(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SONUÇ BİLDİRİSİNDE DENDİ Kİ;

ZONGULDAK

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısının yapılıdğı bildirildi.

GMİS’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Zonguldak’taki Genel Merkez Binasında Genel Başkan Ahmet demirci Başkanlığında yapılan toplantının sonuç bildirgesinde şunlar kaydedildi:

“Başkanlar Kurulumuzun aldığı kararlar kapsamında;  Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır ötesi operasyonunda şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı dilemektedir.

Başkanlar Kurulumuz ve maden işçileri, her zaman ve her şart altında, maddi ve manevi olarak devletimizin, ordumuzun ve şehit ailelerinin yanında olmaya devam edecektir.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Maden Tetkik Arama Kurumu (MTA) işçi açıklarının giderilmesi için tüm ilgililer nezdinde çalışmalarını sürdürmektedir.

TTK, MTA ve Hattat Madencilik işyerlerimizde Toplu İş Sözleşmesi uygulamalarından kaynaklanan sorunlar başta olmak üzere tüm sorunlarımızın çözümü için çalışmalarını sürdürmektedir.

TBMM’de görüşülmekte olan Torba Yasa Tasarısı’ndaki  Geçici 65. Maddenin; yeniden ele alınması ve söz konusu tasarıdaki ‘10.06.2003 - 13.05.2014’ tarihleri aralığında değil, tüm maden şehitlerini kapsayacak şekilde düzenlenmesi için girişimlerini sürdürmektedir. Genel Başkanımız ve Genel Başkan Yardımcımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Jülide Sarıeroğlu ile makamında görüşerek bu taleplerimizi bildirmiştir. Çalışmalarımız devam etmektedir.

Taşeronlarla ilgili yasal düzenleme çerçevesinde MTA’daki arkadaşlarımızın kadroya alınması sürecini takip etmektedir.

TTK, MTA ve Hattat Madencilik işçilerinin ve tüm emekçilerin insanca çalışıp, insanca yaşayabilecekleri koşulları sağlamak için, bölgemizin ve ülkemizin gelişmesi için verdiği mücadeleye aralıksız olarak devam edecektir.”




Bu sayfayı yazdır

12.02.2018 11:55:38

Bu haber 1093 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
12.02.2018 23:12:48
Sendikacı diyor ki;

Beyler,oturduğunuz koltukları boşuna doldurmayın,sizlerden hiç bir şey olmaz ve kısa bir zaman diliminde gururunuz var ise istifa edersiniz. Sizlerin işçi hakkını savunacak bilgi dağarcığınız sıfır,ve kimin kayığına bindiğiniz belli değil,SARI rengi sevenler derneği gibisiniz.Anlayana.




Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 76.038.332

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
812 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri