(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DİYAR DİYAR TÜRKİYE…

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki, Erdemir Teknikerler Derneği’nce sosyal ve kültürel gezi düzenlendiği bildirildi.
Dernek Başkanı Gürkan Çaylı, Hakimiyet’e yaptığı açıklamada, dernek üyelerini kapsayan gezinin İstanbul-Kocaeli güzergahında gerçekleştirildiğini söyledi.
Çaylı, 2 günlük gezi süresince illerin tarihi ve turistik yerlerini gezdiklerini belirterek, şöyle dedi:

EYÜP SULTAN’DAN BAYLAYIP…
“Derneğimizin yıl içindeki programlı sosyal aktivitelerinden birini daha tamamladık. İstanbul’da, Eyüp Sultan Camisi’nde başlayan gezi turumuzda antik Çağdan Roma’ya ve Bizans’a, Selçuklu’ya Osmanlı’ya değin, bu topraklarda hüküm sürmüş ve iz bırakmış her medeniyetin kültürlerinden günümüze kalan zengin mimari mirası bir araya getiren Miniatürk’ü gezdik. Muhteşem Bir çağın kapanıp yeni bir çağın açıldığı, Fetih destanının yazıldığı, II. Mehmed’in ‘Fatih’ olarak anılmaya başlayıp; Bizans’ın, İstanbul’un ve gönüllerin fetih olunduğu, Söğüt’te ufku kaplayan dağın gölgesinde yeşeren ve 1453’te şehir surlarında gedik açıp, dal budak salarak ulu bir çınara dönüşen Osmanlı soyunun ikbalinin adresi Topkapı Kültür Parkı Panorama 1453 Müzesi’ni ziyaret ettik.

BOĞAZ TURU
Avrupa ile Asya’yı ayıran İstanbul Boğazı'nda tekne turu yaparak geleneksel ve unutulmaz doğal güzellikleri, gökyüzüne uzanan minareleri, altın yaldızlı kubbeleri, sarayları, köşkleri, müzeleri, park ve bahçeleri, anıtları, kuleleri, kültürü denizden gördük.

ŞİLE ÜZERİNDEN…
Akşamında Şile’ye geçerek Grand Şile Hotel’de bir gece konaklayan kafilemiz ertesi gün, bir yanı mavi, bir yanı yeşil, bir yanı toprak doğanın en güzel 3 renginin tüm tonlarını bir arada görebileceğiniz, doğal güzelliklerin içinde Karadeniz kenarında bulunan; Ağva, Kefken, Kerpe, Kandıra’yı gezme imkanı bulduk. Aynı gün akyam ise ilçemize dönüş yaptık.

DEVAM EDECEĞİZ
Erdemir Teknikerler Derneği olarak Diyar Diyar Türkiye gezilerimizden birini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayarak, üyelerimiz için kaynaşma,gezip görme açısından ilerleyen zamanlarda değişik bölgelerimize olan gezilerimiz devam edecektir."




Bu sayfayı yazdır

4.05.2018 10:04:19

Bu haber 2184 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 76.103.967

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
224 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
552 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri