(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MEMLEKETİNDE KONUŞTU

EREĞLİ

Eski Devlet Bakanı Önay Alpago, “Dünya nüfusunun yarısı olmak demek, insanlığın yarattığı tüm güzelliklerini, tarihsel zenginliğinde yarısının sahibi olmak demektir”  dedi.

Alpago, memleketi Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda  düzenlenen, “Türkiye’de Kadın Olmak” konulu söyleşide yaptığı konuşmada, Dünyanın ilk kadın hükümdarının Türk kadınları olduğunu söyledi.

Kadınların Osmanlı öncesi, Osmanlı dönemi ve Cumhuriyet yılları sonrası olmak üzere toplum ve devlet yönetimindeki rolünü anlatan Alpago, şunları söyledi:

“Dünya nüfusunun yarısı olmak demek, insanlığın yarattığı tüm güzelliklerini, tarihsel zenginliğinde yarısının sahibi olmak demektir. Kadınlar, ailede eşit kabul edilmişlerdir. Hem toplumda hem de Devlet yönetiminde erkekle eşit temsili hayata geçirmişlerdir. Tek eşliliğin egemen olduğu yıllardır o yıllar. Miras hakkının kadına tanındığı yıllardır. Kadın ve erkeklerin hayatın her alanında yan yana durabildiği yıllardır. Hatta ‘Hakan ve Hatun buyuruyor ki’ diye devlet fermanları imzalatılmıştır. Dünyanın ilk kadın hükümdarı Türk kadınlarıdır. Biri Türkan Sultan diğeri Raziye Sultandır.

Denizlerin yükselişi gibi, bu ülkenin topraklarında yaşayan bütün kadınların kul olmaktan çıkıp yurttaş olma kimliğine kavuştukları dönem, bir kez daha minnet ve şükranla andığım aziz Atatürk’e borçludur. Ama siz kanadın birini kırarsanız, o kuş ne yükselebilir ne de uçabilir. İşte insanlıkta iki kanatlı kuş gibidir. Kadınlar ve erkekler, birlikte o kuşu havalandırıp yüceltebileceklerdir. Çünkü aziz Atatürk’ün iki temel ülküsü vardır. Bir tanesi Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır. İkinci de, çağdaş uygarlık düzeyinde ülkeleri aşacaktır. Peki bu nasıl olacaktır? O yolu kardın-erkek yürüyerek olacaktır.” 




Bu sayfayı yazdır

9.03.2018 17:46:36

Bu haber 1550 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 15 kişi online
Toplam ziyaret : 75.739.649

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
396 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
180 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri