(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

OKULLARDA ‘SINAV’ TEZGAHI (MI?!)

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki okullarda, ‘sınav ve ödülleri’ içerikli girişimlerin, öğrenci velileri ile öğretmenleri zor durumda bıraktığı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, Arkadaşım Kitap Derneği (ARKİD) adı ile ülke genelinde olduğu gibi Ereğli ilçesinde de ‘Kaymakamlık Oluru’ ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yazısıyla, okullara giden bazı kişiler, “Oyuncak Silahını Getir , Kitabını Al” sloganlı sınıflara girerek ‘öğrencileri sınava tabi tutup’, bir vesileyle ‘başarılı öğrencileri ise ödüllendirecekleri’ söylemlerinde bulunuyorlar.

HERŞEY NORMAL GİBİ
Buraya kadar normal görünen girişimin perde arkası ise oldukça karışık.
İddialara göre bu kişiler, çocuklarla görüşmeleri sırasında ‘bir bahane ile’ sınıf öğretmenini dışarıya çıkarıyor, öğrencilerden ise ya velilerinin telefonlarını alıyor, ya da kendi telefonlarını vererek velilere ulaştırılmasını sağlıyorlar.
Daha sonra veli ile irtibata geçen kişiler, çocuklarının ‘sınavdan başarılı çıktığını’ ifade ederlerken, ‘sözde ödül kazandığını’ ileri sürerek, “yüzde 60’ını Devlet karşılıyor” söylemleri ile belirli kurslara yönlendirme girişiminde bulunuyorlar.

ÖĞRETMENİN SÖZLERİ ÜRKÜTÜCÜ!!!
Hakimiyet, konu ile ilgili bazı veli ve öğretmenlerle yaptığı görüşmelerde, yaşananları doğruladı.
Bir öğretmen, şahısların ellerinde ‘Kaymakamlık Olur’u ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yazısı ile geldiklerini belirterek, “buraya kadar her şey normal. Ancak, kişilerden biri, bir vesile ile beni sınıf dışına çıkardı. Diğeri ise sınıfta öğrencilerle yalnız kaldı. Daha sonra sınıfa girip, öğrencilerime neler olduğunu sorduğumda, bazılarının veli telefonlarını istedikleri, bazılarına ise kendi telefon numaraları vererek aramalarını tembih ettiklerini öğrendim. Benzer durumun birçok öğretmenin yaşadığını da öğrendim. Bu durum beni son derece rahatsız etti” dedi.

VELİLER TEDİRGİN!!!
Bir veli ise kendisinin söz konusu dernek adına arandığını doğrulayarak, şunları söyledi:
“Aradığım telefon numarasında karşıdaki kişi, derneğin adını vererek, ‘oğlunuz yaptığımız sınavdan başarıyla çıktı. Bundan dolayı da yüzde 60’ı devlet tarafından karşılanacak burs kazandı. Çocuğunuzu, … kursuna yönlendirirseniz indirim ve kampanyadan yararlanabileceksiniz’ dedi. Önce böyle bir imkandan faydalanmanın doğru olacağını düşündüm. Ancak daha sonra birçok veliye aynı yöntem uygulandığını dunca endişeye kapıldım.”

MÜDÜRLÜK YAZISINI ‘TIN’LAMADILAR!
Diğer yandan, Hakimiyet Yayın Kuruluşu olarak, konunun hassasiyeti ve sorumluluğu ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz’a ulaştık.
Yaşananları anlattığımız Korkmaz, böyle bir derneğin varlığından bilgili olduklarını ve ülke genelinde uygulandığını söyledi.
Ancak, özellikle ‘sınıftan öğretmen çıkarmak ve bazı kurslara yönlendirme’ girişimlerini aktardığımız Korkmaz, “böyle bir şey olamaz, bu şekilde bir yetkileri yok. Hemen okul müdürlüklerine ikinci bir yazı çıkartıyorum” dedi.
Korkmaz, bu söyleminden yaklaşık bir saat sonra söylediği gibi okullara ikinci bir yazı çıkararak, çalışmanın belirlenen çerçevede yapılması, öğretmen çıkarma ve yönlendirme türü girişimlerde bulunulmaması ve öğretmenlerin de sınıfı terk etmemeleri yönünde uyarısında bulundu.
Ancak, buna rağmen dernek adı ile çalışmalarını sürdüren şahısların aynı yöntemlerine devam ettikleri öğrenildi.

DAHA CİDDİ İDDİALAR DA VAR!
Öte yandan, ARKİD Derneği adına okullarda bulunan kişilerin farklı amaçlarının da olduğu ileri sürülüyor.
Bunlar arasında, elde edilen veri bilgileri ile bazı kurs yönetimleriyle görüşmeler yapıldığı, eldeki verilerin pazarlandığı gibi endişe verici iddialar bulunuyor.

YAYINCILIK VE TOPLUM SORUMLULUĞU
Hakimiyet Yayın Grubu olarak, konuya duyduğumuz hassasiyet nedeniyle yaklaşık bir ay süredir devam eden gelişmeleri, önce resmi makamlarla görüşerek, takibini izledik. Şahısların işlemlerine devam ettikleri iddiası ile kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu hissettik.

 




Bu sayfayı yazdır

15.03.2018 19:09:50

Bu haber 3799 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
15.03.2018 23:03:38
Veli diyor ki;

Peki nasıl olur veriliyor bu sahislara ilçe milli eğitim Müdürlüğü tarafından ?Yada bu şahıslar çağırilip Biz size bu yüzden mi olur verdik diye hesap sorulmaliydi.
15.03.2018 20:02:28
Sevinç C. diyor ki;

Bizim okulumuza gelmediler ama etraftan duyduk. Çocuklara cevapları filan vermişler . Sonra da neymiş başarılı olmuşlar. Madem öyle bedava yapsınlar bari hayrını görelim




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.088.269

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
197 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
542 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1461 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri