(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

1 YILDA TAMAMLANACAK

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kırmacı mahallesi mevkisindeki eski çöp döküm alanının rehabilite edilmesine yönelik ihalenin tamamlandığını bildirdi.

Başkan Uysal, Atatürk Kültür Merkezindeki Nikah Salonu’nda yapılan Belediye Meclisi Ocak Ayı Toplantısı 2. Oturumunda, yaptığı gündem dışı konuşmada, 35 dönüm alandaki çalışmaların, yer teslimi sonrası bir yıl içinde tamamlanmasının planlandığını söyledi.

Bahsedilen alanda daha önceleri meydana gelen yangının, belediye itfaiye ekiplerince güçlükle söndürülebildiğini hatırlatan Uysal, şunları kaydetti:

"Kırmacı'daki çöplüğün rehabilitasyonu için göreve geldikten sonra işlemlerimize başlamıştık. En sonunda çöplük için rehabilitasyon projesi ihalesine çıkıldı. Sözleşme tarihi 27 Aralık 2017, yer teslimi imzalandıktan 15 gün sonra sözleşme bedeli 7 milyon 242 bin, bitiş süresi ise 360 gün. 1 Yıl sonra yaklaşık 35 dönümlük arazi çöplük olmaktan kurtuluyor. Bunu çok önemsiyorum.

Çöp yığınları çok tehlikeli. Orada hayvanların dolaştığını gördüm, o bölgede sadece hayvanlar değil insanlar da çocuklar da olabilir. Patlamalar olduğu zaman da can kayıpları yaşarız, bunun açıklamasını da asla ve asla yapamayız.”

NELER YAPILACAK?

Belediye başkanı Uysal, sinevizyon eşliğinde sürdürdüğü konuşmasında, alanda yapılacakları aktararak şöyle dedi:

“Bu alanın çevresi 2 metre yüksekliğinde çitle çevrilecek. Peyzajı tamamen yapılacak. Sadece borulama veya metan gazını çıkartmak rehabilite etmekten ziyade, çevredeki peyzaj ve seyir terasları olacak şekilde planlandı. Bitki örtüsünde hangi ağaçların olacağına kadar hesaplandı. Gerek seyir teraslarının önündeki bitkiler dahi göze hoş görüntü versin diye alçak ağaçlama sistemi olacak.

Kırmacı'nın çöplüğünden, vahşi düzenlemeden de artık kurtuluyoruz, yeni bir yaşam alanı olacak. Orada yol ve deniz var. Bitki peyzajı denizi de kapatmayacak şekilde olacak. Denize kadar yeni bir yaşam alanı olacak. 35 dönümün çok üzerinde yeni bir alan kazanacağız. Ereğli'ye kazandırdığımız en güzel alanlardan bir tanesi.”

Uysal, ileriki aylarda da yapılan çalışmaları meclis üyeleriyle paylaşacaklarını belirterek, “31 meclis üyemiz var, bunları toplumla paylaşmanızı rica ediyorum. Bu gururu yaşamalısınız, bu hepimizin gururu. Göreve geldikten sonra meclis üyeleri ile birlikte Ereğli'nin bir çok sorununa el attık, bitirdik, ne kadar övünülse azdır" diye konuştu.

Bu arada, Karadeniz Ereğli Belediyespor tarafından yaptırılan atkı ve bere 31 meclis üyesine hediye edildi.




Bu sayfayı yazdır

4.01.2018 12:12:04

Bu haber 1571 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
04.01.2018 20:42:28
uzaylı diyor ki;

iyiki bu çöp işide krediyle gelmedi meclise yoksa chp liler bunada çevre bakanlığı yapsın derler orası çöplük olarak kalmaya devam ederdi aman başkan plaj falan yapayım deme kırmacıya chp liler bu seferde orayıda denizcilik bakanlığı yapsın der mazallah




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.039.399

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
813 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
425 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri