(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

"BİZ GÖREVİMİZİ YAPTIK"

ANKARA

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (ERDEMİR) çıkarılan yasa sonrası yatırım yapması gerektiğini bildirdi.

Çaturoğlu, yazılı açıklamasında, Özel Endüstri Bölgesi kurulması ile ilgili kanuni düzenlemelerde üzerlerine düşen görevi yaptıklarını belirtti.

Ardından ise yatırım yapma sırasının ERDEMİR’e geldiğini savunan Çaturoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

“Ülkemizin en büyük yassı mamül üreticisi ERDEMİR, 4.3 milyon metrekare alana sahip. Bunun neredeyse yarıdan fazlası kıyı kenar şeridinin dışında dolgu ile kazanılmış alan. Dolgu ile kazanılan alanda endüstri tesisleri kurulmasına imkanı yoktu. ‘Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ ile kıyı kenar şeridinin deniz tarafında kalan kısma ‘Endüstri Bölgeleri’ kurulmasının önü açtık. Böylece ERDEMİR’e ‘Özel Endüstri Bölgesi’ kurabilme imkanı sağladık. Dolayısıyla ERDEMİR’in yapmayı planladığı yeni yatırımların önünü açmış olduk. Yeni yatırım daha fazla iş, aş ve istihdam demek. Bu Karadeniz Ereğli ve bölgemiz ekonomisi için çok önemli bir gelişmedir.”

"BAKTIR İLE GÖRÜŞMÜŞTÜK"

Çaturoğlu, eski ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Baktır ile yaptıkları görüşmeyi hatırlatarak, şöyle dedi:

“Daha önce yaptığımız ziyarette Sayın Baktır, zırh çeliği tesisleri kurulması kararını aldıklarını ifade etmişlerdi. Kanunun uygulama yönetmeliği de geçtiğimiz günlerde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yatırım yapmanın önünde herhangi bir engel kalmadı.

Biz burada gerekli yasal düzenlemelerde üzerimize düşen görevi yapmış olduk. Şimdi yatırım sırası ERDEMİR’de. ERDEMİR biran önce başvurusunu yaparsa bizde bakanlık düzeyinde kendilerine destek olur ve Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesini sağlamış oluruz.”




Bu sayfayı yazdır

24.02.2018 11:01:46

Bu haber 2060 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 19 kişi online
Toplam ziyaret : 76.041.295

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
814 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1444 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri