(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

CHP’Lİ VEKİLLERDEN TEŞEKKÜR

ANKARA

CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ile Ünal Demirtaş, Maden şehidi ailelerin tamamına devlet eliyle sahip çıkılması girişimlerine olumlu tavır sergileyen CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri olmak üzere, Maliye Bakanı Naci Ağbal’a, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanına teşekkür ettikleri bildirildi.

Turpcu ve Demirtaş’ın TBMM’deki basın danışmanlarının yazılı açıklamasına göre, Soma’daki maden faciası sonrası gündeme getirilen konunu, Plan ve Bütçe Komisyonu kararıyla 2003 ile 2014 yıllarıyla sınırlandırılmasının Zonguldak’ta büyük hayal kırıklığına neden olduğu Turpcu ve Demirtaş tarafından gündeme getirilmişti.

CHP’li Milletvekillerinin dün (22 Şubat) görüşülen Kanun Tasarısı’nın 65. Maddesi üzerinde, söz alarak 2003-2014 olarak öngörülen süre sınırlamasının kaldırılması talebinde bulunmaları ardından, CHP Plan ve Bütçe Komisyon Üyeleri Zekeriya Temizel, Musa Çam, Kadim Durmaz, Utku Çakırözer, Mehmet Bekaroğlu ve BihlunTamaylıgil imzasıyla zaman sınırlamasının kaldırılmasına ilişkin değişiklik önergesi Komisyon’a sunuldu.

Turpcu ve Demirtaş, bu gelişme üzerine yaptıkları ortak değerlendirmede şunları kaydettiler:

TÜM AİLELERİ KAPSAYACAK

CHP olarak Plan Bütçe Komisyonu’na sunduğumuz önerge, geride kalan maden şehitlerinin yakınlarına devlet eliyle sahip çıkılmasına ilişkin zaman sınırlamasını kaldırarak, geçici uygulamanın sürekli hale getirilmesini içeriyor. Ayrıca önergeyle, hayatını kaybeden madencilerimizin reşit olmayan çocuklarının hakları güvence altına alınarak, gerçekleşmiş olan bütün maden kazalarında hayatlarını kaybeden maden şehitlerimizin yakınlarının da bu haklardan yararlanmasının kanuni güvenceye kavuşturulması hedeflendi.

Verilen önerge sonrasında Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, görüşmelere ara vererek, partilerin grup sözcüleriyle kısa bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından yapılan açıklamada değişikliğin TBMM Genel Kurul görüşmelerinde yapılması konusunda mutabık kalındığı bilgisi verildi.

Bu kapsamda; CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri olmak üzere, Maliye Bakanı Naci Ağbal’a, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve üyelerine teşekkür ediyoruz. Genel Kurul aşamasında da istenen netice alınıncaya kadar sürecin takipçisi olacağız.”




Bu sayfayı yazdır

23.02.2018 09:35:35

Bu haber 1352 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 25 kişi online
Toplam ziyaret : 76.037.677

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
812 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri