(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DERDİMİZ KAVGA DEĞİL ..!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Organ Seçimlerinde grup liderlerinden işadamı Arslan Keleş, “Derdimiz kimseyle kavga etmek, ya da problem üretmek değil, tek bir amacımız var. Ereğli’nin daha iyi bir noktaya gelmesini sağlamak” dedi.
Keleş, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır ve Şoförler ve Otomobilciler Meslek Odası Başkanı Cevdet Civelek’e ziyarette bulundu.
Çakır ile görüşmesinde konuşan Keleş, TSO’nun ilçede faaliyet gösteren, faal 1800 civarında üyesi olan en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.
Keleş, kente yeni kazanımlar ve istihdam anlamında büyümesine katkı sağlamak için arkadaşlarıyla birlikte yola çıktıklarını belirten Keleş şöyle dedi:
“Nisan ayının ilk 15 günü içinde TSO organ seçimleri yapılacak. Bizler de Ereğli’de bugüne kadar görev yapmış TSO meclis üyelerine teşekkür ediyoruz. Her kes bu şehir için bir şeyler yapmak istedi, elini taşın altına koydu. Fakat biz bundan sonra yöntem ve üslubu değiştirerek, daha çok üye odaklı, siyasilerle, atanmışlarla birlikte daha koordineli çalışıp şehrin büyümesine katkı sağlamak istiyoruz. Bu amaç için yola çıktık. Derdimiz kimseyle kavga etmek, ya da problem üretmek değil, tek bir amacımız var. Ereğli’nin daha iyi bir noktaya gelmesini sağlamak.
Bunun için birtakım çalışmalar yapmak gerekiyor. Zonguldak iline has sektörel teşvik, hatta içinde bulunduğumuz 3. Bölgeden, 4. Bölge, hatta 5. Bölge teşviklerinden yararlanmamız gerekiyor. Çünkü nasıl ticari işletmelerin rakibi varsa, illerin de rakibi var. Düzce ve Bartın bizim en büyük rakibimiz. Filyos Vadisi projesiyle Bartın daha da ciddi bir rakip olacak. Sonuçta kaybeden şehrimiz olacak.
Fakat bu şehrin dinamikleri var. Madencilik ve Demir-Çelik bu şehrin olmazsa olmazı. Sektörel Teşvik, bizim başlıca hedefimiz olacaktır. Bu konuda da iktidar partisi ilçe başkanı olarak sizinle, milletvekillerimizle, iktidarıyla, muhalefetiyle çok iyi çalışmamız lazım ki Ereğli’yi yeniden rekabet ortamına sokabilelim.”

“NEREDEN BAKTIĞINIZA BAĞLI”
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Ereğli TSO Ödül Töreninde yaptığı konuşmayı da eleştiren Keleş, şunları söyledi:
“Rakamlar nereden baktığınıza, nasıl kullandığınıza bağlı. Şehrin en büyük sorunu istihdam, bunu acil çözmek gerekiyor. Diğer bir konu üniversite konusu. 2013 yılından 2017 yılına kadar toplam 800 kişi artmış üniversitemizin nüfusu. Şu anda 3 bin 600 öğrencimiz var. Alaplı’da 2 bin 700 öğrenci var. Rektör hocamızın nüfusun yüzde onu kadar öğrenci hedefi vardı. Bu olmadığı gibi, mevcut pedagojik formasyon eğitimi gören, 900 civarı öğrenci de artık Ereğli’de eğitim göremiyor. Şehrimiz hep kaybedenler kulübünde. Amacımız bu saatten sonra eksiye olan gidişi pozitife çevirmek. Bu işlerde hatır gönüle göre değil, liyakate göre değerlendirilmeli. İşi ehil olana teslim etmek gerekiyor. Biz ve arkadaşlarımız herkes işinde başarılı, vizyoner insanlardan oluşuyor. Bize teveccüh gösterilirse, Ereğli’de birçok şeyin nasıl ve ne şekilde değiştirebileceğimizi, hep birlikte çalışarak, kurum kuruluş ayırt etmeden, siyasi partilerimiz, belediyemiz, diğer STK’larla birlikte bu şehir için elimizi değil, gövdemizi, başımızı taşın altına koymaya talibiz.”

ÇAKIR: TSO ÖNEMLİ KURUM
AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, TSO’nun çok önemli bir kurum olduğunu belirterek, Keleş ve ekibine başarılar diledi. Ereğli’de kamu yatırımların tamamlanması anlamında mücadele verdiklerini ve tamamladıklarını ancak, ailelerin kalkınmasının sağlanmadığı sürece bu hizmetlerin yeterli olmadığını ifade eden Çakır şunları söyledi:
“Vatandaşın gözünde, eve giren ekonominin artması, şehrin nefes alması lazım. Şehirde mutlu insanların sayısı artarsa, şehir daha iyi, birlikte mutlu olur. Bu çerçevede hareket ediyoruz. Şehrin gelişmesi anlamında yollar önemliydi. Bir yol bitince, ulaşım kolaylaşınca daha iyi bir yere geliyoruz. Bunun yanında Ereğli Zonguldak ve Ereğli Devrek yollarının açılmasıyla şehrin yeni sektörlere de açılması lazım. Üç dört senedir söylüyorum. Turizmle ilgili mutlaka bir çıkış yapılması lazım. Turizmde her bölgenin bir alıcısı var. Önemli olan uygun alıcıyı bulup, planlamasını yapmak. Bunların uzmanları var. Biz uzman değiliz ama konunun uzmanlarına destek olucu pozisyondayız. Düzce-Hendek-Adapazarı istikametinde baktığınız zaman en sıkıntılı bizleriz. Geçmişten gelen rahatlığın sıkıntısını yaşıyoruz. Boru profilcilere bakıyoruz, Akçakoca’dalar, Demir çelik burada. Üniversiteye bakıyoruz, ilgilenmemişiz, Alaplı’ya göndermişiz, bugün çırpınıyoruz burada da olsun diye.”

ODALAR SES ÇIKARMALI
Şehrin durumu iyiyken, bir öngörü sahibi olup, on beş yirmi yıl sonrasını düşünemeyenlerin bugüne yol açtığını ifade eden Çakır şöyle devam etti:
“Odalar üyelerinin menfaatleri noktasında sesini çıkartması lazım. Devlet hastanesi oraya taşınıyor, şimdi esnaf geliyor biz sıkıntıya girdik diyor. O zamanki esnaf temsilcileri ne demiş, ne yapmış onu gözden geçirin. Ahbap çavuş, dostumuz, tanıdığımız diye değil, şehrin menfaati söz konusu olduğunda tanıdıklarımızı bile eleştirmemiz gerekir. Kırılmasın gücenmesin dememek lazım. Erdemir ile ilgili sıkıntıları dile getiriyoruz. 13 yıldır kadroya geçirilmeyenler var. Dışarıdan sürekli eleman alınıyor. Bize gelince ODTÜ, Boğaziçi mezunu isteniyor, başkalarına geldi mi Sakarya mezunu işe giriyor. Çevreye verdiği etkiyi biliyoruz. Bu etkinin karşısında sosyal sorumlulukla ve diğer alanlarda bu açığı kapatması gerekiyor. Kapatıyor mu, kapatmıyor.”

ŞOFÖRLER ODASI’NA ZİYARET
Ereğli TSO Organ Seçimlerinde grup lideri İşadamı Keleş ve ekibi, daha sonra Karadeniz Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Meslek Odası Başkanı Cevdet Civelek’i ziyaret etti.
Civelek, Keleş ve ekibine ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederek başarı dileğinde bulunurken,
“Bizler de bir ay önce güzel, seviyeli bir seçim yaptık. İnşallah sizler de böyle başarılı bir seçim yaparsınız. Kimseyi kırmadan dökmeden, insanlar Ereğli’yi kavgacı bir yer olarak algılamaması için gayret göstermesi lazım. Başarılı olana hayırlı olsun deriz” dedi.
Geçtiğimiz ay genel kurulda yeniden başkanlığa seçilmesinden dolayı Civelek’i kutlayan Keleş de, “Biz sorunları çözmeye talibiz. Ereğli Güllük Gülistanlık bir yer değil. Meslek odaları, sivil toplum kuruluşları birlikte hareket etmediği sürece sorunları çözmemiz mümkün değil. Bir arada gösterip, birlikten kuvvet doğan mantığını fotoğraf olarak göstermemiz gerekiyor” diye konuştu.
Keleş ve ekibi son ziyaretlerini ise Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Erol Şahin’e gerçekleştirdi. Buradaki ziyarette ise Ereğli gündemi ve TSO seçimlerine yönelik istişarelerde bulunuldu.
Keleş’in ziyaretlerinde, Ereğli TSO Meclis Başkanı Faruk Yazıcı, Meclis Üyesi İlhan Yazıcıoğlu da yer aldı.




Bu sayfayı yazdır

5.03.2018 19:50:24

Bu haber 1278 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
06.03.2018 14:54:06
AHMET DURAN diyor ki;

Erdemir konusunda çok haklısınız sırtını dönmüş beklemektedir,Ülke ekonomisine yön veren güçlü ve her hareketi izlenen TOBB’un başkanına şikayet etmeyecek bir TSO yönetimine,biz hep isteyeniz, bizim de sizin için yapabileceğimiz bir şeyler olmalı diyebilecek bir TSO yönetimine yüzünü dönecektir mutlaka,Sertan Yalçın başında bulunduğu kuruluşu yönetecek vasıflara haiz değildir,bu yükü kaldıramayacaktır,öyle bir ortamda Erdemir’i şikayet etmek akıllıca bir iş değildir,üstelik Ereğli’nin yıldızı olarak ödül verdiğin bir törende,bu nasıl bir çelişkidir anlamak mümkün değildir,siz de çok iyi bilirsiniz ki Erdemir kurumsal bir şirkettir ve tutamayacağı hiç bir sözü vermez,vermiş olsa bile bunu toplum içinde tehditkar bir şekilde konuşamazsınız,ondan sonra Erdemir ‘den görüşme randevusu alabilmek için aracıları devreye sokmak zorunda kalırsınız,işte Sertan Yalçın’ın başında bulunduğu TSO ’nun özeti kısaca budur budur.
06.03.2018 03:33:31
AHMET DURAN diyor ki;

Sayın Arslan Keleş,Erdemir konusunda çok haklısınız sırtını dönmüş beklemektedir,Ülke ekonomisine yön veren güçlü ve her hareketi izlenen TOBB’un başkanına şikayet etmeyecek bir TSO yönetimine,biz hep isteyeniz, bizim de sizin için yapabileceğimiz bir şeyler olmalı diyebilecek bir TSO yönetimine yüzünü dönecektir mutlaka,Sertan Yalçın başında bulunduğu kuruluşu yönetecek vasıflara haiz değildir,bu yükü kaldıramayacaktır,öyle bir ortamda Erdemir’i şikayet etmek akıllıca bir iş değildir,üstelik Ereğli’nin yıldızı olarak ödül verdiğin bir törende,bu nasıl bir çelişkidir anlamak mümkün değildir,siz de çok iyi bilirsiniz ki Erdemir kurumsal bir şirkettir ve tutamayacağı hiç bir sözü vermez,vermiş olsa bile bu toplum içinde tehditkar bir şekilde konuşulmaz,mevcut TSO yönetimi bütün sektörlerin gözünde güvenirliğini kaybetmiştir,onun için altını çizerek Ereğli ticaret erbabı ve sanayicisinden oluşan üyelerine söylüyorum ki ; bu TSO YÖNETİMİNDEN DOĞRU VE ADİL HİZMET ALAMAZSINIZ.




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.092.078

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
202 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
544 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1466 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri