(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÜNİVERSİTEDEN MEZUN OLDUKTAN SONRA ..!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, 2004 yerel seçimlerinin CHP Belediye Başkan Adayı Emin Semih Özkök, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Sertan Yalçın’ı ziyaret ettiğini bildirdi.
Özkök, yayınladığı basın açıklamasında, merhum TSO Onursal Başkanı Yaşar Tetiker’in vefatının ardından, Oda yönetimi tarafından Yalçın’ın başkanlığa seçilmesinden gurur duyduğunu ve başarı dileğinde bulunduğunu belirtti.
Ziyaretteki konuşmasında, acıların paylaşılarak azalacağını, sevinçlerin ise paylaşarak çoğalacağını ifade ettiğini anlatan Özkök, Yalçın’a hitaben yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

EREĞLİ ÇOK ŞEYİ HAK EDEN ŞEHİR
“Burada bulunmanız iraden yapılan bir iş değil. Ölüm de iraden olan bir durum değil. Demek ki böyle bir kader varmış. Üstlendiğiniz görevinizde başarılar diliyorum. İnşallah Güzel şeyler yaparsınız. Ereğli büyük bir kent, büyük bir camia. Çok şeyi hak eden bir şehir. Bir hemşehrimizin böyle bir makamda oturması bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır.

ODABAŞ, EROĞLU,ATEŞ, AKIN ÖRNEKLERİ…
Arzu ederiz ki; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde de Ereğlimizden birileri görev yapılabilsin. Türk Metal Sendikası Genel Başkan yardımcılığına seçilen Yusuf Ziya Odabaş, Zonguldak Baro Başkanlığına seçilen Özel Eroğlu, Avukat Adil Ateş’in Alevi Kültür Dernekleri Genel yönetiminde, Akın Çamcı ve naçizane bir dönem de şahsımın Atatürkçü Düşünce Derneği Genel yönetiminde yer almamız gibi gelişmeler, Ereğli’nin, Zonguldak vilayetinde ‘yıldız kent’ olmasının bir göstergesidir.

EREĞLİ ‘İL’ OLSUN!
Bunlar önemli sıçrama taşlarıdır. Örneğin Sayın Eroğlu’nun seçilmesi sonrası sevinçten ağladım. Bu görevlerin daha da artmasını temenni ediyorum. Çünkü; yapısıyla, ticaretiyle, sosyal ve siyasi hayatıyla, görgüsüyle, kültürüyle, bilgisiyle Ereğli’ye yakışıyor. Bu potansiyel burada var. Buna bir örnek daha; bugün konuşulan ‘büyükşehir/bütünşehir konusunda, Ereğli ‘İl’ olsun, bütünşehir de Ereğli olsun. Tabi kendimize hak görüyorsak, biraz çaba sarf etmemiz gerekiyor.

BU GÜÇ EREĞLİ’DE VAR
Mesela, önceki Dönem Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın seveni de sevmeyeni de vardır. Ancak, yaşamını yitiren Barış Akarsu’nun bir ses yarışmasında birinci olmasında, Ereğli’de gerçekleştirdiği organizasyonunun büyük payı vardır. Ereğli’de böyle bir kitle ve güç vardır. İşte Ereğli’de oluşan bu güçler, ilçenin ‘İl’ olmasını da başarır. Ereğli’de bir üniversite kurulmasını başarır. İlçelerde Devlet üniversitesi kurulamaz deniyor; Neden bunun başlangıcı Ereğli olmasın?

‘ÇOK İŞİ BAŞARAN’ OLARAK ANILAYIM!
Ereğli’nin öncelikli sorunlarının başında otopark sıkıntısı geliyor. Bu konuda ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor. Tarih beni, ‘uzun süre belediye başkanlığı yapan biri’ olarak yazmasın. Görev süresi içerisinde o dar alanda ‘en iyi ve en çok işi başaran adam’ diye yazsın.”

STAJ YERİM SEMİH MUHASEBE!
Ereğli TSO Başkanı Yalçın’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, şöyle konuştu:
“Öncelikle Semih Ağabey diyeceğim çünkü, Semih Muhasebe, Bilkent Üniversitesi Muhasebe Bölümü mezuniyetim sonrasında staj yaptığım iş yeridir. Bu anlamda benim için ayrı bir değeri vardır. Bu ziyaretten son derece memnuniyet duydum. Değerli bir büyüğümüzün gelerek, hem başsağlığı, hem de hayırlı olsun dileklerini ileterek destek vermesi çıktığımız bu yolda bize güç veriyor.

TETİKERU UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ
Tabi ki, Yaşar Başkanımız bu memlekete uzun süreler hizmet etmiş, birçok insana
nasip olmayacak hizmetleri yapmak kendisine nasip olmuştur. Çok emek sarf etmiştir. Onun eserlerini ve anılarını hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu görevde olduğumuz sürece ismi bizimle birlikte her zaman anılacaktır. 4 yıl birlikte görev yapma şansı elde ettik. Ve bu sürede çok şey öğrendik. Ondan öğrendiğimiz doğru şeylerle bu şehre hizmet etmeyi Allah bize nasıp eder. Yönetim Kurulu arkadaşlarımın tercihi ile bu görevde bulunuyorum. Burada doğmuş, büyümüş, bu memlekette yetişmiş bir kardeşiniz olarak üstlendiğimiz bu görevi, inşallah bundan sonraki süreçte de ekibimizle birlikte devam edeceğiz. Şu anda ekibimizle sürdürdüğümüz alt yapı çalışmalarını tamamladığımızda da kamuoyu ile paylaşacağız.

OTOPARKTA BELEDİYEYE ÖNERİ
Semih Ağabey’in, otopark sıkıntısı konusundaki söylemlerine katılıyorum. Otopark sorunu, ilçedeki araç sayısının artması nedeniyle mevcut otoparklarımız yeterli olamıyor. İnşallah Kent Meydanı projesi hayata geçerse, otopark sorununun büyük kısmı çözülmüş olacaktır. Yalnız bu konuda, çarşı merkezindeki, özellikle de Devrim Bulvarı’nda belediyeye bir öneride bulunuyoruz. Bu güzergahtaki otoparkların kullanımını, aylık abone yöntemi ile süreli parka kapatmalarını, yarım saat ücretsiz kullanımın sonrasında ise mevcut fiyatlara yüzde 50 zam yapmalarını öneriyoruz. Bu sayede, hem gün boyu park yapmanın önüne geçilmiş olacak, hem de çarşı esnafımızın işlerinde de hareketlilik yaşanacaktır.”

ÜNİVERSİTE ÖNERİSİNİ HATIRLATTI
Yalçın, Özkök’ün de değindiği ‘Ereğli’ye Üniversite kurulması’ konusunda geçmiş dönemde söylemleri olduğunu hatırlatarak, “Karaelmas Üniversitesi isminin, Bülent Ecevit Üniversitesi’ne dönüştürülmesi girişimleri sürecinde söylemiştik; rektörlüğünün Zonguldak’ta olmasının bizim için bir sakıncası yok, Ereğli’ye üniversite kuralım’ demiştik” diye konuştu.

ÖZKÖK’TEN TRAFİK DUYARLILIĞI
CHP’nin 2004 yerel seçimlerinde Belediye Başkan Adayı Semih Özkök, ziyaretin sonuna doğru Yalçın’a, ilçede sürücülere dağıtmak üzere 25000 adet bastırdığı, acil durumlarda sürücülere ulaşabilmek için telefon numaralarının yazılabileceği bilgi kartonları ile park ihlali ve düzensiz park yapan sürücülerin kibar bir dille uyarılabilmesi için hazırladığı ve 10000 adet bastırdığı uyarı kartlarından takdim ettiğini kaydetti.

GÖNÜLLÜ’YE ZİYARET
TSO Başkanı Sertan Yalçın ziyaretini tamamlayan Semih Özkök, daha sonra İş’te Haber Hayat Gazetesi Sahibi doğan Gönüllü’yü ziyaret ettiğini belirttiği açıklamasında, “Gönüllü ile bir süre ekonomik konularda makro düzeyde sohbet etme fırsatı buldum. Amerika’nın İran’a el altından müdahalesi ve iç karışıklığın sonuçları, Amerika’nın Çin ve Japon ekonomisi karşısındaki durumu ve bu arada İran müdahalesinin ardından birden sıçrayan petrol fiyatlarından söz ettik” dedi.




Bu sayfayı yazdır

5.01.2018 18:58:08

Bu haber 1831 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 22 kişi online
Toplam ziyaret : 76.112.061

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
230 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri