(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KANDİLLİ'DE TÖRENLE...

KANDİLLİ/EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesine bağlı Kandilli Beldesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü’nde 7 Mart 1983'te meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 103 maden işçisi törenle anıldı.

Müessese Müdürlüğü binası önünde düzenlenen törende, Saygı Duruşunda Bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, burada maden işçilerine hitaben yaptığı konuşmada, kömürün, ülkenin en önemli doğal kaynaklarından biri olduğunu belirterek, şöyle dedi:

“Bu doğal enerji kaynağımızın çıkarılarak insanlarımızın hizmetine sunulması sanıldığı gibi kolay değildir. Madenci kardeşlerimizin işinin ne kadar zor olduğu açıktır. Sizler orada gerçekten bir iş yapmanın, kazanç sağlamanın ötesinde fedakarlık gösteriyorsunuz. Sizlerin çalışması, gayreti her türlü takdirin üzerindedir. Bu çalışma esnasında maalesef ki maalesef 35 yıl önce olduğu gibi bir takım maden faciaları ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Allah, madencilerimize ve ülkemize bir daha böyle acılar göstermesin.”

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, 103 madencinin, dünyanın en zor işini yaparken şehit olduğunu hatırlattığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“170 yıllık üretim kültürünün neferleri olarak 103 madenci arkadaşımız alın terlerine canlarını da katmışlar, milletimiz ve ülkemiz adına dünyanın en zor mesleğini yaparken şehit olmuşlardır. Armutçuk şehitlerimizi ve tüm maden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, şükranla ve saygıyla anıyoruz. Ruhları şad olsun. Yaradan Mevlam bir daha bizlere maden kazaları yaşatmasın.”

Demirci, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin Zeytindalı Harekatı’nda yaşamını yitiren Mehmetçiklere Allah’tan Rahmet dilerken, Allah ordumuza ve kahraman askerlerimize yardım etsin” dedi.

TTK Genel Müdür Vekili Ercan Gebeş ise 35 yıl önce yaşanan grizu patlamasında yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet dileyerek, bu tür törenlerin acıları yeniden yaşattığını ve yürekleri dağladığını vurguladı.

Konuşmaların ardından Kur’an okunarak dualar edilen törene, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, TTK ve GMİS yöneticileri, Amelebirliği Başkanı Osman Balamir, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı,  Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Sekreteri Yakup Yılmaz, Şube Eğitim Sekreteri Mehmet Karakaya, TTK Armutçuk Müessesesi yöneticileri, GMİS’e bağlı Armutçuk, Karadon, Üzülmez, Kozlu, Merkez Servisleri ve Amasra Şubelerinin başkan ve yöneticileri, Zonguldak Maden Şehitleri Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit, siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile maden işçileri katıldı.

MESAJ YAYINLADILAR

Diğer yandan, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak İl Başkanı Umut Başoğlu, CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, yayınladıkları mesajlarla 3 Mart Faciasını andılar, 103 Maden Şehidine Allah’tan Rahmet dilediler.




Bu sayfayı yazdır

7.03.2018 17:03:18

Bu haber 1131 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.030.960

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
810 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
422 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1439 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri