(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

NEFRET EDİYORDU, SANATI OLDU!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Mühendisler Derneği’nde, “Resim ve Söyleşi” etkinliği gerçekleştirildi.
Dernek lokalinde, ünlü Resmam Hikmet Çetinkaya ile “Gelinciklerin Dansı” konulu gerçekleştirilen canlı performans ve söyleşinin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkan Yardımcısı Deniz Dereçiçeği, Erdemir Mühendisler Derneği olarak Ereğli’nin kültür ve sanatına renk katmak istediklerini söyledi.
Dereçiçeği, Ressam Çetinkaya’ın özgeçimişini ve sanatsal geçmişini anlattığı konuşmasında, isteklerini kırmayarak etkinilği gerçekleştirdiğini belirterek, “kendisine şahsım ve derneğimiz adına teşekkür ediyoruz. Etkinliğimize destek veren ve sanatçımızla bizi tanıştıran Ressam Güldane Akbulut’a da ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.
Ressam Akbulut da, Ereğli’nin çilek ve çelik üzerine kurulu olduğunu hatırlatarak, “Türkiye’de de , Dünyada da çilek ve çelik deyince belki ilk akla gelen kentimiz oluyor. Ama umuyorum ki, sanatıyla, kültürüyle ve yapılan bu çalışmalarıyla da dünyanın her yerinde anılan bir kent haline gelir” diye konuştu.

RESİM DERSİNDEN NEFRET EDERDİM!
Ünlü Ressam Hikmet Çetinkaya'da, orta okul yıllarında en nefret ettiği dersin resim olduğuna dikkat çektiği konuşmasında, şunları söyledi:
“İlkdefa elime fırçayı 1976’da aldım ve bir daha bırakmadım. 2018 benim, mesleğimde 42. Yılım oluyor. Hayatımda hep resim yaptım, resim düşündüm. Resim yapmak yetenekmidir, yeteği olan bu mı işi yapar, onu da öykümde bulabilirsiniz. Orta okul yıllarımda resim dersini nefret derecesinde sevmezdim. Okuduğum lise ise Denizli Endüstri Meslek Lisesi Motor Bölümüydü. O zor yıllarda Üniversiteyi ise Gazi Üniversitesi’nde okudum. Ve kafa ‘dank’ etti, ‘Hikmet’ dedim; ‘resim yapmak başka bir şeymiş.” Resim sorgulamaktır, resim isyandır, resim başkaldırıdır. Resim İletişim kurmaktır, resim kendinizi bulmaktır, kendinizi dövmektir resim. Dolayısıyla resim her şeydir.”
Çetinkaya, Gelinciğin ömrünün 3 gün olduğunu hatırlattığı konuşmasında, “dün, bugün ve yarındır. Dün geçti, yarın gelmeyebilir. Önemli olan bugün, bu saat, bu dakikadır. O yüzden bir birimizi kırmayalım” diye konuştu.

RESİM-YAŞAM VE MÜZİK
Çetinkaya, üniversite yıllarından kesitleri de aktardığı konuşması arasında bazı müzikler eşliğinde hazırladığı klipleri de davetlilere izletirken, özellikle her yerde “gelincik” olarak isimlendirilen çiçeğin sadece Çanakkale’de ‘Kan Çiçeği’ olarak ifad edildiği vurgusu yaptı.
Bu arada, TED Koleji öğrencilerinin müziği eşliğinde üzerinde “gelincik” figürleri bulunan yağlı boya ile resim yapan Ressam Çetinkaya, tabloyu ise çektiği kura sonucu bir davetliye hediye etti.
Erdemir Mühendisler Derneği Başkanı Bülent Pehlivan, plaket takdim ettiği Çetinkaya'ya, katılımından dolayı teşekkür etti.

PEHLİVAN: SANATSAL YAŞAMA KATKI...
Pehlivan, Hakimiyet’e yaptığı açıklamada, “derneğin kuruluşundan itibaren eğitime, sosyal ve sanatsal yaşama katkılar sağladığını belirterek, “bugün de, ilçemizi önemli bir ressam ile buluşturduk. Sayın Çetinkaya çok dolu bir sanatçı. Eminem davetlilerimiz böyle bir etkinliği izlemekten memnuniyet duymuştur” dedi.
Dernek Başkan Yardımcısı Dereçiçeği de Çetinkaya ve Akbulut’a katılımlarından dolayı çiçek takdim etti.
Programın sonunda kitabını imzalayan Hikmet Çetinkaya'nın tabloları ve hediyelikleri ise katılanlar tarafından satın alındı.

Etkinliğe, Eski Erdemir Mühendisler Derneği Başkanları Ömer Fatih Gülçebi, Vahit Suiçmez, dernek yöneticileri, dernek üyesi mühendisler ile davetliler katıldı.

  




Bu sayfayı yazdır

17.04.2018 23:54:26

Bu haber 2148 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 14 kişi online
Toplam ziyaret : 76.114.225

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
232 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri