(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KELEŞ’TEN TÜRK METAL’E…

EREĞLİ
Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Türk Metal Sendikası Şubesi’ni, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Organ Seçimlerinde Grup Liderlerinden işadamı Arslan Keleş ziyarette bulundu.
Kalabalık ekibi ile sendika binasına gelen Keleş’i, Türk Metal Şube Başkanı Metin Ercan karşıladı.
Keleş, ziyarette yaptığı konuşmada, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (ERDEMİR) Oda’nın en büyük üyesi ve ilçede en büyük istihdamı sağlayan kuruluş olduğunu, Türk Metal’in de şirkette çalışan işçilerin örgütlendiği büyük bir sendika olduğunu söyledi.
Bu anlamda Türk Metal Sendikası’nı önemsediklerini belirten Keleş, şöyle dedi:

KAZANMAK VE ŞEHRE KAZANDIRMAK
“Ereğli TSO Organ seçimlerinin 15 Nisan’da yapılması kesinleşti. Bu günden itibaren her şey daha net olarak karşımızda. Bizim amacımız, Ereğli’ye bir şeyler kazandırmak, Ereğli’yi büyütebilmek, şehre farklı kazanımlar sağlayabilmek, en büyük sorun olan istihdam konusunda şehrimize katkı sağlayabilecek yatırımcı noktasında, var olan ve ilave yatırımcıları çekerek şehrimizin ekonomik olarak büyümesine fayda sağlamak, katkıda bulunmak istiyoruz. Bu anlayışla yola çıktık.

KAVGASIZ, DİYALOĞA AÇIK…
Ekibimizle birlikte bu işlerin üstesinden gelebileceğimizi, kimse ile kavga etmeden, mücadelemizi tamamıyla şehrin menfaatleri noktasında vermek için bütünleşmiş, bir olmuş, ‘Biz’ diyebilen, kurumlar arası diyaloğa çok önem veren bir anlayışla; aynı zamanda mücadeleci bir yapıyla da seçimlere hazırlanıyoruz.
Siz nasıl ki işçinin örgütlü sesiyseniz, biz de, sanayi ve ticarette aday olduğumuz kurumda, ticaret yapanların, esnaf ve tüccarın sesini duyurabileceği en büyük sivil toplum kuruluşuyuz. Bizim de aynı şekilde sizin gibi biraz paralellik gösteren, örgütlü bir şekilde çalışabiliyor ve mücadeleci olmamız lazım.

KİMSEYİ ARIT ETMEDEN HİZMET…
Temsil ettiğimiz esnafımızın ve tüccarımızın sesi, soluğu, nefesi olmamız lazım. Bunun içerisinde en büyük sanayi kuruluşlarımız olduğu gibi manav ve bakkal işleten üyelerimiz de var. Hiç kimseyi bir birinden ayırt etmeden, üye odaklı, tamamıyla pozitif anlayışla çalışmayı kendimize esas edindik.”

ERDEMİR DIŞLANDI
Keleş, konuşmasında, Erdemir’in geçmiş dönemde Ereğli TSO Meclisi’ne isim vererek iyi niyet gösterdiğini hatırlatarak, şunları söyledi:
“Bir önceki Ereğli TSO Organ seçimlerinde Erdemir’de TSO Meclisi’ne ve yönetime bir üye vermek istemişti. Erdemir ortak bir isim üzerinde de anlaşmış, isteyen gruplar bu ismi listesine yazabilecekti. Fakat sadece bir grup yazdı ve Erdemir adayı Meclis’e girdi. Aslında burada Erdemir, Meclis ve yönetimde olmak istediği şekliyle iyi niyet göstermişti. Fakat ne yazık ki şu anki mevcut TSO yönetimi bu konuda duyarsız kalmıştı. Dolayısıyla Erdemir tamamen dışlanmıştı. Bugün hala ‘Erdemir yüzünü Ereğli’ye dönmüyor’ şeklinde kavgalar ediliyor. Ancak biraz da iğneyi kendimize batırmamız gerekiyor. Burada uzatılan bir el varsa, siz o eli tutmazsanız, bir takım şeyler ters gidebilir. Biz bu anlayışta değiliz.
Bugün, karşılıklı görüş alış verişinde bulunmak üzere gerçekleştirdiğimiz ziyarette bizi ağırladığınız için teşekkür ediyoruz.”

KAZANAN EREĞLİ OLMALI
Türk Metal Şube Başkanı Ercan da, ziyaretten dolayı teşekkürlerin ilettiği konuşmasında, “çıktığınız yolda, hakkınızda İnşallah hayırlısı olur. Ereğli’nin hakikatten sükunete, birlikteliğe ihtiyacı var. İnşallah bu, seçim yarışından sonra mutlaka bir kazananı olacak ama ümit ediyoruz ki, inşallah Ereğli kazanır” diye konuştu.
Türk Metal Şube Sekreteri Yakup Yılmaz, Şube Mali Sekreteri Hakan Eskibina’nın da yer aldığı ziyarette, taraflar karşılıklı görüş alışverişinde bulundu, birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.




Bu sayfayı yazdır

9.03.2018 15:39:52

Bu haber 1859 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 23 kişi online
Toplam ziyaret : 75.746.818

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
406 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri