(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DEMİRCİ, İŞÇİLERİ DİNLEDİ

ZONGULDAK

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, eşit işe eşit ücret taleplerini toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde de ısrarla gündeme getirdiklerini, bu yönde düzenleme yapılması hususuna toplu iş sözleşmelerinde yer verdiklerini bildirdi.

Demirci, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) harici-yerüstü servislerinde çalışan GMİS üyesi işçilerin, sendikayı ziyaretlerinde işçilerin taleplerini dinledi.

İşçilerin, kurumda aynı işi yapan arkadaşları arasında önemli ücret farklılıklarının bulunduğunu, bu durumun iş barışı ve disiplini açısından sorun yarattığını,  Anayasa’nın eşitlik ilkesine de aykırı olduğunu belirterek sorunun çözümü için çaba harcanması gerektiğini belirtmeleri üzerine Demirci, şunları kaydetti:

“Tüm çabalarımıza ve kararlı tutumumuza rağmen kısmen bir düzeltme yapılmasını sağlayabildik. Bizim talebimiz ücret farklılıklarının tamamen ortadan kaldırılmasıydı. Aynı işi yapan arkadaşlarımızın ücret farklılıklarının arasındaki makas daraltılsa da bu sorun devam ediyor. Bu sorunun çözümü için açtığımız dava sürüyor. Eşit işe eşit ücret konusu çözülmesi gereken ana sorunlarımızdan biridir.”

GMİS Genel Sekreteri Satılmış Uludağ da aynı işi yapan işçiler arasındaki ücret farklılıklarını çok önemli bir sorun olarak gördüklerini savundu.

GMİS Genel Mali Sekreter Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal ile Sendika Avukatları Murat Ergen ve Gökhan Köse’nin de yer aldığı ziyarette, işçilerin taleplerine yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdiler.




Bu sayfayı yazdır

17.05.2018 15:55:20

Bu haber 1382 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
19.05.2018 03:35:21
Sendikacı diyor ki;

diye bu kişilere dertlerinizi anlatmayamı gittiniz? Sarı sendikacı bunlar. Hükümet ne derse onu yapmak zorundalar. İçiniz de çözülebilecek şu basit konunuzu dahi kem,küm eden insanlardan hayır beklemeyin ey madenci,acın gözünüzü etrafa bir bakın.






Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 75.750.929

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
412 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1306 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri