(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GÖZ GÖRÜNCE ÜZÜNTÜ ARTTI!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, fırtına nedeniyle dalgaların yarattığı tahribat sabah saatlerinde netleşmeye başladı.

Bölgede hasar gören sahil bandındaki bazı iş yerleri ile çekek yerlerindeki esnaf ve vatandaşlar, gördükleri tablo karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.

El işi ürünlerin satışa sunulduğu ve ‘Gözlemeciler” olarak bilinen mekanların sahipleri yaralarını sarmaya çalışırken, çekek yeri sahipleri ise oluşan hasar sonrası temizlik çalışmalarına başladı.

Karadeniz Ereğli Amatör Olta ve Çapari Balıkçıları Derneği Başkanı Abdurrahman Tünel, yaşanan olayda zarar gören üyelerine ve tekne sahiplerine geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Fırtına nedeniyle Batı Karadeniz’in bir çok yerinde benzer durumun yaşandığını anlatan Tünel, şöyle dedi:

“Allah bu duruma maruz kalanlara yardım etsin. Çok büyük bir tufan atlattık. 50 yaşımdaşım, 25 yıldır bu işle uğraşıyorum, böyle bir şey görmedim. 15-20 yıl önce yaşadığımız benzer durumda Askeri bölgedeki mendireğin bir kısmı parçalanmıştı. O günlerde 7-8 arkadaşımızın teknesi batmıştı. Fakat dün akşam yaşadığımız olay sonrası ilk gözlemlerime göre 15-20 adet tekne çekek yeri tamamen gitmiş vaziyette. 20-25 arkadaşımızın da ufak tefek hasarları var. Batan teknelerimiz var. Allah bütün arkadaşlara yardım etsin. Zonguldak Valimizden, Ereğli Kaymakamımızdan Belediye Başkanımızdan destek bekliyoruz. Dernek olarak da girişimlerde bulunacağız. Durum çok zor, arkadaşlarımızın kayıklarını çekecekleri yerleri kalmadı. Bir an önce yardım bekliyoruz.”

Çekek yeri ve tekne sahiplerinden Soykan Öztürk ise gündüz saatlerinde çalıştığı için hava şartlarından haberdar olamadığını belirterek, “dün akşam saatlerinde nevar, ne yok diye geldiğimde burada bir kalabalık vardı. Buradaki arkadaşların teknemi kurtarma çalıştıklarını gördüm. Ancak kurtarma şansları yoktu ki bıraktılar. Teknemin denizde kaybolmasına üzüldüm, Çünkü manevi değeri vardı” dedi.




Bu sayfayı yazdır

19.01.2018 13:43:30

Bu haber 3410 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 14 kişi online
Toplam ziyaret : 76.114.369

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
233 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri