(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GÜNLERİNDE YÜRÜDÜLER

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde kadınlar, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla yürüyüş düzenledi.

İlçede oluşturulan Kadın Platformu organizasyonu ile bir araya gelen kadınlar, Bozhane mevkisindeki Çınaraltı’nda Sahil Bandı boyunca yürüyerek Atatürk Anıtı önüne geldiler.

Platform sözcüsü Hamide İpek, burada yaptığı konuşmada, kadınların çalışma hayatında verdikleri mücadeleyi hatırlattı.

İpek, kadınların söz, yetki ve karar mekanizmalarından dışlandığını ileri sürerek, şunları söyledi:

"Ülkemizde kadın cinayetlerinde yüzde1400, cinsel taciz ve tecavüzün yüzde 38, cinsel istismarın yüzde 53 oranında artışına yol açan, kadını yok sayan politikaların sonucudur. 2017’de 409 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 332 kadına cinsel şiddet uygulandı, 387 çocuk istismara uğradı, 20 çocuk öldürüldü. Basına yansıyan vakalar sonucu oluşturulmuş bu sayıların gerçekte çok daha fazla olduğunu biliyoruz. Bu gerçekliklere rağmen kadınların özel ve toplumsal yaşamda yükselttikleri hemen her itiraz, karşı duruş şiddet ile bastırılmaya çalışılmaktadır.

Kadınların insanlık dışı yöntemlerle, vahşice, toplumun, devletin gözü önünde öldürülmesi ve artan kadına yönelik şiddetin faillerinin yargı ile tahrik ve iyi hal adı altında indirimlerle serbest bırakılması kadınları öldürenleri cesaretlendirmekte, kadın sömürüye maruz kalmakta ve bunun kader olarak kabul edilmesi gerektiği vaaz edilmektedir. İktidarın ürettiği tüm politikalar ve buna bağlı olarak çıkarılan yasaların tamamının fikri alt yapısını, 'kadın erkek eşit değildir ve kadının asıl yeri aile içidir, evidir' anlayışını oluşturmaktadır.”

KADINA BİÇİLEN GÖREV…

Toplumda kadınlara ‘değersiz ve itaatkar’ rol yüklendiğine dikkat çekten İpek, şunları kaydetti:

“Son olarak çıkarılan müftülerin nikah kıyması ile ilgili Nüfus Hizmetleri Kanunu, teklif edilen ama kadın örgütlerinin karşı çıkması ile geri çekilen çocuk yaşta evliliği getirmek isteyen cinsel istismar yasa tasarısı, eğitimde yeni müfredat programı, kadına bakış açısını ortaya koymaktadır. Kadınları söz, yetki ve karar mekanizmalarından dışlayan, toplumdan soyutlayan uygulamalar sonucunda, kadına toplumda her zaman değersiz ve itaatkar bir rol yüklenmiştir. Kadın, ev işleri yapan, çocukları büyüten kişiden öteye gidememiştir ve bu görevleri içselleştirmiştir

Şiddetten arınmış, sınıfsız, sömürüsüz, barışçıl bir dünya ve Türkiye için örgütlendiğimiz platformumuza tüm kadınları direniş mevzilerine dayanışmaya çağırıyoruz. Unutmayalım ki kadınlara hiçbir hak bahşedilmemiştir. Kadınlar haklarını direnerek kazanmıştır.”

Çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcilerinin de destek verdiği etkinliği olaysız dağıldı.




Bu sayfayı yazdır

8.03.2018 20:16:25

Bu haber 1189 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.035.295

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1441 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri