(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TSO SEÇİMLERİNDE KULİSLER

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, 15 Nisan’da Büyük Anadolu Ereğli Otel’de gerçekleştirilen Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Organ Seçimlerinin ardından, ilginç gelişmeler yaşanıyor.
Arslan Keleş Grubu, seçimlerde en fazla üyeyi çıkaran (9 üye) grup olma mutluluğunu yaşarken, mevcut TSO Başkanı Sertan Yalçın'ın ise adeta ‘hayal kırıklığı’ yaşadığı ileri sürülüyor.
Seçimlere ‘Büyük Umutlarla giren ancak grubundan çıkamayan Niyazi Özcan’ın ise ‘bu dönem defteri kapattım’ dediği öğrenildi.

İTİRAZ EDİLDİ!
Kulislerin ilk ve en çok tartışılan konusuna göre, Yalçın Grubu seçim sonuçlarında 2 sandığa (2 ve 4 nolu) itirazda bulundu.
Oyların sayılmasının ardından, ‘çizikler’ üzerinde de sayım gerçekleştirilen İlçe Seçim Kurulu görevlileri, özellikle 4, sandıkta tekrar sayım yaparak, durumun Keleş’in sarı oylarını 86, Yalçın’ın mavi oylarını ise 85 olarak netleştirmişti.
Bu gelişmeler sonrası İlçe Seçim Kurulu’na itiraz etmediği dile getirilen Yalçın grubunun, itirazını İl Seçim Kurulu’na yaptığı belirtiliyor. Ancak sonucun değişmeyeceğini ifade edenler ise çoğunlukta.

YAZICI SPEKÜLASYONU
Bu arada, adı Ereğli TSO Meclis Başkanlığına geçen İlhan Yazıcıoğlu ise hakkında çıkarılan ‘başkanlığa soyunabilir’ şeklindeki spekülasyonlara, seçimler öncesi Keleş grubunun bir basın toplantısında, kendisine yöneltilen benzer soruya verdiği yanıtın yer aldığı haberleri, sosyal paylaşım sitesinde tekrar yayınlayarak cevaplamış oldu.
Yazıcıoğlu, verdiği yanıtında şöyle demişti:
“Biz yola çıkarken mevcut TSO yapısının değişmesi için yola çıktık. Beş sene önceki seçimlerde beraber çalıştığımız İrfan Erdem’in istişareleri ile yola çıktık. Güzel bir ekip olduk. Bizim başkan adayımız Arslan Keleş’tir, bütün organizasyonlar bunun üzerine kuruludur. Başka herhangi bir beklenti içine kimse girmesin.”

SEÇİMİN GALİBİ KİM?
Kulislerde yer alan bir başka konu ve soru da bu oluyor. Bazıları, toplam alınan oyların ‘seçimin galibi’ olduğunu ileri sürse de, TSO Organ seçimlerinde, galibin, mevcut 7 gruptan en fazla grubu ve buna bağlı üyeyi çıkarmak olduğu biliniyor.
Bu kapsamda yapılan tartışmalarda, 7 gruptaki 3 grubu kazanarak, Meclis’in oluşacağı 20 üyenin 9’unu alan Arslan Keleş grubunun, “seçimin birinci grubu” olduğu, yine 3grup çıkarmasına rağmen bir grupta 2 üye olması nedeniyle 8 üyede kalan Sertan Yalçın’ın ise ikinci sırada kaldığı biliniyor.

ÖZCAN’DAN ‘OLGUN’ DAVRANIŞ
Bu arada kulislerde konuşulan önemli bir detay da, Beyaz listeden kazanan İnşaat Grubu ile ilgili…
Her ne kadar Özcan kendi grubundan çıkamadıysa da, 7 grupta yapılan seçimlerde diğer iki grubun iki katı kadar oy alarak kazanan inşaat sektöründeki beyaz listeye, ‘anahtar grup’ gözüyle bakılmaya başlandı.
Türkler İnşaat, Yeni Yapı İnşaat ve Ataoğlu Turizm’in yer aldığı Beyaz Grubun tavrı henüz t-netlik kazanmazken, kuliste sızan bilgilerde, aynı zamanda Tat Metal Yönetim Kurulu Başkanı Akın Tatoğlu ile de görüştüğü ileri sürülen Özcan’ın, “arkadaşlarımız kararını kendileri vereceklerdir. Bu konuda her hangi bir müdahalem olmayacak” dediği öğrenildi.
Özcan’ın, “grubundan çıkmamış bir ismin, bu tür müdahalesinin doğru olmayacağı” yönündeki söylemi ise kulislerde ‘olgun davranış’ olarak değerlendirildi.

KELEŞ BEKLEMEDE
Bazı kulislerde Sertan Yalçın Grubu’nda, Tatoğlu’nun ismi ön plana çıkarılmak isteniyorsa da, bunun gerçeği yansıtmadığı, Tatoğlu’nun böylebir duruma müsaade etmeyeceği dile getiriliyor.
Bu arada, seçimlerin galibi olarak görülen Keleş’in ise her hangi bir yorum yapmayarak ‘beklemede’ olduğu ifade ediliyor.
Keleş’in, yapılan itiraz nedeniyle henüz seçim sonuçlarının netleşmediğini, busürece saygı duyulması gerektiğini, sonuçlanmasının ardından gerekli girişimlerde bulunacaklarını dillendirdiği kaydediliyor.

İŞTE İLHAN YAZICIOĞLU'NUN AÇIKLAMASININ YER ALDIĞI VİDEO KAYDI; 




Bu sayfayı yazdır

17.04.2018 16:20:32

Bu haber 2051 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 15 kişi online
Toplam ziyaret : 75.754.075

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
419 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
184 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1307 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri