(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

LAFINI BUDAKTAN ESİRGEMEDİ!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “Görevim, belediye hizmetlerini halka yansıtmaktır. Benim görev tanımlamamla Sayın Fatih Çakır’ın görev tanımlaması farklı” dedi.
Uysal, 91.7 frekansından yayın yapan Ereğli FM’de katıldığı “Fikri Kapan’la Burada konuşalım Programında, belediyenin sürdürdüğü alt ve üst yapı çalışmalarından bazılarında gelinen son durumu aktardı.
Gazeteci Fikri Kapan’ın sorularını yanıtlayan Uysal, daha önce aynı programa katılan MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk’ün ‘Halil’i gönderdik, Hüseyin’i de göndeririz inşallah’ şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine isebunun doğru bir üslup olmadığını ifade ederek, “Ben onun çocukluk arkadaşı değilim. Askerlik arkadaşı değilim. Okuduğum okullara gitmemiş, herhangi bir okul arkadaşlığımda yok” diye konuştu.
Yerel seçimlerde yeniden aday olup olmayacağını açıklayan Uysal’a Belediye işçi alımlarında akrabalarını önde tutup tutmadığı da soruldu. Daha pek çok ‘önemli’ konulara da açıklık getiren Uysal, özetle şunları söyledi:

BELEDİYE BİNASI YOL ALIYOR
Eski Belediye binası yerine yapacağımız çalışma, eskisinden çok daha güzel olacak ve bölgenin canlanmasına daha çok katkı sağlayacak. Şu anda projesi çiziliyor, bitmek üzere. Önümüzdeki 6 ay içinde de buradaki inşaat çalışmalarına başlanacak.
Alt kısımdaki Bizans dönemine ait tarihi kalıntılar korunarak, üzeri şeffaf şekilde örtülecek. Yeni yapılacak binayı ticari amaçlı düşünmüyoruz, daha çok sosyal amaçlı kullanılabilecek şekilde tasarlanacak, Alt katı da müze gibi turizm amaçlı kullanılacak. Belki de Türkiye’de çok az örneği olan bir yapı ortaya çıkacak.

2 EL GALİRELİRİ KALKIYOR!
Hastane kavşağının olduğu yerde yeni terminalin oraya yerleşim alanlarını yapmaya başladılar. İlk 6 ayda bu problem çözülecek. 3üncü aydan başlayarak 6’ncı aya kadar taşınmaları tamamlanacaktır. Bizde ona göre arkadaşlarımıza yardımcı oluyoruz. 2’nci el otocuların tamamı ve kargocuların tamamı şehrin içinde olmayacaklar.

SAHİLDEKİ SEYYARLAR GÖZDEN GEÇİRİLECEK
Zabıta Müdürlüğümüz ile birlikte yaz hazırlıklarımıza başladık. Bu sayının nasıl olacağını arkadaşlarımızla paylaşacağız.

AKM ESKİ GAR ALANINA TAŞINACAK
O çalışmamıza başladık. Tabi ki Kent Meydanı projemiz bittikten sonra diğer projelerimiz tamamlanma aşamasında olacak. Ocak ayı içinde bunların ihalesine çıkmayı planladık. Atatürk Kültür Merkezi ve oradaki nikah ve meclis salonunu başka bir yere taşımayı düşünüyoruz. Çünkü, kültür merkezi o bölgedeki trafiği de zorlaştıran bir konumdadır.
Mimar ve mühendis arkadaşlarımız ile sohbet etmiştik. Onların önerilerini de aldık. Bizle aynı şeyi düşündüklerinden dolayı mutlu olduk. Önümüzdeki günlerde bu çalışmalara başlayacağız.

ÇAKIR’IN SÖYLEMLERİNE YANITI!
Aslında bir sorun yok. Dışarıdan böyle bir sorun algılanıyor ama… Görevim, belediye hizmetlerini halka yansıtmaktır. Benim görev tanımlamamla Sayın Çakır’ın görev tanımlaması farklı. O, teşkilat yapılanmasındaki görevlerinden sorumludur, bende belediye hizmetlerinin halkla buluşturulmasından sorumluyum. Ben, kendi işime bakıyorum. Belediyenin bir an önce gecikmiş olan hizmetleri tamamlamaya çalıyorum. Burada belki insanlar şöyle diyebilir: Şu projenin önce yapılması veya şunun öncelikli olması lazım. Maalesef şunu gördüm, yaşadıklarınızdan ders çıkartmanız lazım.

116 BİN NÜFUS AKRABAMDIR!
Karadeniz Ereğli’de yaşayan insanları işe aldık. 116 bin nüfus benim akrabamdır. Bu bölgede akrabalarım var. Önemli olan doğru yere doğru insanları alabildik mi? Asıl bunların konuşulması lazım. Herkesin baktığı pencere farklıdır. Burada, yapılan birçok hizmeti anlatıyoruz. İnanın anlatırken çok kolay anlatıyoruz. Ama o işler yapılırken yaşadıklarımız o kadar uzun ki!

EN BÜYÜK ANKET SANDIKTIR!
Gerçekten bu konuda net bir bilgim yok. Anketleri kim ne zaman yaptırırsa yaptırsın, ben anket yaptırmıyorum. Önemli olan, en büyük anket sandıktır. Son güne kadar hizmetlere devam edeceğim. Halkımız buna karar verecek. Hiçbir bilgim yok, hiçbir yere sormakta benim için gerekmiyor. Çünkü o anketlerin tamamından başarılı çıktığımızı biliyorum. Açık dereye kurt düşmez.

17’SİNE DE AYN IMESAFEDEYİM
Benim açımdan hiçbir problem yok. Beni tanıyan herkes bilir. 17 arkadaşım var ve hepsine aynı mesafedeyim. Önyargılı olmam. Ben koşmaya devam edeceğim ama arkadaşlarda gelip destek olurlarsa reddedecek halim yok.

BAŞKANLIKTAN İSTİFA SÖYLENTİLERİ!
Bana gelen bir ileti yok. Sokakta, benim dışımda birilerinin konuşması normal çünkü sonuçta bu bir siyaset. Konuşacaklar, konuşmaları da lazım. 7 gün 24 saat çalışacağız dedik. Benim şuna mazeret uydurmaya hakkım yok. Dedikodu çıktı eve ama dedikodu peşinde sürüklenip de işleri askıya almak gibi böyle bir hakkım yok.

ÜLKENİN MENFAATLERİ ÖNEMLİ
Mart ayının sonuna kadar beklemek lazım. Gelen merkezimin yerel yönetimler başkanlığı çalışıyor zaten. Çalışmalar Cumhurbaşkanımıza sunulacak. Bu konuda alacakları kararlara saygılı olmak zorundayız. Çünkü ülkenin geleceği ve menfaatleri için karar alacaklarından yana hiç şüphem yok. Ülkenin kaynaklarını doğru kullanmamız lazım.
Tahmin ediyorum Mart ayında ortaya daha da şekil çıkar. O zaman bu konuyu artısı ve eksisi ile konuşabiliriz ancak şunu görüyorum: ‘Olmaz.’, ‘Batarız.’ Bu söylemleri tasvip etmiyorum. Tam tersine, Zonguldak’ın böyle bir refleksi vardır. Bu yöre insanının birden olmaz, yandık, battık gibi felaket senaryoları hazırlamak gibi bir refleks gösteriyorlar. Bu bence yanlıştır. Önce bilgilenmemiz lazımdır. Böyle bir hayata geçiş olacak mı yani yerel seçimlerden önce böyle bir karar çıkacak mı? BU karar çıkarsa neler olacak? Bunun bilgi paylaşımı gerek.
Sivil toplum kuruluşlarının, bu konudaki söylemleri soruldu!
‘Büyük şehre katılmayıp il olmak isteniyor’ deniyor. Zamanında birliktelikler sağlanıp çeşitli şeyler (Ereğli’de tekli öğretime geçiş) talep edilebilirdi. Şunu karıştırmayalım: İl olmakla istediklerimizi alabilecek miyiz? ‘Biz il olmak istiyoruz.’ Niçin, ‘taleplerimiz var, bunları verin.’ İl olmayı bir tarafa bırakalım, ilden taleplerimiz olan şeylerin için birlik olalım. Diyelim ki tekli eğitim olsun, yol olsun, asfalt olsun, şu olsun bu olsun.

ADAYIM!!!
Daha önce bir daha doktorluk yapmayacağımı söyledim. Aday olduğumda müracaatlarımı yaparım. Şuan ki düşüncem; hayata geçmesi gereken projelerim var. Siyasi geleceğim ya da aday olup olmayacağımdan ziyade benim Ereğli halkına bir sorumluluğum var. Ben öncelikle bu sorumlulukları yerine getirmenin peşindeyim. Aday olmak bundan sonraki iştir. Tabi ki aday olacağım.

DEMİRTÜRK’E YANIT!
MHP’li Rahman Demirtürk’ün “Halil’i gönderdik, bu dönemde Hüseyin’i göndereceğiz” sözleri hatırlatıldı!...
‘Halil gidecek, inşallah Hüseyin’de gidecek’… Ben bunu hoş bulmuyorum. Benin kimseyle problemim yoktur. Bir yerde hitabet ederken ‘Hüseyin’ gibi cümleler cevap verilmesini… Bu tip söylemler toplumu geriyor. ‘Halil’i gönderdik, Hüseyin’i de göndeririz.’ Ben onun çocukluk arkadaşı değilim. Askerlik arkadaşı değilim. Okuduğum okullara gitmemiş, herhangi bir okul arkadaşlığımda yok. Sadece, bana dediler ki ‘Fırıncılar Derneği Başkanı Rahman Bey ziyaretinize geldiler’ dediler bende buyurun dedim. Bu tip şeyler, maalesef Karadeniz Ereğli’de küçültücü tarifleri hoş karşılamıyorum. Herhangi birisi gibi bahsedilmesi hiç hoş değil. Sormak lazım, o mu gönderiyor?

CHP’DEN MEMNUNUM!
CHP’nin muhalefetini çok iyi buluyorum. Her şeye ‘hayır’ diyorlar. Beni yanıltmıyorlar. Asfalt için 12 bin lira diyoruz, ’10 milyona alabilirsiniz’ diyorlar! Elmatepe’ye üst geçit yapacağız ‘hayır’ diyorlar. Haviz yapacağız diyoruz ‘gençlik ve spor bakanlığı yapsın’ diyorlar. Göztepe Köprüsü yapalim diyoruz, ‘Erdemir yapsın’ diyorlar, Kent Meydanı yapacağız, ‘Devlet yapsın’ diyorlar. Her şeye hayır diyorlar, çok güzel muhalefet yapıyorlar!”
Uysal, program öncesinde, kendisine ağırlayama gelen Yayın Kuruluşu yönetim Kurulu Başkanı Belediye Meclis Üyesi Halil Bozkuş, Kapan, teknik masa sorumlusu DJ Gülçin Demir ve Ereğli FM personeli Şafak Negüzel ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 




Bu sayfayı yazdır

2.01.2018 15:31:21

Bu haber 1771 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
03.01.2018 01:39:29
tolga diyor ki;

chp de senden memnun sayın başkan parti araçlarını taşlayanları dahi o belediyede tuttuğun için
02.01.2018 20:11:57
Erol güneş diyor ki;

CHP memnuniyeti basit,hafif bir açıklama olmuş.eğer vergim Ankaraya gidiyorsa masrafıda Ankara üstlensin.




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.028.469

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
808 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
419 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1437 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri