. İlk önce tarım ve hayvancılık tekrar hayata geçmesi gerekir. Ondan sonra istihdam yaratacak fabrikalar açılması gerekir.İşsizlik önlenmesi gerekir. Daha doğrusu adam gibi var gücüyle halkımız çalışıp tekrar ülkemizi hep beraber ayağa kaldırmamız gerekir. Bu ülkenin bu durumlara gelmesine sebep olanlardan hesap sorulması gerekir.Kim olursa olsun,hangi siyasi görüşte olursa olsun,suçlu kimler ise cezasını çekmesi gerekir.Bu ülke bizim,bir karış toprağına kim zarar verdiyse hesabınıda verecek.




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.028.638

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
808 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
419 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1437 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri