(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TEK SES TEK YÜREK

ZONGULDAK

CHP Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, Diyanet İşleri Başkanlığınca ‘9 yaşındaki kız, 12 yaşındaki erkek çocuklarının evlendirilebileceği, kızları ‘gebe’ kalabileceği, erkeklerin ise ‘baba’ olabilecekleri yönündeki ‘fetvasını’  ‘ahlaka ve vicdana aykırı bulduklarını’ bildirdi.

Kır, yazılı açıklamasında, verilen fetfanın Anayasaya, Medeni kanunun evlenme ehliyeti ile ilgili ‘emredici’ hükümlerine, çocuk haklarını korumaya yönelik düzenlenmiş olan uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Ama her şeyden önce insanlığa, ahlaka ve vicdana aykırıdır! Resmi sitenizden yapmış olduğunuz açıklamayı şu an yalanlamış olsanız dahi, nasıl bir algı yönetimi yaptığınızın farkındayız, elimizi yakanızdan çekmeyeceğiz! Defalarca dile getirdiğimiz gibi çocuklarımızın geleceğine, çocuklarımızın yarınlarına ve çocuklarımıza uzanacak karanlık ellere karşı biz kadınlar set olacağız. Bu siyaset üstü bir konudur. ‘Amasız, fakatsız’ bütün kadınlar, bütün anneler, tek ses, tek yürek olarak o karanlık ellere karşı duracağız!

Ülkenin hala kanayan yarası çocuk istismarı olayında ‘bir kereden bir şey olmaz’ diyen bakanınızı, soru önergesine karşı alkış tutup akladığınız bakan ve kurumları unutmadık.

Müftülüklere resmi nikah yetkisi verilmesi yasasına tepki gösterirken ‘bu tasarı büyük bir gaflettir’ demiştik. Bu gün bu gafleti bir kez daha yaşadık. Çocuk istismarlarının ve tecavüzlerin büyük çoğunluğunun dini nikah kisvesi altında yapılmakta olduğunun gerçeği, Diyanetin çocuk yaşta evliliği teşvik eden fetvası ile bir kez daha yüzümüze çarptı.

Biz kadınlar olarak, çocuklarımızın korunması, geleceğimizin korunması, çocuk haklarının savunulması için, mevcut iktidarı yeniden bir kez daha göreve çağırıyoruz.

Atatürk devrimlerinin uygulayıcısı kadınlar olarak, toplum ahlakını yok eden, çocuk istismarını açıkça teşvik eden bu ve benzer fetvalara, açıklamalara, söylemlere asla izin vermeyeceğimizi, mücadelemize çok daha kararlı, çok daha dirençli devam edeceğimizi duyuruyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Laik, Sosyal bir Hukuk Devleti’dir. Karanlık zihniyetlere teslim olmayacağız, ülkemize karanlık zihniyetlerin hükmetmesine izin vermeyeceğiz.

Yaşasın Tam Bağımsız, Laik, Sosyal Hukuk Devleti! Yaşasın Örgütlü Kadın Mücadelemiz!”




Bu sayfayı yazdır

3.01.2018 17:18:31

Bu haber 985 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.094.471

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
210 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
547 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1468 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri