(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KAPAN İLE GÖNÜLLÜ DE KATILDI

ANKARA

Tüm İletişim ve Medya Federasyonu(TİMEF) tarafından düzenlenen 2. Anadolu Medyası Çalıştayı gerçekleştirildi.
11-12 Mayıs 2018 tarihlerinde, “OHAL ve Seçim Sürecinde Anadolu Medyası” temalı Ankara'da Monic Hotel'de gerçekleştirilen  Programa gazeteciler TİMEF yönetiminden Doğan Gönüllü ile Hakimiyet Yayın Grubu sahibi Fikri Kapan da katıldı.

ÇIPLAK: YEREL MEDYA ÖNEMLİDİR
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Vekili Esat Çıplak, Gazateci-Yazar Yaşar Ateşsoy'un Moderatörlüğünde  gerçekleştirilen Çalıştay’da yaptığı konuşmada, kurum olarak yerel medyayı önemsediklerini belirterek, "farklılıkların gösterilmesi açısından yerel medya önemlidir. Küreselleşmeye direnç yerel medyanın etkili olmasında geçer. İletişim teknolojilerinin gelişmesi ile kişiselleşen yerel medya, yaşamalı ve ileri gitmeli" dedi.

GÜNER: YEREL MEDYA ZORDA!
TİMEF Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Güner de, yerel medyanın dayanışma içerisinde olmasının önemine değinerek şunları söyledi:
"Çalıştayda, OHAL ve Seçim sürecinde yerel medyanın içinde bulunduğu durumu konuşup belirleyecek, şartlarının iyileştirilmesi, çeşitliliğinin korunması için yapılacakları bir rapor haline getirip  çözümü için bir yol haritası çıkaracağız. Anadolu Medyasının içinde bulunduğu şartlarının iyileştirilmesi ve basın özgürlüğünün geliştirilmesi için çalışma yapılacak, bu kapsamda uygulanmak üzere yeni kararlar alınacaktır.
Anadolu medyası zor günlerden geçiyor. Önümüzdeki seçimler, yaşadığımız zorlukların üstesinden gelebilmemiz için bize tarihi bir fırsat/fırsatlar da sunuyor. Şimdi ya bu fırsatı değerlendirip yolumuza devam edeceğiz ya da başta yerel televizyonlar olmak üzere çok sesliliğin, renkliliğin ve basın özgürlüğü ile birlikte Anadolu Medyasının yok oluşunu izleyeceğiz. Bu tarihi günlerde birbirimizi yalnız bırakmayalım, birlikte olalım, sorunlarımızın çözümü için sesimizi duyuralım."

GÖRÜŞLER BELİRTİLDİ
Katılımcı basın mensuplarının soru ve görüşlerini dile getirdikleri Çalıştay’da Gönüllü ise RTÜK'ün sadece denetleyici ve ceza uygulayıcı fonksiyonunu değil, organize edici, teknik eğitici ve destekleyici görev üstlenmesini de istedi. Çıplak'ta cevaben RTÜK'ün görev, yetki ve sorumluluklarının yasalar çerçevesinde belirlendiğini söyledi.

OHAL VE SEÇİMLER KONUŞULDU
Programın ikinci bölümü, Denge Denetleme Ağı yetkililerinin bilgi sunumunun ardından, Anadolu Medyası Mensuplarının OHAL ve seçim süreci ile ilgili sunumları, görüş ve düşüncelerini paylaşmaları ve çözüm önerilerinin tartışılması ile devam etti.
Konuşmacılar genelde, OHAL'in seçimin güvenilirliğine zarar vermemesi ve haber kaynaklarına ulaşımını engellemesi gerektiğini vurgulayarak, medyanın rekabet ederken birbirini örselememesi gerektiğine savundular. Konu ile hazırlanacak rapor, siyasi partilerin genel başkanları ve ilgili kamu otoriteleri ile paylaşılacak.

TİMEF 2. Anadolu Medyası Çalıştayı’na, Yerel ve Bölgesel Radyo Televizyon Sahipleri Derneği (RATSA) Başkanı Adnan Onay,  Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Konfederasyonu üyesi sivil toplum kuruluş temsilcileri ve Türkiye'nin farklı coğrafi bölgelerinden yaklaşık 50 Anadolu Medyası temsilcileri katıldı.




Bu sayfayı yazdır

14.05.2018 15:21:15

Bu haber 918 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 87 kişi online
Toplam ziyaret : 75.750.759

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
412 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1306 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri