(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

UNUTTURMUYORLAR!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, CHP İlçe Başkanlığı ile bazı dernekler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk’ Anıtı’na çelenk koydular.

CHp İlçe başkanı ile kalabalık partili, çelenkleri ile geldikleri Atatürk Anıtı’nda önce resmi törene katıldılar.

Son yıllarda, ‘Milli Bayramlarda diğer çelenklerin konulmamasına’ yönelik genelgeye istinaden törenin bitmesin ibekleyen CHP’liler ve bazı dernekler, törenin bitiminin ardından geldikleri Anıt önün eçelenklerini bıraktılar.

CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, burada yaptığı konuşmada, savaş yıllarında, umutların tükendiği bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek Samsun’a çıkmasıyla, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin de başlangıcı olduğunu hatırlatarak, şöyle dedi:

Bugün 19 Mayıs işgal atındaki bir ülkenin, kurtuluş mücadelesinde aklının ve yüreğinin özgürleşerek, özgürlüğün topraklarımıza tohumlandığı gündür. 19 Mayıs, sadece Türk millî kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş milletler içerisinde yerini almasının adıdır.

19 Mayıs, gençliktir, 19 Mayıs Cumhuriyettir, 19 Mayıs bu ülkenin geleceğidir. Gençler,  Korkmayın… Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesi sizsiniz. 19 mayıs Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder’in rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır.

Gençler, Bilmelisiniz ki; Resmi bayramların yasaklanmaya çalışıldığı, toplumun susturulmaya çalışıldığı günler Türkiye'sinde, 19 Mayısın anlamı daha da büyüktür.

Sevgili gençler asla kanmayın.  Bugünlerde televizyonlarda bazı kanı bozuklar iftira tarihi yaratma derdindeler.  Bugünlerde Kendisine tarihçi diyen bu mahlûkatlar, Türkiye’nin özgürlüğüne ve istikbaline damga vurmuş Atatürk’ün maneviyatını kendi ahlaksız  ve sapık emellerine alet etmeye çalışıyorlar. Gençler, Onursuz, ahlaksız bir beyine sahip olan bu insanlar, insan olma kavramından çok uzaktır. Çarpık yorumları dile getirenlerin derdi sadece Atatürk'le değil onun kurucusu olduğu cumhuriyetimizledir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsında; devletimizin kurucusuna, ilk cumhurbaşkanımıza ve gönüllerimize koyduğumuz Atamıza karşı bu kelimeleri kullanan ahlaksız, şeref ve haysiyet yoksunu kişiler, Atatürk’ü itibardan düşüreceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Hiçbir güç Atamızı Türk Milletinin gönlünden ve beyninden silemez.

Gençler; Atatürk'ün ve Cumhuriyetin temel taşı sizlersiniz.

Gençler, Unutmamalısınız ki; İstiklal uğruna yola çıkanlar bu ülkenin istiklali uğruna hayatlarını vermek için bir an bile tereddüt etmediler. Onlar, İstiklal savaşının kan ve gözyaşı hatıralarını tarihe emanet edip siz gençlere bayram eylediler.

Bizler, Ulu Önderimizin bize emanet ettiği Cumhuriyete sahip çıkmak, özgürlük  ve laiklik mücadelesinde yerimizi almak için buradayız. Sevgili Gençler,  Bizler, Bugün Ulu Önder’in Samsun'un vatanperver insanlarını selamlarken taşıdığı duygularla, sizleri selamlıyoruz..

Gençler sizin bayramınız olan bugün; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, gazilerimizi ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Unutulmasın ki; bu ülkenin bir tek Meclisi vardır o da Gazi Meclis’tir.”

Eski Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Yönetim Kurulu Üyesi Semih Özkök, bazı dernek başkan ve yöneticilerinin katıldığı alternatif törende birlikte İzmir Marşı söylendi.




Bu sayfayı yazdır

19.05.2018 17:00:41

Bu haber 1125 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 75.742.078

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
399 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
182 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri