(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GÖRMELİYDİNİZ?

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde açılacak olan, “Kahraman Maraş ve Anadolu Yöresel Ürünleri Festivali” nin açılışı gerçekleştirildi.

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Çınaraltı mevkisindeki alanda oluşturulan stantların açılışında yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin ilçe ticaretine hareketlilik zanadrıdığını söyledi.

Madenoğlu, “Kahraman Maraş ve Anadolu Yöresel Ürünleri Festivali” etkinliğinin de ilçede açılıolduğu sürece renk katacağını savunarak, Ticaretimize ise canlılık getirecektir. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Madenoğlu, beraberinde Ereğli belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve AK parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ile açılış kurdelesini kestikten sonra stantlar gezildi.

Açılan 35 stattaki ürünler hakkında bilgiler alan protokol üyeleri, ikram edilen yiyeceklerden de tattılar.

AVŞAR: HALKIMIZI BEKLİYORUZ
Bu arada, Organizasyonu gerçekleştiren Ali Avşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının yöresel lezzetleri vatandaşlarla buluşturmak olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Fuarda Erzurum’un yaylalarından gelen tereyağı, tulum peyniri, Kars’ın kaşar peynirleri, Kayseri’nin ünlü sucuk, kavurma, acuka ve çemenleri, Gaziantep’in ünlü bakırcısı ve ürünleri, Bursa’ın ipek zeytinleri, Kahraman Maraş’ın dövme dondurması ve baharat çeşitleri, Artvin yöresinin dünyaca ünlü balları, polenleri, Trabzon’un mayalı ekmekleri statlarımızda yer alıyor.  Ayrıca Erzurum’un dünyaca ünlü Çağ Kebabı, Kavurmaları ve Kars kazı Ereğli halkının hizmetine sunuldu. Ereğli halkını, Yöresel ürünler fuarına bekliyoruz.”

UYSAL EN İYİ SUCUK KAPTAŞ’IN!
Festival alanının gezildiği sırada, ilginç diyalogların yaşandığı ‘Kayseri’ standında, en iyi sucuğu üreten ilin hangisi olduğu sorusuna cevap arandı.

Kastamonulu olduğunu belirten Kaymakam Madenoğlu, memleketinde de sucuk üretildiğini söyledi. Bununun üzerine ise “Kayseri’mi” yoksa “Kastamonu mu” sucuğu daha iyidir sorusu üzerine konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “ben onu bunu bilmem. En iyi sucuk Kaptaş’ın sucuğudur” dedi.

Bilirkişiler ise yüzde yüz katkısız olduğu öne sürülen Kastamonu’da yapılan sucuğun en iyi sucuk olduğunu belirttiler.

100 KİLOLUK MARAŞ DONDURMASINI KESTİLER 
Bir standın önüne asılan keçi sütünden üretilen 100 kiloluk Maraş Dondurması da festivalin en dikkat çekeni oldu.

Aynı zamanda bir dönem dondurmacılık da yaptığı öğrenilen Organizatör Avşar, ‘döner’ halindeki dondurmayı satırla keserek ikramda bulundu.

Ardından ise Kaymakam Madenoğlu da bir miktar dondurma kesti. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın ise esprili olarak dondurmayı ağaç kütüğüne benzeterek kesmesi ise gülüşmelere neden oldu.

Kesilen dondurma, etkinliğe katılan vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.

“Kahraman Maraş ve Anadolu Yöresel Ürünleri Festivali” 29 nisan’a kadar açık kalacak.




Bu sayfayı yazdır

16.04.2018 18:02:17

Bu haber 1661 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
17.04.2018 21:01:27
Esnaf diyor ki;

Sayın kaymakamımız demiş ki "Ticaretimize ise canlılık getirecektir." Doğru bir canlılık gelecek ama esnafımıza değil, yabancı esnafa gelecek. Yerli esnaf yine belkide siftahsız kapatacak dükkanı böylelikle..!!




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.090.265

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
199 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
543 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1464 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri