(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

"YAPACAĞIZ" DEDİ ..!

EREĞLİ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde yapılması tartışma konusu olan “Üniversite Kampüsü’nün “yapılmasını istemeyenlerin olduğunu” ileri sürdü.

Çaturoğlu, kendisinden önceki dönemde AK parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’ın, Süleymanlar Mahallesi mevkisindeki yıkılan eski Ereğli Devlet Hastanesi binalarının yer aldığı arazinin “Askeri Güvenlik Bölge” kapsamına alındığını bildirmesi üzerine yaptığı yazıl açıklamada, bu tür beyanların “spekülatif gelişmeler” olduğunu savundu.

Anılan alanan kampüsün yapılacağını iddia eden Çaturoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

“Devlet Hastanesi arazisine Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Kampüsü yapılması ile ilgili spekülasyonlar hiç kimsenin işine yaramaz. Daha öncede benzer haberler basına servis edildi. Sanki görünmez bir el buraya Üniversite Kampüsü yapılmasını istemiyor. Oysa biz bütün gücümüzle Milletvekili Adayı olduğumuz 7 Nisan 2015 tarihinden bu yana buraya Ereğli’mizin ihtiyacı olan bu kampüsün yapılması için mücadele veriyoruz. Askeri Güvenlik Bölgeleri Genel Kurmay Başkanlığının talebi üzerine ilan edilmektedir. Burada bizim istemememize, üniversitenin istememesine ve bunu Karadeniz Bölge Komutanlığına iletmemize rağmen böyle bir karar alınmıştır. Ancak halen arazi Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nündür. BEÜ’ye Üniversite Kampüsü yapılmak üzere süresiz tahsislidir. Değişen bir şey yoktur. Sadece proje gerçekleştirilirken Milli Savunma Bakanlığından izin alınacaktır. Değişen budur. Biz buraya yapılacak olan BEÜ Ereğli Kampüsü projesini 2018 revizyon programına aldırmak için çaba sarf ediyoruz. Bu amaçla Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan ile geçtiğimiz günlerde etraflıca görüştük. Kendisi bu talebimize olumlu yaklaşmıştır. Bakanlığın Eğitim Yatırımları Dairesinden burası ile ilgili bilgileri istemiştir. Bugünlerde programa alınması işlemlerinin gerçekleştirilmesini bekliyoruz. Kim ne derse desin, kim ne söylerse söylesin biz buraya kampüsü yaptıracağız.”

Çaturoğlu, Hakimiyet’te yer alan haberde, geçmiş dönemde CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı’nın, konuya ilişkin açıklaması ve Çaturoğlu’nun da yalanlamasını hatırlattığı bölüme istinaden ise “Kaldı ki biz, Ocakcı’nın, ‘arazi askeriyeye devredildi’ iddiasını yalanlamıştık. Askeri güvenlik bölgesi farklı ve üniversite yapılmasına mani değil” dedi.




Bu sayfayı yazdır

18.05.2018 11:41:25

Bu haber 1645 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (3)
21.05.2018 09:01:17
Vatandaş diyor ki;

Seçim öncesi bozulmasın aralar.. Seçim sonrası bakarız çaresine
21.05.2018 08:29:45
selvi diyor ki;

yalanlar ÇATURDUYOR.bu saatten sonra oraya çivi çakamazsınız.
19.05.2018 03:21:13
Sizin ki diyor ki;

Kayıkçı kavgası,iyin birbirinizi. Askeriyenin yanında hiç üniversite kampüsü olurmu? Sizin hiç mi kafanız çalışmıyor. Yalandan demogoji yapmayın.




Şu anda 20 kişi online
Toplam ziyaret : 76.036.957

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
812 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri