(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BALCI EREĞLİ FM’DEYDİ…

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, işadamı, hayırsever ve siyasi kimliği ile ön plana çıkmış isimlerden 2009 yerel seçimlerinde AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Yüksel Balcı, Ereğli FM’de Salı günleri saat 10.’da canlı yayınlanan !Fikri Kapan’la Burada konuşalım” programına konuk oldu.
Hakimiyet Yayın Grubu sahibi Gazeteci Fikri Kapan’ın sorularını yanıtlayan Balcı, açık, şeffaf görüş ve yorumları ile dikkat çekti.
Ülke ekonomisindeki gelişmelerin yanı sıra, Hükümet’in gördüğü yanlış ve eksiklerini de dile getiren Balcı, ülkenin, köprü, yol ve havaalanı yatırımları ile daha da büyüdüğünü belirtti. inşaatların ihale şekillerinin de ‘doğru uygulama’ olduğunu savundu.
Bölgesel ve yerel sorularda da açık tavrını sürdüren Yüksel Balcı, mevcut sorunların son 30 yıllık süreci kapsadığını dile getirdi, ağırlıklı olarak; bir dönem Belediye Meclisi’nde de bulunduğu eski Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a sert eleştiriler yöneltti.
Posbıyık’ın, 25 yıl çalıştığı Ereğli Demir ve Çelik fabrikalarında ‘müdür dahi olamadığını’ hatırlatan Balcı, “Belediye Başkanlığı gibi görevlere liyakat sahibi insanlar seçilmeli” diyerek eleştirilerini sürdürdü.
Balcı’nın söylemlerinden, eski AK Parti Zonguldak milletvekilleri de nasibini aldı. Balcı, özellikle eski AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’ın iyi bir insan olabileceğini ancak siyasette ‘liyakat sahibi olmadığını’ ileri sürdü.
Şehirde kavga ortamı yaratıldığını, bunun da büyük zararlar verdiğini anlatan Balcı, ekonomideki gerilemede de bu kavgaların büyük olumsuzluğu bulunduğuna dikkat çekti.
Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nın ekonomik gelişmelerdeki yerini de değerlendiren Balcı, Merhum Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker’in de kavgacı bir tavırda olduğunu dile getirirken, yapılacak organ seçimlerinde grup liderlerinin ise her birinin iyi yönleri bulunduğunu ifade etti.
Balcı, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı ise yakından tanımadığını, belediyenin asli görevlerini yerine getirdiğini dile getirirken, bazı yatırımlar için Meclis’ten talep edilen yüksek miktarlardaki borçlanma taleplerinin ise Belediye bütçesi ile orantılı olmadığını ileri sürdü.
Kapan’ın, “tecrübe ve birikimleri ile kendisinin neden Ereğli TSO gibi kuruluşlarda aday olmadığı’ sorusuna ise Balcı, “o kuruluşlar hedef ve yapacaklarım için yeterli kurumlar değil” dedi. Bunun üzerine Kapan’ın, “bunları yerine getireceğiniz kurum neresi?’ sorusuna ise net şekilde “Ereğli belediye Başkanlığı” diye yanıt verdi.
Balcı, Kapan’ın, “2019 yerel seçimlerinde aday olacakmısınız? Partinizden (AK Parti) aday gösterilmezseniz başka bir partiyi düşünürmüsünüz?” şeklindeki sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

HALKLA KONUŞACAĞIM
“Çarşı içinde ofis yapıyorum. Birinci amaç ‘2019’da aday olmalımıyım’ı tespit ederken, şehir ile aynı çizgide isem aynı frekanssta bulunuyorsam aday olacağım. Bu, şu demek; ben birkaç ay zarfında kendimi ifade etmeye çalışacağım. Bu sürede şehir ile ilgili düşüncelerimi de ifade etmeye çalışacağım. Bunu da basın yoluyla değil, direk halk ile yapacağım. Bunların sonucunda, şehir ile aynı frekanstaysam aday olacağım. Tabi bu benim kriterim. Bir de partinin kriterleri var. Bu kriterler arasında ‘şehrine ve partiye yük olan değil, yük alan’, ‘temsil kabiliyeti olan’, ‘davaya bağlığı itibariyle yeni Ömerler olarak görülebilecek’ gibi … Eğer bu değerlere uygun görülürsem, parti beni aday yapacak. Bu durumda ben kendimi uygun bir aday olarak görüyorum. Eğer 2009’da ben belediye başkanı olsaydım, bugün bu şehirde çok daha farklı şeyler konuşacaktık.

PARTİLERİN İDİOLOJİK FARKLILIKLARI YOK
İdeolajik olarak partilerin bir birinden çok farkı yok. Geçmişte Posbıyık, ANAP’tan, Demokrat Parti’ye geçti, sonra MHP’nin kapısından döndü, sonra AK Parti’de beni aracı yaptı, kapısından döndü. Sonra da CHP’ye geçti. Kimse de yadırgamadı. Hüseyin Uysal CHP’den Milletvekili Aday Adayı oldu. İdiolojik olarak belki partiye yüktür ama çok yadırgandığını da düşünmüyorum. Dolayısıyla ben hizmet etmek isterim, bunun partisi yok. Bu şehrin bütçesinin iktidar olmaya da ihtiyacı yok. Bugün Yılmaz Büyükerşen DSP’den, ortada böyle bir parti yok. Ama çok başarılı, belki de ülkenin en başarılı belediyelerinden biri. Ama Dünya Bankası kredilerini, Avrupa Birliği Fonlarını kullanıyor. Aslında burada konuştuğumuz şeyler o kadar küçük ve saçma şeyler ki. Dolayısıyla ben ofisimde vatandaşlarımızın yaklaşımına bakacağım.”




Bu sayfayı yazdır

28.02.2018 15:14:54

Bu haber 4092 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
28.02.2018 22:03:32
NEJDET YILMAZ YAKUPOGLU diyor ki;

KIM DAHACOK EREGLILIDIR. SON GUNLERDE NE DEMEKSE"YERLI !YABANCI" DIYE COK CIRKIN BIR SOYLEM SOKUSTURULUYOR EREGLININ GUNDEMINE. BUNUN KAYNAGI URETENLER FASIST EGILIMLI HADTALIKLI UNSURLARDIR. EREGLININ INSANHAKLARINA DAYALI DEMOKRATIK SOSYAL HUKUK DEVLETINDEN YANA TERCIHI BILINMEKTEDIR. EREGLILI KIMDIR SORUSUNUN CEVABIDA COK ACIKTIR. "KAZANDIGINI EREGLIDE YATIRIMA DONUSTUREREK ISTIHDAM YARATANLAR EN IYI EREGLILIDIR." BETON YIGINLATINA YATA KATA YATIRIM YAPANLAR EREGLILIGI ISTISMAR EDEMEZLER. CATISMA KULTURUNE SIGINANLAT SONUCLARINADA KATLANMAK DURUMUNDA KALACAKTIR. 0




Şu anda 28 kişi online
Toplam ziyaret : 76.039.442

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
813 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
425 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri