(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İYİ ZİYARET OLDU!

ZONGULDAK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci’yi ziyaret ettiği bildirildi.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Akşener, partisince düzenlenen mitinge katılmak üzere geldiği Zonguldak’ta ziyaret ettiği GMİS’te yaptığı konuşmada, öğretmen olarak atandığı il İl’in Zonguldak, görev yaptığı okulun da Ereğli İlçesin ebağlı Ortacı Köyü’ndeki ilkokulun olduğunu hatırlattı.

Siyasette rekabetin iyi olduğuna değinen Akşener, şunları kaydetti:

“Siyasette tek bir yol varsa; yani ya oraya, ya buraya oy verecekseniz, ikilemindeyseniz, üçüncü bir yol, bir tercih imkanınız yoksa seçmen her seferinde zarara uğrar ve seçmenin talepleri üzerinden politika üretilmez. İnşallah biz bu rekabeti sağlayacağız.

25 Eim’de kurulduktan sonra 5 Kasım’da gerçekleştirilecek madenci eylemine bir heyet gönderecektik. Arkadaşlarımız geliyordu ancak, apar topar anlaşma sağlandı.

Demirci ise ziyaretinde duyduğu memnuniyeti dile getirdiği Akşener’e, Zonguldak, kömür üretimi ve GMİS’in kuruluşu ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

DEMİRCİ: MAALESEF İŞÇİ ALINMIYOR!

GMİS’in, Türkiye’nin köklü sendikaları arasında yer aldığını anlatan Demirci, şunları kaydetti:

“1990 Grevi ve 1991 Ankara Yürüyüşümüz var. Son olarak 6 Kasım 2017 tarihinde özelleştirmeye yönelik yasal düzenlemeye karşı yaptığımız eylem var. Biz Zonguldak’ta yerin üstü varsa yerin altıda var diyoruz. Biz haklarımızı ve hukukumuzu korumak adına yasal ve meşru demokratik mücadelemizi her platformda yapıyoruz. Biz ülkemizi ve milletimizi seviyoruz. Bizim mücadelemiz ülkemize kazandırmak ve kazanmak içindir.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) 14 bin norm kadrosu varken kurumda 7 bin 462 çalışan var. Yüzde 50’si emekli oldu. Emekli olan işçilerin yerine maalesef işçi alınmıyor. Kuruma en son 2009 yılında toplu olarak 3 bin işçi alındı. Sayın Erdoğan o zaman Başbakanımızdı.  Kozlu’da ocağa girdi, ondan sonra bir işçi alımı yapıldı.

KPSS ile çerez misali alımlar yapılıyordu ancak 15 Temmuz’dan sonra bu alımlarda kalktı.Taşkömürü üretimimiz tarihimin en az seviyesinde. Bu nedenlerle işçi alınmalı, üretim yapılmalı diyoruz.”

Demirci, Akşener’e, üzerinde kömür vagonu bulunan bir heykelcik hediye etti, Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan “Zonguldak Kömür Havzası Madenciliği Potansiyeli ve TTK Raporu” ile Sendikanın TTK ile ilgili önerilerini içeren özet raporu sundu.

Ziyarette, İYİ Parti İl Başkanı Ragıp Bayraktar, partili il yöneticileri, ilçe başkanları ve yöneticileri ile GMİS yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.




Bu sayfayı yazdır

29.04.2018 13:35:51

Bu haber 1094 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 24 kişi online
Toplam ziyaret : 75.752.092

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
414 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1306 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri