(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÇOKLU İLE GÜLDÜK

ANTALYA

Dünya 3 Bant Bilardo Şampiyonası 1. Etap müsabakalarında Milli sporcumuz Murat Naci Çoklu ikinci oldu.

Antalya’nın Side İlçesindeki Bosphorus Otel’de bugün oynanan final karşılaşmasında  Belçikalı ünlü oyuncu Frederic Caudron ile karşılaşan Çoklu, iyi bir performans ortaya koydu.

Ancak usta ıstaka Coudron, 13 sayılık serisi ile arayı açtığı karşılaşmayı kazanan taraf oldu. Bu sonuçla dünya 3 Bant Bilardo Şampiyonu Coudron olurken Çoklu ikinciliği elde etti. Şampiyonada İspanyol sporcu Daniel Sanchez ile Koreli Cho Jae Ho üçüncülüğü paylaştı.

Yampiyon Coudron kupasını Dünya Bilardo Birliği Başkanı Farouk Barki’den alırken, Çoklu’nun kupasını ise Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan takdim etti. Üçühcülük kupasını ise Federasyon Başkan Yardımcısı Ümit Özkul verdi.

Bu arada Başkan Ercan, Birlik Başkanı Barki’ye, üzerinde bilardo masası, topları ile ıstaka figürü bulunan plaket hediye etti.

BAŞKAN ERCAN: MUTLUYUZ

Ödül töreni ardından TRT’ye konuşan Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ercan, güzel bir şampiyonaya ev sahipliği yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Başarılı bir etabı tamamladık. Özellikle Çeyrek finali 3 Türk sporcusunun girmesi çok güzeldi. Finalde de bir oyuncumuz yarıştı ve ikincilik elde etti. Tabi ki Murat Naci Çoklu çok iyi sporcumuz ve şampiyonluk kupasını kaldırmasını isterdik ancak rakibi Frederiç Coudron’du. Ama mutluyuz. İzleyenlere de çok güzel maçlar seyrettirdiğimize inanıyoruz. Bundan sonra Vietnam ve ardından Belçika’daki etaplarda da sporcularımızın kupa kaldıracaklarına inanıyorum. Birincilik, ikincilik bir yere kadar önemli ama Türk oyuncumuzun kupa alması bizim için gurur.”

Spikerin, karşılaşma sonrası iki sporcunun bir birlerine sergilediği samimi tabloyu yorumlaması üzerine Başkan Ercan, “bilardo böyle bir spor. Şimdi sanıyorum dışarıda birlikte çay içiyor, sohbet ediyorlardır. Bilardo da iyi sayı yapanı diğer sporcunun alkışladığı gibi, özür dilemek de var. Bu da sporumuzun kültürü” diye konuştu.

TÜRKİYE ETABI BAŞLIYOR

Başkan Ercan, bugün tamamlanan Dünya 3 Bant bilardo Şampiyonası 1. Etabı ardından, aynı salonda yarın (30 Nisan) Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası 2. Etabının başlayacağını hatırlatarak, ^”aynı salonda 16 gün sürecek şampiyona etabımıza erkekler, bayanlar ve gençlerde olmak üzere toplamda 1200 sporcumuz katılıyor. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. 15 Mayıs’taki final karşılaşmamızı da yine TRT ekranlarından canlı yayınlanacak” diye konuştu.

YORUMCU TANIDIK SİMAYDI

Diğer yandan, TRT’nin canlı yayınladığı karşılaşmanın yorumcusu ise komşu il Düzce’nin usta sporcusu Savaş Bulut oldu.

Bulut, karşılaşma boyunca sporcuların atış tahminlerini, vuruş yönlerini ve şekillerini aktararak, izleyenlere bilgiler sundu.

Şampiyona sonunda konuşan Bulut, yurt dıyından katılan yabancı sporcu ve misafirlere iyi bir ev sahipliği yatıklarına inandığını dile getirerek, “bizler de misafirlerimizle birlikte güzel bir şampiyona geçirdik. Memnun şekilde ülkelerine gönderdiğimizi düşünüyorum. Umuyorum ki böylesi organizasyonlar ülkemizi en güzel şekilde gündeme getiriyor” şeklinde konuştu.




Bu sayfayı yazdır

29.04.2018 18:54:39

Bu haber 1162 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 3 kişi online
Toplam ziyaret : 76.025.030

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1435 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri