(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

HAYAL (Mİ?) OLDU !!!

EREĞLİ

Eski Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, yıkılan eski Devlet Hastanesi binalarının bulunduğu alana ‘Üniversite Kampüsü yapılamayacağını” duyurdu.

Candan, sosyal paylaşım sitesinden yazılı açıklamasında, Ereğli’nin üniversite kampüsünden mahrum bırakıldığını ‘üzüntüyle’ öğrendiğini belirtti.

Söz konusu arazinin, “Askeri Güvenlik Bölgesi” kapsamına alındığını paylaşımında anlatan Candan, şunları kaydetti:

“Hastane arazisinin üniversiteye devri için 2014 Yerel seçimlerinde Belediyeyi kazandıktan birkaç hafta sonra, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanını ziyaret ederek, seçim kampanyasında bu arazinin ‘Üniversite kampusü yapılacağı’ vaadimizi ifade ettik. Zaten NATO boru hattı ve sit alanı nedeni ile hastane binalarının yıkılması sonrası bina yapamayacaklarını kendilerine izah ettik. TOKİ Başkanı, kampüs fikrine sıcak baktılar ve arsa konusunda ısrarcı olmayacaklarını ifade ettiler. Süreç boyunca Hastane binalarının yıkılmaması, eğer yıkılırsa, tekrar yapamayacaklarını defalarca belirttim. Ancak, gelinen noktada Ereğli bir Üniversite kampüsünden mahrum kalmıştır. Süreci bilen ve bizzat benimle birlikte görüşmede olanların binaların yıkımına sessiz kalmalarını siz Ereğlili hemşerilerimin takdirlerine bırakıyorum.”

OCAKCI’YI, ÇATUROĞLU İLE ÇAKIR YALANLAMIŞTI!

CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı’nın, bahse konu arazinin askeri bölge ilan edildiğine yönelik geçtiğimiz aylardaki açıklamalarına, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve eski AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır’dan “yalanlama” açıklamaları gelmişti.

Gerek Çaturoğlu’nun, gerekse Çakır’ın Ocakcı’ya yönelik sert açıklamalardı basında yer almıştı.

UYSAL DİRETMEMİŞTİ!

Diğer yandan aynı gelişmeler üzerine Meclis Toplantısında konuşan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise Türkiye’nin 3 tarafının denizle çevrili olduğunu, bu doğrultuda Donanma’nın önemine vurgu yaparak, “Bu anlamda Deniz Kuvvetleri çok önemli, Kampüs alanı her yerde bulabiliriz. Ancak bir tek deniz Kuvvetlerimiz var” şeklinde konuşmuştu.




Bu sayfayı yazdır

17.05.2018 17:35:50

Bu haber 3136 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (6)
18.05.2018 09:19:47
vatandaş diyor ki;

kdz eregli yediniz bitirdiniz dahada yemeye devam mı edeceksiniz tamam artık yeter kendi insanlarınııza memleketlinize iş yer arazi vere vere bitiriyorsunuz rahat bırakın artık
18.05.2018 09:10:16
Vatandaş diyor ki;

Oy için dolaşırken sorulacak bu soru. Verilecek cevabı söylüyorum. Orası olmazdı zaten, biz başka bir yer bulduk. Projeye seçim sonrası başlıyoruz. YERSEN..!!
18.05.2018 08:07:14
misafir 26 diyor ki;

delihakkıya yapın kardeşim kocaman arazi hayvan pazrının oraya alt tarafta ırmakta var çevre düzenlemesiyele on numara kampüs olur neden geriyosunuz ortamı başakının ne suçu var doğru sölemiş bu devletin garantisi TSK dır
17.05.2018 21:36:46
Nermin Gökçe diyor ki;

Güzelim Ereğli'ye yapılan en büyük kötülük hastane ve terminalin şehir dışına atılmasıdır.Hangi sivri zekalının düşüncesidir,hangi akla hizmettir.Hastahaneye yetişinceye kadar o yolda ölür insan.Terminali gidip dönünce kadar Akçakoca'ya vrırsın zaten.Terminali.
17.05.2018 21:10:34
Nermin Gökçe diyor ki;

İnanın bu olanlara ve yapılanlara bir Ereğli'li olarak çok sinirleniyor ve çok üzülüyorum.Hangi akla hizmet ediliyor anlamakta güçlük çekiyorum.Terminali ve hastahanenin şehir dışına atılması insanlara Gavur işkencesi.Hasta yolda ölür zaten.Terminali gidip dönünce kadar Akçakocaya vrırsın
17.05.2018 17:47:52
HÜDA AKTAŞ diyor ki;

Ereğli sizlerden bunun hesabını soracak.Hepiniz Tarih önünde suçlusunuz.Bir AKP li olarak hastanenin,terminalin yeni yerinden rahatsızım.Şimdide Kent meydanı projesi.Ereğli halkı inönü parkına,sahile sığmadımı.






Şu anda 21 kişi online
Toplam ziyaret : 75.741.897

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
399 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
182 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri