(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DEĞERLENDİRDİ...

ANKARA

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, AK Parti Hükümeti’nin, 'yerlilik ve millilik vurgusu' yaptığı dönemde bile ülke ekonomisini, üreticiyi ve emekçiyi hiçe sayan politikalarla uluslararası sermaye çevrelerine hizmet ettiğini ileri sürdü.
Turpcu, kendisinin de katıldığı; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Çorum’da düzenlenen “Şeker Mitingi”ni değerlendirdi.
Kılıçdaroğlu’nun "Şeker Vatandır Vatan Satılamaz" sözleri ile Türkiye resmi çizdiğini belirtti.
Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının, “vatanı vatan yapan Rize'nin çayıdır, Zonguldak'ın kömürü, Karadeniz'in fındığıdır. Bu vatanda üreteceğiz, bu vatanda hakça bölüşeceğiz. Bizim asıl hedefimiz budur ” kısmının hükümete ders niteliğinde bir mesaj verdiğini savunan turpcu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

BUGÜNKÜ EMPERYALİZM!
“Emperyalizm, ülkeyi sadece silahla, tankla, tüfekle işgal etmez. Eskiden öyleydi. Günümüzde ise emperyalistler topraklarınızı fiilen işgal etmeye gerek duymazlar ama size ait olanı, sizin kaynaklarınızı, öz varlıklarınızı elinizden alırlar. Son 15 yıldır bunu çok daha net şekilde görüyoruz. Şeker deyip geçiyorlar, şeker deyip geçilmeyeceğini anladıklarında maalesef çok geç olmuş olacak. Çocuklarımıza, gelecek nesillerimize ‘hediye!’ olarak nişasta bazlı şekerin yol açtığı hastalıkları mı bırakacağız?
AKP’NİN “MİLLİ, YERLİ” VURGUSU
AKP en çok 'yerlilik ve millilik vurgusu' yaptığı dönemde bile ülke ekonomisini, üreticiyi ve emekçiyi hiçe sayan politikalarla uluslararası sermaye çevrelerine hizmet etmektedir. Sorsanız dünyaya karşı dik duruyorlar! Emperyalizme böyle mi kafa tutuyorsunuz? Üretmeden tüketmeyi, Cumhuriyet'in ilk miraslarından olan büyük emeklerle kurulmuş fabrikaları satmayı, kendilerinden önce yapılanları kendileri için harcamayı, kamusal birikimleri pervasızca savurmayı gelenek haline getirmiş bir AKP iktidarı olmasaydı bugün çok farklı bir Türkiye’de yaşıyor olurduk.

SAMANI BİLE İTHAL ..!
Kendine yeten tarım ve hayvancılık ülkesiyken her şeyi ithal eden, samanı bile dışardan alan bir ülke haline geldik. Taşkömürü havzasına ithal kömür geliyor. İzlenen hatalı politikalar yüzünden ülkemiz işsizlik üssüne döndü, bu şekilde yerli ve milli olunmaz!
Üretmediğimiz için halkın üzerine yeni vergiler yükleyip, her gün yeni bir vergi icat ediyorlar, petrol fiyatları dünyada inse de çıksa da bizim ülkemizde sürekli artıyor, bu şekilde günü kurtarıyorlar, peki yarınlar ne olacak? Mustafa Kemal Atatürk boşuna ‘her fabrika bir kaledir’ dememiş, Cumhuriyetin mirasını sata sata bitiremediler.”




Bu sayfayı yazdır

9.04.2018 13:02:38

Bu haber 947 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 22 kişi online
Toplam ziyaret : 76.041.251

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
814 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1444 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri