(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SON YOLCULUĞA UĞURLANDI

EREĞLİ
Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, son yolculuğa uğurlandı.
Tetiker’in cenazesi, başkanlığı döneminde TSO’ya kazandırdığı bina önüne getirildi. Burada, çocukları Serkan ile Serdar, taziyeleri kabul etti.
Düzenlenen törende konuşan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, kısa süre önce tanıştığı Tetiker’i yeni tanımış olmasına rağmen Onu kaybetmiş olmaktan dolayı derin üzüntü içerisinde olduğunu belirterek, şunlar ısöyledi:
“kendisini çok sevmiştim, iyi dost olmuştuk. Cemiyetin, toplumun önünde bir insandı. Topluma faydalı işler yapan bir insandı. Ereğli gibi, büyük bir şehir konumundaki yerde 20 yıl gibi bir süre TSO başkanlığı yapmak halk ve şehir adına önemli bir görevdir. Ben kendisine hakkımı helal ediyorum. Onu özleyeceğiz. Cenab-ı Allah mekanının cennet eylesin. Bu iş sırayla; kimi erken, kimi vaktinde gider. Ama şu bilinen bir gerçek ki, ölümü aşmak dediğimiz abartılı tabir edeceğimiz şey, insanlar arkalarında eser bırakarak ölümsüzleşirler. Hiçbir şey yetmese bile Ereğli’ye Organize sanayi Bölgesi kazandırmadaki o öncü ve büyük rolü, o büyük eseri ortaya çıkarması sayesinde onun Amel defteri her zaman açıktır. Hepimizin başı sağ olsun.”

ÇATUROĞLU: SÖZÜNÜ SAKINMAZDI
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da, baştk ailesi ve yakınlarına sabırlar dileyerek, “Yaşar Tetiker sıradan bir adam değildi. O, İngilizlerin ‘Cesur yürek’ dedikleri söylenilemeyenleri söyleyen, doğru bildiğini, gözünü, gövdesini hiç sakınmadan her platformda söyleyen birisiydi” dedi.

UYSAL: ‘AĞABEY' DİYORLARDI
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, toplumdaki bir çok kişinin Tetiker7e Yaşar ağabey, Yaşar Baba’ diye hatip ettiğini hatırlatarak, “Karadeniz Ereğlimizin yetiştirdiği belki de en renkli ve davasına, inandıklarına çok sıkı bağlanan bir büyüğümüzü kaybetmenin üzüntüsünü yaşamaktayız. Başta Ailesi ve Ticaret Odamız olmak üzere başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

YALÇIN: ONDAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK
Ereğli TSO Başkan Vekili Sertan Yalçın ise Merhum Tetiker’in ticaret Odası camiasına 1992’de Meclis Üyesi olarak katıldığını, ardından ise uzun yıllar sürecek başkanlı sürecinin yaşandığını hatırlatarak, “bugün, görevi başındayken hakkın rahmetine kavuşan Sayın Yaşar Tetiker, yaptığı hizmetlere rahatsızlığı nedeniyle sadece iki dönem ara vermiştir. Görevde kaldığı 20 yılda verdiği hizmetler sayamayacağımız kadar çoktur. Bu durum da Odamızın saygınlığını arttırmıştır. Onunla çakışmaktan onur ve gurur duyduk, ondan pek çok şey öğrendik” şeklinde konuştu.

ALANDA KILINDI
Buradan Ereğli belediyesine ait cenaze aracı ile Bozhane camisi’ne getirilen Tetiker’in cenaze namazı ise Cami avlusu kalabalığı almayacağı gerekçesiyle cami yanındaki geniş alanda kılındı.
İlçe Müftüsü Recai Albayrak’ın konuşması ve duasının ardından, cenaze namazını Merhum Tetiker’in vasiyeti üzerine Seyyid Nasrullah Camisi İmamı Necati Koz’un kıldırdı.
Vali Çınar, Zonguldak Milletvekilleri Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar, Şerafettin Turpcu, Ünal Demirtaş, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Erdem, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları Genel Müdürü Sedat Orhan, bazı çevre ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti il, ilçe ve belde başkanları, Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak, oda ve sendika başkanları, sivil toplum kuruluş başkan ve temsilcileri, ailesi, yakınları ve kalabalık cemaatle kılınan cenaze namazı ardından Merhum Tetiker, Şehir Mezarlığında toprağa verildi.
Merhumun çocukları Serkan ile Serdar Tetiker taziyeleri kabul etti.

BU SABAH VEFAT ETMİŞTİ
Bir süredir çeşitli hastalıklara karşı tedavi gören Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, bugün (25 Aralık) sabah saatlerine karşı Özel Ereğli Anadolu hastanesinde hayata gözlerini yummuştu.

 




Bu sayfayı yazdır

26.12.2017 17:30:32

Bu haber 3117 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 76.036.523

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri