(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MESAJI 'NET' VERDİ!

ANKARA

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, MHP’nin yüzde 10, AK Parti’nin ise 50 artı 1 baraj sorunu bulunduğunu bildirdi.

Demirtaş, TBMM’deki Anayasa Komisyonu’nda, “Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin görüşülmesi sırasında yaptığı konuşmada, AK Parti ile MHP tarafından getirilen teklifle, ‘barajları nasıl aşarız’ formülü üretilmeye çalışıldığını belirtti.

15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin, TBMM'de bulunan bütün partiler ve Türk milletiyle beraber önlendiğini vurgulayan Demirtaş, konuşmasında şunları kaydetti:

TEK ADAM REJİMİ…

“20 Temmuz’da ilan edilen Olağaüstü Hal (OHAL) ile Fetullahçı Terar Örgütü (FETÖ) ile mücadele hedeflendiği söylendi. Ancak gelinen noktada Türkiye'de demokrasi tamamen tahrip edilmiştir. Türkiye olağanüstü hâlin olağanüstü koşullarında, 16 Nisanda bir referanduma gitti. Bu referandumla maalesef  tek adam rejimini inşa eden gayrimeşru bir sonuç ortaya çıktı. 16 Nisan’daki halkoylaması, Yüksek Seçim Kurulu tarafından mühürsüz oy pusulalarının  geçerli kabul edilmesi ile  meşruluğunu yitirmiştir. Bu teklif, maalesef, 16 Nisan’daki mühürsüz pusulalarla gayrimeşru hâle gelen referandumu meşru hale getirmeye çalışan bir tekliftir.  Esasen 16 Nisan’daki gayrimeşruluğun mütemmim cüzü olan bir tekliftir. Bu, demokrasimizi iyice zayıflatan, temsilde adaleti tamamen ortadan kaldıran, kuvvetler ayrılığı ilkesine ve  Anayasa’ya da açıkça aykırı olan bir tekliftir.”

SEÇİM GÜVENLİĞİ VE GÜVENİRLİLİĞİ…

Demirtaş, Hükümet ve MHP’nin getirdiği ‘ittifak Teklifi’ ile ‘siyasi bir sihirbazlık’ yapıldığını ve bu sayede oy artırılmadan milletvekili sayısının arttırılmaya çalışıldığını  ileri sürdüğü konuşmasını, şöyle sürdürdü:

“Teklifle, seçimlerin güvenirliliği ve güvenliği de ortadan kaldırılacaktır.  Seçim hileleri yasal hale getirilmeye çalışılıyor. Bu teklif  kabul edilmesi halinde  Türkiye’de artık, ‘Seçim yapılıyormuş gibi’ olacaktır. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi oy pusulalarının aynı zarfa konulmasına yönelik düzenleme yapıyorsunuz. Hani bu kuvvetler birbirinden sert bir şekilde ayrılıyordu? O zaman niye iki seçimin oy pusulalarını aynı zarfa ve aynı sandığa  koyuyoruz? Dolayısıyla, bu durum bile aslında 16 Nisan’da geçen rejimin tek adam rejimi olduğunu ve bu ittifak yasasının da o rejimin mütemmim cüzü olduğunu açıkça göstermektedir. Mühürsüz oy pusulaları yasal olarak da geçerli hale getirilmektedir bu yasayla. Aslında bu düzenleme 16 Nisan’ın da gayrimeşruluğunu bu şekilde  teyit etmektedir.

Dünyada mühür  kullanılmadan yapılan bir seçim yoktur. Eğer iddia edildiği gibi, üzerindeki filigran yeterli  olacaksa, o zaman mührü tamamen ortadan kaldıralım..

Bu kanuna göre yapılan seçimlere baştan gölge düşecektir. Bundan sonra yapılan tüm seçimlerin de gayrimeşru hale gelecektir.”




Bu sayfayı yazdır

9.03.2018 11:35:43

Bu haber 1453 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
09.03.2018 12:54:02
Mehmet SAHIN diyor ki;

Sn millet vekili bu kadar girtlak patlatiyor kimse lehte ve alebte yorum yazmiyor.ciddiyemi alinmiypr acaba merak edenlerdenim.saygilar




Şu anda 26 kişi online
Toplam ziyaret : 76.110.930

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
229 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri