(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ASILAN YERLERE TEPKİ

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, CHP İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, ilan alanları ve panoların haricinde kamuya ait alanlarda ilan asılmasının suç olduğunu bildirdi.

Ocakcı, Yazılı açıklamasında, Başbakan Binali Yıldırım’ın Zonguldak’a geleceğini duyuran afişlerin ise ilçenin bir çok yerinde asılı olduğunu belirtti.

İlçe genelinde, kanunlar ve yönetmeliklerle belirlenmiş ilan panoları ve bu ihtiyaca yönelik alanlar bulunduğunu hatırlatan Ocakcı, açıklamasında şunları kaydetti:

“Fakat görülmektedir ki; kentimizin ilan, afiş ve benzeri reklam panoları haricinde olan ve kanunda açıkça belirtilmiş yasaklar olması rağmen kentin birçok yerinde siyasi bir partinin reklam tarzında ilanları yer almaktadır.  Belirlenen ilan ve panoların haricinde köprü, üstgeçitler  ve kentin merkezindeki eski belediye binasının olduğu  inşaat alanını çevreleyen metal duvarın üzerinde ilan yoluyla reklam mantığı ile yapılmış afiş ve posterler bulunmaktadır. Kamuoyunun bilmesini isteriz ki Kabahatler Kanununun 42. maddesinde düzenlenen ‘Afiş asma Kabahati’  maddesine göre bu uygulama suçtur.

Ayrıca kanunda ‘Propaganda için afiş ve duvar ilanları ile her boyda parti flamaları, propaganda bayrakları İlçe Seçim Kurullarınca gösterilecek yerlere asılır. (m.60/1) Gösterilen yerlerden başka herhangi bir yerde parti bayrağı, afiş ve propaganda flamaları ile ilân asılması, yapıştırılması veya teşhiri yasaktır’ denilmektedir.

Siyasi bir parti lehine ve siyasi bir parti reklamı olarak görünen bu uygulamalar Türk Ceza Kanunu’na göre suç sayılmaktadır. Bu durumdan dolayı yapılan bu afiş, ilan ve reklam niteliği de taşıyan uygulamanın kaldırılmaması, ilgili kanun maddesine göre kanuna muhalefet anlamına gelmektedir. Konunun hassasiyeti sebebi ile ilgili kurumları göreve davet etmekteyiz. Gerekli başvurularımızın devam edeceğinin ve bu uygulamanın sonlandırılması gerektiğini kamuoyuna sunarız.”




Bu sayfayı yazdır

18.01.2018 10:14:58

Bu haber 1997 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 75.740.209

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
397 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
182 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri