(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

CHP'Lİ KADINLARDAN...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Zerrin Yılmaz Erdoğan, kimsenin arkasında durmadan kimsenin de arkalarında durmasını beklemeden yan yana yürüyebilen bir toplum olmayı istediklerini bildirdi.

Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle parti binasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, yılın tek bir gününde hatırlanmak istemediklerini söyledi.

Türkiye de ise kadın olmanın pek çok zorluğu olduğunu, kadınların başta istismar olmak üzere zulme uğradığını, toplumda da erkeklerin gerisinde bırakıldığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

“Kadın olmanın, toplumda her işe bir adım geriden başlatan bir kimlik olmaktan çıkmasını istiyoruz. Kimsenin arkasında durmadan, kimsenin de bizim arkamızda durmasını beklemeden yan yana yürüyebilen toplum bireyleri olmak istiyoruz. Yılın sadece bir günü hatırlanmak, onların aile ve toplum üzerindeki değerlerini ön plana çıkaran sözler söylemekle kadınların hak ettiği kazanımları alması sağlanmıyor.

Kadın haklarını insan haklarından ayrı tutmak mümkün değildir. Her ikisi ‘bir’ algılanmalı ve demokrasi mücadelesinin bir parçası olarak kavranmalıdır. İyi bilinsin ki demokrasinin, laikliğin ve Sosyal Devlet’in bulunmadığı bir ülkede kadın hakları da olmaz.”

Erdoğan, kadınların uğradığı haksızlıkları giderilmesi konusunda ise çeşitli yasal düzenlemelerin yapılması ve toplum bilincinin uyandırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Toplantıda, 35 yıl önce TTK Armutcuk Müessesinde meydana gelen maden faciasında yaşamlarını yitiren 103 maden şehidi de unutulmayarak rahmetle anıldı.

Diğer yandan, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, yayınladığı mesajla, dünya Kadınlar Günü'nü kutladığını bildirdi.




Bu sayfayı yazdır

7.03.2018 17:32:09

Bu haber 1204 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
08.03.2018 11:56:45
RECEP TEZCAN diyor ki;

KADIN !!!!!!(AŞAĞIDA YAZMIŞ OLDUĞUM ANEKTOT KONUNUN ÖZÜNÜ BİLENLERİ KAPSAMAZ)DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMALARI SOSYAL MEDYA ÜZERINDEN SADECE KUTLU OLSUN DEMEKLE YETİNİLMEZ.SÖZDE DEĞİL ÖZDE VURGU YAPARAK KADININ ÖNEMİ DEGERİ HASSASIYETİ YARATILIŞ AMACINI İKİ KELİMEYLE GECİŞTİREMEYİZ.DÜNYA DA SANAYİ SEKTÖRÜNDE SIRAMALARDA YER ALAN ULKEMIZIN GÖZBEBEĞİ EREĞLİMİZİ EREĞLİ YAPAN ERDEMİR NEDEN SÜREKLİ BÜYÜYOR GELİŞİYOR ? BİLENLERİ İSTİSNA KILIYORUM. DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜNDE YÜKSEK FIRINLARA NEDEN BAYAN İSMİ VERİLİYOR.SEBEBİNİ ANLATMAKLA BITMEYECEĞİ GİBİ NIÇIN AHMET MEHMET DEĞİLDE AYŞE ZÜBEYDE ?SEKTÖRÜ SEKTÖR YAPAN AYŞELER ZÜBEYDELER ÜLKÜLER DİR.ÇÜNKÜ SEKTÖRDE ÜRETİM ÖNCELİKTİR.YANI BU ISMI TAŞIYAN FIRINLARDIR.BU ISİMLERI TAŞIYAN FINLAR DOĞURTKANLIĞANDAN SÜREKLİ ÜRETİM YAPANLARDIR.KIMSE ŞİM Dİ NE ALAKA DEMESİN ! KADIN OLMAZSA OLMAZIMIZDIR.VAZGECİLMEZIMIZDIR.AİLEMİZİN BUYUMESİ ADINA VARLIKLARINI ASLA INKAR EDEMEDIĞIMIZ SEVGI ŞEFKAT DEGER HASSASIYETLERİYLE BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE TAŞIMAMIZ GEREKEN LERDİR.S




Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 76.079.441

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
178 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
540 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1459 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri