(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MAĞDUR TAŞERONLAR NE OLACAK?

ANKARA

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, taşeron işçilerin kadroya geçişleri sırasında haksızlıkların ortaya çıktığı iddiasıyla, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması üzerine soru önergesi verdiğini bildirdi.

Turpcu, yazılı açıklamasında,  tüm taşeron işçilere ‘koşulsuz kadro sözü’ verildiğini, ancak taşeron işçilerin büyük kısmının kadro hakkında ‘yoksun’ bırakıldığını savundu. Başbakan Yıldırım’a, “ihale usulleri farklı oluşu nedeniyle kadro dışında bırakılan bu personelin mağduriyeti giderilecek midir?” diye sorduğunu anlatan Turpcu, açıklamasında şunları kaydetti:

“Örneğin, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi ve Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin sterilizasyon, ameliyathane, dekontaminasyon, dezenfeksiyon gibi bölümlerinde çalışan 105 taşeron personel, ihalelerindeki bir madde nedeniyle kadroya geçememişlerdir. Bu personeller, 2014 yılına kadar personele dayalı hizmet ihalesine göre çalışırken, 2014 yılı itibariyle paket usulünde çalıştırılmaya başlamıştır. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Çorum Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yaptıkları iş aynı olmasına rağmen kadro almaya hak kazanmıştır. İhale usulleri farklı oluşu nedeniyle ise Zonguldak’ta sözü edilen personeller kadro dışında bırakılmışlardır.”

İŞTE O SORULAR

-İhale usulleri farklı oluşu nedeniyle ise kadro dışında bırakılan bu personellerin mağduriyeti giderilecek midir?

-Sağlıkta taşeron olması doğru mudur? Ayırım yapmadan sağlık sektöründe taşeron firmalar aracılığıyla çalıştırılan emekçilere bir an önce kadro verilmesi için bir çalışma yapılmakta mıdır?

-Kadro için başvuran toplam taşeron sayısı kaçtır? Hangi Bakanlığa veya kuruma kaç başvuru yapılmıştır? Taşeron olduğu halde KHK’nın Kanun Hükmünde Kararname) içeriği nedeniyle başvuru yapamayan yani kapsam dışı bırakılan, başvurusu kabul edilen ve reddedilen taşeron sayısı kaçtır?




Bu sayfayı yazdır

16.02.2018 12:19:03

Bu haber 1357 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.101.237

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
218 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
549 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri